Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Dromen zijn er tenslotte toch om na te streven

Zaterdag 2 april was het de officiële opening van de expositie van Lieke Poppelaars in het gemeentehuis. Aan alles was te merken dat dit niet een gewone opening van een expositie betrof.
Lieke is geen ombekende in ons dorp, vanaf haar negentiende jaar heeft zij haar eigen onderneming. De onderneming richt zich vooral op het decoratiewerk. Dit bracht haar op zeer bijzondere plekken en bij beroemde opdrachtgevers.

Zoals de burgemeester in zijn openingswoord al aanhaalde, "waarschijnlijk heeft u het werk van Lieke al meer gezien dan u dacht, bijvoorbeeld in de Efteling, maar ook in Amerika, Disneyland, en ons eigen rijksmuseum is de hand van Lieke Poppelaars te zien". Buiten het decoratiewerk schildert zij graag en kleurrijk, vaak met een nauwkeurigheid alsof je een foto bekijkt maar ook abstract met levende kleuren.

Lieke zou het liefst in het rijtje Van Gogh en Herman Brood willen staan, want dromen moet je hebben. Zelf heeft ze naar overeenkomsten gezocht tussen haar en deze beroemde kunstenaars. Maar verder dan het rode haar dat ze deelt met van Gogh en het niet vies zijn van een alcoholische versnapering zoals Herman Brood komt ze niet. Wel wil ze niet, zoals Van Gogh, na haar dood beroemd worden. Liever nu. Maar wat blijkt: één droom is door haar expositie in het gemeentehuis alweer uitgekomen, haar werk hangt in dezelfde ruimte als een kunstvoorwerp van Herman Brood, dat is toch niet slecht.

Na een wervelende openingshow werd iedereen uitgenodigd de expositie in het gemeentehuis te bezoeken, ook u bent welkom. De expositie is vanaf heden tot en met 11 mei 2016 dagelijks te bekijken in het gemeentehuis tijdens de openingstijden van 9.00 tot 12.30 en op maandag- en donderdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.


Vlooienmarkt Mgr. Bekkersgroep

Op zondag 8 mei organiseert Scouting Mgr. Bekkersgroep haar jaarlijkse vlooienmarkt. Het (gratis ophalen) van de spullen is inmiddels van start gegaan.

Iedereen die bruikbare spullen heeft kan deze laten ophalen door de scouting. Hiervoor kan gebeld worden naar 084 884 6704 of het formulier voor ophalen van spullen kan ingevuld worden op de website. De spullen worden de eerst volgende zaterdag daarna opgehaald. Bankstellen, bedden, verf, witgoed en beeldschermen worden om milieuredenen niet opgehaald.

De vlooienmarkt van Scouting Mgr. Bekkersgroep is een ware traditie geworden in Son en Breugel. Zondag 8 mei zullen van 11.00 uur tot 15.00 uur diverse spullen te koop aangeboden worden bij de blokhut aan de Europalaan te Son. Op dit terrein komen meer dan 50 kramen te staan waar de bezoekers kunnen neuzen tussen de spulletjes. Naast de leuke koopjes staat ook gezelligheid centraal. Zo is er gelegenheid voor een hapje en een drankje en zal er livemuziek worden gespeeld.
De entree van de vlooienmarkt bedraagt €1,50. Met een sponsorkaart van €1,50(ze worden verkocht door leden die langs de deur gaan) kunt u ook binnen.

De opbrengst van de vlooienmarkt komt ten goede aan de scoutingroep. Meer informatie op de websites: www.vlooienmarktson.nl en www.facebook.com/mgrbekkersgroep

Praktische informatie
Locatie: Europalaan 5, Son en Breugel
Meer informatie: www.vlooienmarktson.nl, www.mgrbekkersgroep.nl, Facebook: www.facebook.com/mgrbekkersgroep


Een kinderboekenruilkast in de Boerderij. Hoezo?

Heel eenvoudig, je hebt je boek uitgelezen, misschien wel meerdere keren.
De bibliotheek is dicht, een nieuw boek kopen kan ook niet altijd.
Wat is het dan fijn om even naar de Boerderij te lopen of te fietsen, en een ander boek uit te kiezen. Want in de hal van de Boerderij staat sinds kort de kinderboekenruilkast. Het kost niets, je mag een boek uitkiezen en mee naar huis nemen.
En thuis lekker lezen en als je het uit hebt terug zetten en een ander boek mee naar huis nemen.

Heb je zelf boeken die je gelezen hebt of waar je te oud voor bent geworden, zet ze bij ons in de boekenkast. Ook de kleintjes die nog niet kunnen lezen, maar erg van plaatjes en voorlezen houden, moeten zeker naar onze boekenruilkast komen kijken.

Ook voor volwassenen hebben wij zo'n kast met een grote diversiteit aan boeken van tuin-, kook- en zelfhulpboeken tot romans. Iedereen die van lezen houdt is welkom.
Wij zijn elke avond open van zeven uur tot acht uur. Van maandag tot en met vrijdag, behalve de donderdag, elke middag. We zijn gesloten tussen de middag en in het weekeinde.


De kinderboekenruilkast