Afbeelding
Foto:

Motorclub The Greyhounds stelt zich voor

Wij, Motor Toer Club The Greyhounds, zijn gewoon een stel enthousiaste mannen en vrouwen van allerlei pluimage die als gezamenlijke liefhebberij graag motorrijden. De meesten wonen in de omgeving van Son en Breugel, Sint Oedenrode, Eindhoven.
Begin 2013 ontstaan door gewoon wat te brainstormen met een paar man, als smeerolie fungeert Rob Groenevelt. Hij is heel erg actief om mensen ook over de streep te trekken om zich bij de groep aan te sluiten.
De aandacht was gericht op de leeftijdsgroep 50 plus, maar dit is langzaam aan al wat lager komen te liggen, we hebben ondertussen al heel wat veertigers bij onze club.
Er zijn binnen de The Greyhounds geen verplichtingen, iedereen kan deelnemen of het laten voor wat het is. Er wordt ook geen contributie of iets geheven. Als er wat georganiseerd wordt waar kosten aan verbonden zijn, zal natuurlijk wel een eigen bijdrage gevraagd.
Ook bestaat er geen bestuurlijke macht, alles kan in goede harmonie geregeld worden, uiteraard wordt e.e.a. wel gecoördineerd in de agenda.
Centraal staat de liefde voor motoren en dan met name het rijden van mooie toertochten, in allerlei vormen. Dus geen racetochten.
Er staan van april tot en met oktober iedere maand wel wat ritjes in de toeragenda. Bovendien kan er tussendoor, door wie dan ook, zomaar een spontane tocht georganiseerd worden. Hiervoor is zelfs een toeralert in het leven geroepen. Iedereen kan dan toch zo snel mogelijk geïnformeerd worden wanneer er een plaats vindt.
Ook als het in de "wintermaanden" zo maar eens redelijk weer is wordt er door sommigen nog fanatiek gereden.
Naast het rijden zelf, worden een keer per maand bijeenkomsten belegd. Op woensdagavond altijd in het midden van de maand, in ons clubhuis op Ekkersrijt 1012 te Son. Meestal motor gerelateerd, zoals voorlichting over onderhoud, banden, technische uitleg over bepaalde zaken. Het kan ook gaan over kleding, helmen, bescherming, navigatiesystemen, wat te doen bij een ongeval etcetera. Of een opfriscursus verkeersregels (theorieles). Vaak worden er dan ook deskundigen uitgenodigd voor een duidelijk verhaal.
Maar het hoeft niet altijd over motoren te gaan, we hebben zelfs al een avond gehad met een wijncursus c.q. proeverij, dit gegeven door een van de leden die dit als hobby heeft. Dus geen saaie voorspelbare bijeenkomsten, altijd wat anders maar altijd interessant.
Weten wat er allemaal gedaan wordt? Kijk op http://www.groeneveltmotoren.nl/index.php/motorclub/agenda-mtc-the-greyhounds. Daar staan de Motortoertochten, bijeenkomsten of uitstapjes.