Afbeelding
Foto:

Radio Son&Breugel wel van start, nog niet "on air"

Zondag 1 mei was het eindelijk zover: radio S&B begon met uitzenden. Niet zoals straks de bedoeling is via ethernet op frequentie 107,5 maar nu nog even op internet.
Desondanks, toch een mijlpaal voor ieder die als vrijwilliger maar ook als sympathisant betrokken is bij radio S&B. Han Muller - de aanstichter zoals hij het zelf noemt - is vanaf 2008 betrokken bij de lokale omroep in Best. Gaandeweg vroeg hij zich dan ook af waarom is er in Son en Breugel geen lokale radio omroep was. In 2014 werd er dan ook een begin gemaakt met de oprichting van radio S&B. Een lange weg werd bewandeld, vergunningen werden aangevraagd, een campagne om draagvlak te vinden werd gestart en de zoektocht naar de financiële middelen kreeg een aanvang.
Nu, acht jaar later, staat er een enthousiast team van jong en oud, een mooie afspiegeling van de beoogde luisteraars. Er is ook een zogenaamd Programma beleid bepalend orgaan opgericht.
Hierin zitten mensen die het media-aanbod bepalen.
De samenstelling is zodanig dat er verschillende maatschappelijke stromingen in vertegenwoordigd zijn. De financiële basis nog niet sluitend, er ontbreekt nog €7000,- voor de aanschaf en installatie van de antenne die het mogelijk maakt om in de ether op 107,5 te gaan uitzenden.
Radio S&B is voorlopig gevestigd midden in Son, achter het Vestzaktheater, en heeft een eigen ingang. Bent u nieuwsgierig kom dan gerust eens kijken. Ook ideeën en mensen die programma's willen maken zijn welkom.

www.facebook.com/radiosenb


Restaurant "IL Ponte"
steunt SamenLoop voor Hoop

Restaurant IL Ponte verzorgt een benefiet diner voor de SamenLoop voor Hoop Son en Breugel.
In een gesprek met Carmen en Eddie van "IL Ponte" vertelde een bewoner van de Rhonelaan wat de SamenLoop voor Hoop precies inhield. Al vlug was het idee geboren voor een Benefiet Diner en Carmen kwam meteen met ideëen.
"IL Menu Di Carmen"
Team-Rhonelaan heeft er voor gezorgd dat op woensdag 11 Mei ongeveer 50 personen gaan dineren. Er zijn dus geen plaatsen meer vrij. "IL Ponte" draagt van de totale omzet 50% af voor de SamenLoop voor Hoop Son en Breugel.


Afbeelding