Goedlachse Stephan
Goedlachse Stephan Foto:

Word jij mijn maatje?

SWZ Zonhove plaatst geregeld een oproep omdat ze op zoek is naar vrijwilligers die het leuk vinden om persoonlijk iets te betekenen voor een cliënt/bewoner van Zonhove. De komende weken publiceren wij enkele verhalen van cliënten die op zoek zijn naar een maatje die samen met hen een activiteit wil doen.

Hieronder het verhaal van Stephan.

Techniek is leuk!
Wat is techniek? Techniek is kennis om hulpmiddelen die nodig zijn om bijvoorbeeld apparaten, machines en andere complexe voorwerpen te ontwerpen, te laten werken en te herstellen.
Het hoeft niet altijd complex te zijn. Iets bedenken, laten werken of bewegen kan een mooie uitdaging zijn. Vele uitvinders hebben wakker gelegen om te bedenken hoe iets verbeterd zou kunnen worden of hoe een handeling makkelijker gemaakt zou kunnen worden.
Ook dingen maken voor plezier. Mooie voorbeelden zijn een discobol of modeltreinen.
Wat is er nu leuker om zelf iets te bedenken dat na noeste arbeid ook nog werkt? Of iets opbouwen en zorgen dat het gaat werken?
En dat is nu net de uitdaging voor mensen die met Stephan zouden willen werken!

Ik zoek een techniekmaatje!
Ik ben Stephan, 28 jaar en ik ben meervoudig gehandicapt. Ik gebruik een rolstoel waar ik zelf heel goed mee overweg kan.Communiceren kan ik door middel van losse woorden, gebaren en een spraakcomputer.
Ik heb aanleg en een gevoel voor techniek. Door mijn handicap ben ik beperkt, maar ik kan wel wat mee bedenken. Ik vind het erg leuk om op knoppen te drukken waarna er iets in werking treed. Het is voor mij een hobby en daar heb ik wel hulp bij nodig.

Wie past bij mij?
Ik zoek een maatje die samen met mij iets bedenkt en dat ook samen met mij gaat realiseren. Het moet wel iets zijn waar ik iets mee kan. Gewoon samen een mooi projectje maken. Licht en elektra spreken mij erg aan.
Ben je handig en spreekt jou dit ook aan dan ben je van harte welkom. Wie weet worden we elkaars techniekmaatje!

Contact
Wanneer bovenstaande oproep je aanspreekt en je erover nadenkt om maatje te worden, neem contact op met Trea Peters, trea.peters@swzzorg.nl of tel: 0887998709. Trea is contactpersoon voor vrijwilligers van het team.
Wellicht hebben wij een maatje voor jou. Je kunt altijd even een kijkje komen nemen op de groep, de koffie of thee staat klaar.

www.zonhove.nl / www.werkenbijswz.nl

Het maatjesproject bij Zonhove wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds.


Verplaats Brabantse dodenherdenking naar september

Pacte des Cygnes, (Het Zwanenverbond) is een Brabants genootschap. Roept alle Brabantse gemeentes op de dodenherdenking, in Nederland jaarlijks gehouden op 4 mei, te verplaatsen naar september.
Vanaf 2016 wordt de Brabantse Dodenherdenking gehouden in de tweede volle week van september. De Brabantse Dodenherdenking wordt georganiseerd door Stichting Herdenking Brabants Gesneuvelden. Hiermee sluit de herdenking beter aan bij de viering van de bevrijding van Brabant, ook in september.
Door de gemeentelijke herdenkingen ook te verplaatsen naar september ontstaat de unieke kans om het Brabantse verhaal over de bevrijding sterker naar voren te brengen en ook op scholen hiervoor meer aandacht te vragen. Door bij gemeentelijke evenementen en op scholen het lokale en regionale verhaal beter te vertellen, zal de betrokkenheid van jongeren worden vergroot. Dat verhaal wordt nu op scholen niet of nauwelijks verteld.
In deze tijden is aandacht voor vrijheid, en de betekenis daarvan voor ons Brabanders, meer dan ooit relevant.


Afbeelding