Kerkberichten

Sint Petrus' Banden, Son

Woensdag 4 mei 19.30 uur: Korte oecumenische viering in de kerk aan de Zandstraat, voorafgaand aan de Dodenherdenking bij het Airbornemonument aan de Europalaan
Donderdag 5 mei, Hemelvaartsdag 11.00 uur: Eucharistieviering bij de Mariakapel aan de Beverlaan m.m.v. het Sons Parochiekoor (Bij slecht weer is de viering in de kerk.)
Vrijdag 6 mei, Eerste Vrijdag van de maand 08.30 uur: Eucharistieviering
Zaterdag 7 mei 18.30 uur: Eucharistieviering in Breugel m.m.v. het Sons Kamerkoor. Het koor zingt de Missa in G van Giovanni Battista Casali en, in verband                 met de Meimaand, enkele Marialiederen van o.a. Da Vittoria en Verdi.
Zondag 8 mei 11.00 uur: Eucharistieviering m.m.v. het Sons Parochiekoor
intenties: Ties en Anneke van der Heijden-van der Zanden, Karel Bekx, Harrie en Martien van Eck, Henk van Buul.
Maandag 9 mei 19.00 uur: Eucharistieviering
Woensdag 11 mei 19.00 uur: Eucharistieviering
Zaterdag 14 mei Geen Eucharistieviering in Son of in Breugel


Sint Genoveva-kerk, Breugel
Dinsdag 3 mei 18.15 uur: Rozenhoedje 18.30 uur: Eucharistieviering.
Donderdag 5 mei Geen mis. 13.00 uur-16.00 uur Open Torendag, bespelen Vollebregt orgel door Han van Weeren.
Vrijdag 6 mei 18.15 uur: Rozenhoedje. 18.30 uur: Eucharistieviering.
Zaterdag 7 mei 18.30 uur: Eucharistieviering met Sons KamerKoor.
Intentie: Drika Peters-Anthonissen
Zondag 8 mei 09.30 uur: Eucharistieviering m.m.v. Breugels kerkkoor.
Intentie: Martina en Johan Foolen en zoon Karel, Noud Stultiëns, Ietje van Dinther-Raeven, Riet van der Meeren-Prinsen, Elie Kluijtmans-Eestermans, Jo Witlox, overleden familieleden vd Wijdeven-vd Nieuwenhof bij gelegenheid van het gouden huwelijk, ouders van Mook van- Wouw, Norman Tee, Marijke Tonneijk-Rooijakkers, Tonnie Lepelaars-Verbaandert, Piet Egelmeers, Bijzondere intentie, overleden ouders van Schijndel-Neelen. Eerste heilige communie voor Rowen Leenders.
Dinsdag 10 mei 18.15 uur: Rozenhoedje. 18.30 uur: Eucharistieviering.
Donderdag 12 mei 18.15 uur: Rozenhoedje. 18.30 uur: Eucharistieviering met aansluitend stille aanbidding.
Vrijdag 13 mei 18.15 uur: Rozenhoedje. 18.30 uur: Eucharistieviering.
Zaterdag 14 mei 13.30 uur Huwelijksviering Marjolein Kuijpers en Miguel Hartogs.


Kerkberichten Martinuskerk (centrum)
Woensdag 04 mei 18.45 uur: Oecumenische Gebedsdienst in het kader van de Nationale Dodenherdenking met medewerking van Het Goede Herderkoor.
Donderdag 05 mei Feest van de Hemelvaart van de Heer 10.00 uur: Eucharistieviering bij de Ritakapel in Kremselen/Boskant. Bij slecht weer in de nabij gelegen kassen van Kwekerij Van den Hurk. Tevens Tweede Noveendag ter ere van de Heilige Rita van Cascia.
Vrijdag 06 mei Eerste Vrijdag van de Maand 10.00 uur: Eucharistieviering in Odendael.
Zaterdag 07 mei Zevende Zondag van Pasen 18.30 uur: Eucharistieviering met Volkszang.
Intenties: Petra van der Maat – Vermeulen, Hill Jansen, Jan en Margaretha Bekkers – van Thienen, Nelly van Enckevort – Bekkers, Liesbeth van de Schoot – van den Abbeele en Tom Lathouwers, Tilly van de Wetering – van Vijfeijken, Jan van den Elsen, Piet van Schijndel vanwege zijn verjaardag.
Zondag 08 mei Zevende Zondag van Pasen – Eucharistieviering bij het Vijftigste jaargetijde van het overlijden van Mgr. Bekkers 09.30 uur: Eucharistieviering met de gezamenlijke koren en een koperkwartet van NJA.
Intenties: Wim van de Ven, Antonet en Piet van den Brand – van de Weetering en hun zonen Albert, Harrie en Kees, Riek Versantvoort – Roestenburg, Janus Strijbos, Ina Hulsen – Martens, Jan Hulsen, Mgr. Bekkers, Overleden familieleden van de familie Bekkers – Krol, Wim Bekkers en dochters Marie-José en Marianne van Iperen – Bekkers, Toon en Tonia van Kemenade – van den Hurk, Petronella Raaymakers – Kluytmans, Cornelus en Adriana van Rooij – Verhoeven en Maria, Marietje van der Heijden – Eijmberts, Martha en Martinus van de Ven – Moeskops, Riky Kersten – Ketelaars, Tonnie Prinssen – van den Berg, Tiny Janssen – van der Voort, Annie Bekkers – Kersten, Jan van Nostrum, Stina van Nostrum – Cooijmans, Overleden ouders Jos Boley – van Deursen, hun zonen en dochter, schoondochters en schoonzoon, Wout van Mensvoort, Overleden ouders van der Kallen – Seegers en overleden familieleden, Henk van Uden, Antoon en Nelly Adams – Seykens en zoon Willy.
Maandag 08.45 uur:Rozenkransgebed. 09.00 uur: Eucharistieviering.
Dinsdag 08.45 uur: Rozenkransgebed.09.00 uur: Eucharistieviering.
Woensdag 08.45 uur: Rozenkransgebed. 09.00 uur: Eucharistieviering.
Donderdag 08.45 uur: Rozenkransgebed. 09.00 uur: Eucharistieviering.
Tevens derde Noveendag ter ere van de Heilige Rita van Cascia.
Donderdag 13.30 uur: Ziekenbezoekgroep Martinus Centrum.
Vrijdag 08.45 uur: Rozenkransgebed. 09.00 uur: Eucharistieviering.
Vrijdag 13.30 uur tot 16.00 uur: Oefenen voor de Eerste Heilige Communie.


H. Martinus Olland
Zaterdag 7 mei. Geen Eucharistieviering.


Sint Antonius Nijnsel
Zondag 8 mei Geen Eucharistieviering i.v.m viering t.g.v. sterfdag Bisschop Bekkers in Martinuskerk centrum.
Dinsdag 10 mei 9.00 uur 5de Antonius noveen.


Sons Kamerkoor zingt tijdens Eucharistieviering

Op zaterdag 7 mei zingt het Sons Kamerkoor tijdens de Eucharistieviering in de Sint-Genovevakerk te Breugel.
Het koor zingt de missa in G van Giovanni Battista Casali, een prachtige vierstemmige mis. Mei is de Mariamaand. Daarom zingt het koor tijdens de viering ook enkele Marialiederen, zoals het Ave Maria van De Victoria en het Ave Maria van Verdi.

Vanwege de uitstekende akoestiek van de Sint-Genovevakerk zingt het Sons Kamerkoor hier graag. Omdat het regelmatig gebruik mag maken van de kerk voor concerten, biedt het koor de parochie deze mis aan.

Het Sons Kamerkoor bestaat sinds 1972 en staat onder leiding van Marie-Astrid Zeinstra. Doel is oude en moderne koormuziek, van middeleeuwen tot moderne tijd, in te studeren en uit te voeren. Het koor zingt geestelijke en wereldlijke, ernstige en vrolijke muziek, voornamelijk a capella.

Aanvang van de Eucharistieviering: 18.30 uur
Het Sons Kamerkoor heeft plaats voor een enthousiaste tenor. Hebt u belangstelling? Kijk dan eens op www.sonskamerkoor.nl en neem contact op met Dini Lange, secretaris van het koor, 0499-474202. De wekelijkse repetitie is op maandagavond in Den Bauw in Breugel.