Afbeelding
Foto:

Trends in perkplanten: 1 bonte kermis

Meer en meer zijn we ons bewust van het belang van een groene leefomgeving. "Feel good"-groen wordt steeds belangrijker in en rond huis. Onze tuin wordt als verlengstuk gezien van de binnenruimte. En andersom. We voelen ons prettiger in een groene omgeving. En dat blijkt uit de perkplantentrends van dit seizoen.

Oud & nieuw: in bloemsoorten en -kleuren
De trends in perkplanten voor 2016 zijn om te beginnen 1 bonte kermis. Dit jaar kan je jezelf helemaal uitleven in de geraniums: plant gerust allerlei soorten en maten in 1 pot of bloembak; daar heb je lang plezier van. Het Vlijtig Liesje is ook weer onder de aandacht, en dan met name de grote versie. Nieuwe bloemvormen in de categorie mediterrane planten zoals de Lantana spreekt dit seizoen ook erg aan. Een bekende bloemvorm is de Surfinia, en in zijn nieuwe kleur zwart wordt het een van de toppers in 2016.

Alle trends even op een rijtje:
- Bekende bloemvormen: Geraniums en grote Vlijtige Lies
- Nieuwe kleuren in bekende bloemvormen: zwarte Surfinia
- Bonte kleuren
- Mix van bloemsoorten en kleuren
- Mediterrane planten zoals Lantana
- Grote potmaten, mix-plantenbak en hangplanten

Moederdag
Het hoeft dus niet moeilijk te zijn om voor Moederdag een cadeautje uit te zoeken dat bij de huidige trends aansluit. Een goede perkplantenkwekerij heeft voor Moederdag niet alleen een mooie aanbieding, maar voorziet je ook van goed advies.