Afbeelding
Foto:

Rooi vergeet zijn Bisschop niet

Herdenking 50ste sterfdag Mgr. Bekkers. Op 9 mei van dit jaar is het 50 jaar geleden dat Bisschop Bekkers is overleden. (1966)

In Sint-Oedenrode is door de Heilige Oda Parochie, Heemkundige Kring De Oude Vrijheid, Roois Kultuur Kontakt, Roois Cultureel Erfgoed en TV Meierij een comité gevormd, dat hem in mei 2016 op verschillende wijzen zal herdenken.

Programma;
Zondag 8 mei vindt er om 9.30 uur in de St. Martinuskerk een speciale eucharistieviering plaats. In aansluiting op deze viering is er een processie naar het graf van de Rooise bisschop.

Na gebed en zegening van het graf zal het gilde een groet brengen aan de rustplaats van Mgr. Bekkers. De hoofdcelebrant is Mgr. Hurkmans.
Na deze plechtigheden zal in de kerk een expositie over het leven van Bisschop Bekkers worden geopend.

De expositie blijft tot eind augustus te bezichtigen.
Tevens wordt dan het door Dr. J. Peijnenburg geschreven boek 'Bekkers, een gewone bisschop voor gewone mensen' gepresenteerd.

Maandag 9 mei, op zijn sterfdag, zal in Zorgcentrum Odendael om 15.00 uur en om 19.30 uur een lezing (presentatie) worden gehouden door Wim van Kreij.
Deze is voor iedereen (gratis) toegankelijk .
De presentatie is samengesteld met dia's over het leven en werk van Bisschop Bekkers. Ook zijn er diverse filmfragmenten in opgenomen, o.a. diverse Brandpunt t.v.-uitzendingen en bij "Mies Bouman in de stoel". Ook hoort u hemzelf aan het woord.

Op 14 mei, precies 50 jaar na de begrafenis van bisschop Bekkers in St. Oedenrode, wordt Gerard de Korte, geïnstalleerd als de nieuwe ( zeventiende) bisschop van het bisdom Den Bosch in de St. Jans Kathedraal om 11.00 uur.


Afbeelding
Afbeelding