Afbeelding
Foto:

Oud-klasgenoten van de Vijverberg gezocht

(Bijna) 50 jaar zijn ze. En op 8 oktober willen ze met zoveel mogelijk oud-klasgenoten een reünie houden. Maar nog niet iedereen is 'gevonden'. Daarom wordt de hulp van de lezers van deze krant gevraagd.

"Ik ga onze bijeenkomsten straks nog missen" verzucht Dirk, één van de organisatoren. Hij was het die in december 2015 de hulp van Marie-José, Margriet, Ellen en Angela inriep bij het organiseren van een reünie. In de jaren '70 zaten ze samen op de Springplank en later op de Vijverberg. In 1978 had de Vijverberg maar liefst 3 zesde klassen. De kinderen die dat jaar afscheid namen van de lagere school, zijn of worden dit jaar 50. En naar die oud-klasgenoten zijn de organisatoren van deze reünie op zoek.

Inmiddels is de groep uitgebreid met Karin, Erik en Willy. Tijdens de voorbereidingsbijeenkomsten gaan foto's en zelfs poëziealbums over de tafel. En er wordt vooral veel gelachen. Iedereen weet nog dat meester Pepers zijn koffie dronk met maar liefst 7 suikerklontjes. Op het schoolplein werd geknikkerd en werden de eerste voorzichtige kusjes uitgedeeld bij het spelletje "Joepie Joepie is gekomen". Ook andere herinneringen komen naar boven, zoals die van de jaarlijkse Zonhove wandeltocht. "Het was altijd mooi weer" mijmert Marie-José. Iedereen herinnert zich de medailles die je elk jaar weer trots op je shirt speldde.

De datum voor de reünie is geprikt en de uitnodigingen zijn verstuurd. Maar nog niet alle oud-klasgenoten zijn 'gevonden'. Er staan ruim 100 namen op de lijst, maar van zo'n 20 mensen is geen (mail)adres bekend. Daarom een oproep aan de lezers van deze krant: ben je (bijna) 50 jaar, zat je vroeger op de Springplank/Vijverberg en herken je oud-klasgenoten op de foto? Stuur een mailtje naar reunievijverberg@hotmail.com. Dan krijg je een uitnodiging voor de reünie die op zaterdag 8 oktober wordt gehouden.

Deze oproep is ook bedoeld voor ouders met een (bijna) 50-jarig kind dat misschien niet meer in Son en Breugel woont. Herkent u uw zoon of dochter in deze oproep? Laat het hem, haar of de organisatie van de reünie weten!

De organisatoren van de reünie: Dirk Huijbers, Ellen van Breda-Royackers, Erik Jennissen, Karin Bergervoet-van der Ven, Margriet van Ooijen-Sterken, Marie-José Giroldi- van der Zanden, Willy Verkuylen, Angela van der Heijden.


Jongeren motiveren en begeleiden
in hun vrijwilligerswerk

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk van de LEVgroep Nuenen en Son & Breugel geeft een workshop voor (bestuurs)leden van vrijwilligersorganisaties in het hele werkgebied van de LEVgroep, dus ook in Nuenen en Son & Breugel.

Tijdens de workshop is wordt er ingegaan over hoe je de jongere vrijwilliger behoudt voor de toekomst.
Dit gebeurd door een aantal onderdelen aan bod te laten komen zoals:
- Kennis over jongeren,
- Hoe werf je jonge vrijwilligers,
- Hoe begeleid je jongeren,
- Tools voor het behouden van jongeren.

Met behulp van vrijwilligerswerk kunnen jongeren hun talenten en competenties ontwikkelen, mits ze hierbij begeleid worden door de organisatie waar ze vrijwilligerswerk uitvoeren.
Na afloop van deze avond heb je een indruk van verschillende manieren om jongeren te motiveren en te begeleiden in hun vrijwilligerswerk. Een getalenteerde jongere is immers een aanwinst voor iedere organisatie!
Duur van de workshop is slechts 2 uur en er zijn geen kosten aan verbonden. Het aantal deelnemers is tussen de 8 en de 12. De workshop zal worden gegeven door Yvonne Verbakel.
De workshop zal worden gehouden op maandag 30 mei van 19.30 tot 21.30 uur in "de Luistruik" sportlaan 12 in Nuenen.
Aanmelden kan via: http://www.lerenmetlev.nl/vrijwilligerscollege/default.asp?training=132

Meer informatie
Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Ismene Borger van het Steunpunt Vrijwilligerswerk van de LEVgroep Nuenen en Son & Breugel. Mail: ismene.borger@levgroep.nl of tel. 06-43119415.


GRATIS op de best bekeken agenda
van Son en Breugel

DeMooiSonenBreugelKrant biedt GRATIS de mogelijkheid om uw evenement te plaatsen op MooiSonenBreugel.nl en in DeMooiSonenBreugelKrant. Hoe gaat dit in zijn werk?

Ga naar www.mooisonenbreugel.nl en druk in de bovenste balk op 'agenda'. Volg de stappen en geef uw evenement door. Na goedkeuring van de redactie springt het agendapunt op de site en wordt het daarna in de krant geplaatst op de achterpagina.


De organisatoren van de reünie:   Dirk Huijbers Ellen van Breda-Royackers Erik Jennissen Karin Bergervoet-van der Ven Margriet van Ooijen-Sterken Marie-José Giroldi- van der Zanden Willy Verkuylen Angela van der Heijden