Een groot deel van de zwemmers uit Son en Breugel tijdens het ONMK in Eindhoven
Een groot deel van de zwemmers uit Son en Breugel tijdens het ONMK in Eindhoven Foto:

Masters zwemmen mooie prestaties tijdens het ONMK

Afgelopen Hemelvaartweekend hebben 12 masters (zwemmers van 20 jaar en ouder) uit Son en Breugel deelgenomen aan het Open Nederlands Masters Kampioenschap lange baan in Eindhoven. Deze masters zwemmen bij DBD (Best) en PSV (via Thermae).

Dat het NK open was, bleek wel uit de inschrijvingen. Naast de ruim 100 verenigingen uit Nederland, waren er ook verenigingen uit Oostenrijk, Hongarije, Spanje, Litouwen, Engeland, Duitsland, Belgie en Luxemburg. Tijdens het NK proberen de zwemmers op hun eigen niveau een zo hoog mogelijke topprestatie te leveren waarbij gezelligheid voorop staat.

Voor Alice Lindhout leverde dit toernooi maar liefst 3 gouden en 3 zilveren medailles en 2 Nederlandse Master Records op bij de persoonlijke nummers. Ook zwom zij in diverse estafettes, waarbij zij maar liefst 2 Europese en 4 Nederlandse master records bij dames 320+ mede op haar naam heeft gezet. Annie Smits wist 2 gouden en 2 zilveren medailles te behalen, Ingrid Versteegen behaalde 1 zilveren medaille en Katrin Pennings behaalde 2 bronzen medailles op de persoonlijke nummers.
Katrin Pennings nam ook deel aan diverse estafettes. Op de 4x 200 meter vrije slag wist zij met haar team het Nederlands Masters record in handen te krijgen en op de 4x 100 vrij meter een tweede plaats. Bij de 4x 50 meter vrije slag wisten Katrin Pennings, Marc Wouters, Peter van Kemenade en Dorette van Veghel (allen zwemmend in Son en Breugel) een knappe tweede plaats te veroveren in de categorie 200+ gemengd. Bij de 4x 50 meter wisselslag zwom Rob Penninks mee (i.p.v. Peter), dit team wist hierbij een vierde plaats te behalen. Meike Schoonen en Ingrid Versteegen zwommen samen in het team van DBD op de 4x 50 meter wisselslag 120+ dames en wisten daarbij een zesde plaats te behalen en het clubrecord van DBD in handen te krijgen.
Alle masters komen uit verschillende hoeken van de zwemsport, sommige zijn na hun jeugd gestopt met wedstrijdzwemmen later weer begonnen, anderen komen vanuit het waterpolo en sommigen zwemmen nu masters en competitie. Nieuwe zwemmers zijn altijd welkom, de wedstrijden zijn niet verplicht maar zijn wel verslavend.


Senioren Inlooptennis

HTC Son 2000 organiseert elke maandag-, dinsdag- en donderdagochtend het Senioren Inlooptennis.

U hoeft zich niet aan te melden maar als het zonnetje schijnt en u krijgt de tenniskriebels dan kunt u bij ons terecht voor een lekker potje tennis. U wordt in overleg ingedeeld met andere tennisliefhebbers. Na afloop kan er koffie gedronken worden op het zonovergoten terras. Gewoon komen dus. Jean Peters of Theo Smit delen in en ontvangen u met open armen!
Maandag om 10.00 uur, dinsdag om 9.30 uur en donderdag 10.00 uur.


DKV de Corridor D1 oppermachtig tegen Flash D1

Op een bloedhete zomerse dag in mei moesten de dames van Corridor D1 aantreden tegen Flash D1. Deze korfbalclub uit Den Dungen is één van de twee overgebleven concurrenten voor het kampioenschap. Een overwinning vandaag zou de club uit de Meierij van Den Bosch op een schier onmogelijke afstand zetten.

Bij de Corridor D1 zijn Ellis en Wyssam afwezig, zij worden vervangen door Lynn en Yara van de D2.
De Corridor D1 begint goed aan de wedstrijd, er wordt snel overgespeeld en er worden veel kansen gecreëerd. Lynn en Britt hebben pech in de afwerking. Yasmin scoort wel maar het punt wordt afgekeurd. Maar ook Flash D1 laat zien dat ze niet voor niets zo hoog staan. De dames van de Dungense club krijgen enkele niet te missen kansen. Het gaat gelijk op tussen de twee teams, maar de Corridor D1 krijgt steeds meer kansen. Na een mooie aanval over verschillende schijven mist Maud op een haar na de korf. De dames van de D1 spelen goed en snel, maar uit het niets deelt Flash D1 de eerste dreun uit. Één van de dames schiet van grote afstand raak: 0-1. De Corridor D1 laat zich echter niet zomaar uit het veld slaan en zet een tandje erbij. Na een mooie aanval tussen Anne en Mirna gaat de bal maar net langs de korf. Joyce lukt het dan eindelijk te scoren, maar wederom wordt deze geheel terecht afgekeurd door de weer uitstekend fluitende veteraan Mia.
Twee minuten na de pauze gebeurd het dan eindelijk. Na een mooie doorloopbal rond Yasmin prachtig af: 1-1. De Corridor D1 drukt meteen door. Maud geeft een slim balletje aan de vrijstaande Lynn die keurig afrond: 2-1. Daarmee buigt de D1 binnen vijf minuten een achterstand om in een voorsprong. Dit keer gaat Flash D1 op jacht naar de gelijkmaker, maar de vele mogelijkheden worden niet verzilverd. Gelukkig gooit Lynn de wedstrijd in het slot. Ze gooit van grote afstand knap raak: 3-1. Het geloof bij de tegenstander Flash D1 is weg en de Corridor D1 krijgt via Elianne en Mirna kansen op de definitieve knock out.
Uiteindelijk maakt Elianne de 4-1, ook zij scoort van grote afstand. In de slotseconde zorgt Mirna voor de 5-1 einduitslag.
Door deze verdiende zege is de Corridor D1 wel erg dicht bij het kampioenschap. Één overwinning is er nog nodig wellicht over twee weken in Loosbroek tegen Korloo.


Afbeelding