Afbeelding
Foto:

Vierde competitieweekend tennisteams
HTC Son 2000

Tijdens dit prachtige weekend werden er weer volop wedstrijden gespeeld op het park van HTC Son 2000.
Ook gingen er meerdere teams van HTC op bezoek bij teams uit de regio. Het eerste team op de zaterdag mocht voor een wedstrijd in de eerste divisie toch nog een tijdje rijden, Breda was de thuisbasis van BLTV. Een oude bekende uit de Eredivisie op zaterdag, waar zij elkaar al eens troffen. Met de eerste twee singles werd er begonnen, Mike Jansen stond voor HTC op 1 en mocht tegen Nico Appel. Tijdens drie sets trok Mike tijdens een slijtageslag helaas aan het kortste einde. Wesley Muijs pakte zijn tegenstander weer in twee sets; 7-5 en 6-4. Stefan Jorna mocht daarna op de derde enkel aan de slag tegen Karst Folkerts. Na 3 sets vol met netballen en meegpakte lijntjes won Stefan deze partij en kwam HTC voor met 2-1. Onze Captain Frank Bieze mocht weer eens aantreden tijdens een enkelpartij. Hij speelde hierbij tegen Stefan Heijnen. Hij ging helaas in drie sets ten onder.

Bij de eerste dubbel wonnen Wesley en Stefan gemakkelijk van de moegestreden Karst en Freek Meijers 6-3 en 6-0. De uit Amerika teruggekomen Toby de Klerk en Mike Jansen kregen het zwaarder te verduren in de tweede dubbel, zij verloren met 6-1 en 6-2. Een 3-3 is daardoor het eindresultaat, waardoor het team bovenin mee blijft strijden.
Op de zondag speelden het tweede en derde team van de senioren gemengd thuis met het jongensteam t/m 17 en de heren 35+. Het tweede team, dat bovenaan staat in de derde klasse gemengd, speelde tegen het tweede team van Venlo. Na de enkelpartijen stonden onze toppers met 3-1 voor. Ieke van Vught, Kristel vd Heijden en Jasper van Kleef wonnen hun enkelpartijen. Tom Lieverse verloor zijn partij helaas na lange absentie door blessures. Bij de dubbels wonnen Kristel en Ieke met overtuiging. De heren Philip Christiaans en Jasper verloren hun partij in de dubbel helaas net. Bij de mixen speelden de moegestreden Ieke en Jasper samen een puike partij. Zij wonnen in twee sets. Philip en Kristel moesten bij hun mix helaas hun meerdere erkennen, zij verloren in twee sets. Eindstand was hierdoor 5-3, waardoor zij de koppositie behouden, maar hard aan de bak moeten om deze positie te gaan handhaven.

Het derde team wist weer te overtuigen in de vierde klasse. Tegenstander Lissevoort 3 was dit keer aan de beurt tegen onze kampioenskandidaten. In de poule staat het team momenteel 4 punten voor op de nummers twee, waar Lissevoort zich onder mocht rekenen. De enkelpartijen startte met een spannende partij van Iris schepens tegen Sabine Boomen. Zij speelden een wedstrijd van 3 en een half uur waarbij beide dames matchpoints kregen. De eerste set werd 7-6 voor Sabine, de tweede 7-6 voor Iris en de laatste set won Iris met 6-4. Een knappe overwinning voor de Sonse tennister. Jade wist ondertussen in twee sets een stuk sneller te winnen van haar tegenstandster. Bart de Wit en Mathijs van de Wielen kwamen daarna in actie voor HTC. Beide heren wonnen in twee sets. Hierdoor kwam HTC dus op 4-0 uit de enkels. Bij de dubbels wisten Jade en Anne Vercoelen in twee sets te winnen van Lissevoort. Bij de heren werd het weer een thriller. Captain Paul Nagel en Mathijs moesten helaas in de derde set hun meerdere erkennen in de tegenstanders. Bij de mixen wisten Anne en Paul een zeer goede pot neer te zetten, zij wonnen in twee sets. Iris en Bart verloren hun partij helaas waardoor de einduitslag 6-2 werd in het voordeel van HTC. Hierdoor is alleen BRZ 2 nog een serieuze concurrent in de strijd om promotie in de vierde klasse. Die ploeg ontvangen zij thuis op 29 mei.

De jongens t/m 17 begonnen met de dubbels. Bart van Halteren en Lucas Bekkers wonnen de dubbel in twee sets en ook Gijs van Zutphen en Sjoerd van Diepen wonnen in twee sets de dubbel. Bij de enkelpartijen wist alleen Gijs op de eerste single niet te winnen. Bart, Lucas en Sjoerd wonnen hun enkel wel en hierdoor werd het 5-1 in het voordeel van HTC Son.

De heren 35+ speelden zondag 3-3 tegen de Witte Schare. Ronald vd Heijde wist zijn enkelpartij te winnen, John Mike en Roeland verloren hun enkels. In de dubbels wisten zij echter revanche te pakken. Beide werden gewonnen waardoor zij weer op gelijke hoogte kwamen met hun tegenstanders.
Het eerste team gemengd speelde in de tweede klasse gemengd vandaag ook een zeer belangrijke wedstrijd uit bij de Pettelaer. Er moest gewonnen worden om afstand te nemen van de laatste positie. Het werd 6-2 voor HTC Son waardoor zij een goede stap zetten richting lijfsbehoud in de tweede klasse.

Op 22 mei gaat de competitie verder, er wordt dan onder andere thuis gespeeld door het eerste team in de tweede klasse. Zij zullen mogen spelen tegen de Krekel. Olga Kalyuzhnaya is daar de captain van het team. Vorig jaar werd er nog tegen dit team gelijk gespeeld, wat gaat er dit jaar voor het eerste team inzitten? Daarnaast spelen het jongensteam t/m14 en het gemengde team t/m14 team thuis.


Gezelligheidstoernooi korbalvereniging De Corridor

Heb je zin in een gezellig dagje korfbal met vrienden of familie?
Schrijf je dan nu in!

Een team moet bestaan uit minimaal vier vrouwen en minimaal vier mannen. Vier vrouwen en vier mannen staan in het veld om het op te nemen tegen een ander team. Je hoeft geen eerdere korfbalervaring te hebben om mee te kunnen doen.
De minimale leeftijd om deel te nemen aan het gezelligheidstoernooi is 16 jaar.

Het gezelligheidstoernooi vindt dit jaar plaats op zondag 12 juni.
Aanvang: 10.00 uur in het clubhuis aan de Van Gentlaan 2 a in Breugel.

De kosten voor deelname aan het gezelligheidstoernooi bedragen €30,- per team. Dit moet op zondag 12 juni bij aanvang van het toernooi contant worden betaald.

Aanmelden kan tot 30 mei bij corridorgezelligheid@outlook.com