Van groep 8 naar de Brugklas,
een wereld van verschil

Binnenkort is het zover en gaat uw zoon of dochter voor het eerst naar de middelbare school in Eindhoven.

Weg uit het veilige Son en Breugel. Dit brengt grote veranderingen met zich mee, zowel voor u als voor uw kind.
Hij of zij komt in een heel nieuwe omgeving en u zult merken dat u uw zoon of dochter steeds een beetje meer los gaat laten en dat uw kind zelf steeds onafhankelijker wil zijn. Dit loslaten gaat niet altijd even makkelijk.
Bij De Coach! Huiswerksupport geven wij nu alweer 10 jaar huiswerkbegeleiding aan de jeugd uit Son en Breugel. Wij heten niet voor niks De Coach! Jonge mensen begeleiden bij hun huiswerk is meer dan wiskunde uitleggen of Nederlandse spelling, het is een continu proces van coachen, loslaten, strak houden, uitleggen, plannen, troosten en soms alleen maar luisteren.

Wij merken vaak dat het voor iedereen een stuk makkelijker zou zijn wanneer de ouders over meer gerichte en vooral ook praktische informatie zouden beschikken waardoor ze hun zoon of dochter nog beter zouden kunnen begeleiden.
De Coach! wil deze ervaring heel graag met u delen tijdens een avond die we als titel hebben meegegeven:
Van groep 8 naar de Brugklas, een wereld van verschil.
Aan de orde komen onder meer: hoe leer ik mijn kind leren, welke hulpmiddelen zijn er, heeft elk vak dezelfde leerstrategie of is er per vak een strategie toe te passen. En past elke leerstrategie voor elk kind? Welke planningshulpmiddelen zijn er? Wat kan er met you tube filmpjes, e-packs, wrts, som today en magister? En wel of niet what's appen met de mentor? Moet ik wel of niet elke dag overhoren? Hoe ziet dat eerste jaar van de middelbare school er uit?
Uiteraard is er ruim gelegenheid om vragen te stellen.

Wanneer: maandag 30 mei
Waar: in de Bloktempel, Amerikalaan
Hoe laat: 20.00 uur
Aanmelden: graag even een mail naar info@decoach.net
Ik hoop u op 30 mei te mogen begroeten
Met vriendelijke groet, Marianne Wagemans


Met technologie langer thuis

Themamiddag "MET TECHNOLOGIE LANGER THUIS" op donderdag 19 mei in Braecklant.

Georganiseerd door de SeniorenRaad Son en Breugel. Deze themamiddag vindt plaats op donderdag 19 mei 2016 in Gemeenschapshuis Braecklant, Amerikalaan 2, Son;
aanvang 14.00 uur, zaal open 13.30 uur.
De toegang is gratis.Alle belangstellenden, oud én jong, zijn van harte welkom.
Sprekers zijn:
KEES VAN DER MEIJDEN, werkgroep Wonen SeniorenRaad:
"Acceptatie van technologie door ouderen"
JAN FRANS BROUWERS en CASPAR ERAS, SonenBreugelVerbindt:
"Langer thuis in je eigen huis"
INEKE SCHIMMELPENNINGH, Architect (specialist huisvesting ouderen):
"Met een beetje hulp van techniek"
Er is gelegenheid tot het stellen van vragen aan de vier sprekers. Op deze middag komen onder meer de volgende zaken aan de orde:
- een telefoon met alarmering;
- afspreken met de huisarts;
- uw vraag stellen aan het CMD;
- hulp van uw buurtplein;
- een elektronisch voordeurslot en andere hulpmiddelen;
- aandacht voor dementerenden.

Eerst laat Kees van der Meijden zien wat er zoal is en wat we daarmee aan moeten: moeten we met zijn allen aan de computer, moeten we allemaal een IPad en een E-bike? Hij zet de voors en tegens op een rijtje.
SonenBreugelVerbindt.nl is een lokaal burgerinitiatief voor en door inwoners van Son en Breugel. Het heeft samenwerkingsovereenkomsten afgesloten met de Gemeente, ZuidZorg, Archipel, LEVgroep, Bibliotheek Dommeldal en SWZ Zonhove.

We willen langer thuis blijven, maar dan moeten we elkaar wel gaan opzoeken en helpen. Daarvoor zijn de Buurtpleinen van SonenBreugelverbindt bedoeld. Deze middag laten Jan Frans Brouwers en Caspar Eras van SonenBreugelverbindt ons het een en ander zien. Zij geven ons ook een doorkijk naar de toekomst. Zo krijgen we te horen of we in de toekomst ook per e-mail naar de dokter kunnen. Verder heeft iedereen het over de participatiemaatschappij. De beide sprekers zijn daar volop mee bezig. SonBreugelVerbindt.nl is er klaar voor.
Ineke Schimmelpenningh toont een aantal technische hoogstandjes waarmee je het wonen makkelijker kunt maken. Op de themamiddag laat ze ons er kennis mee maken. Met een beetje hulp van de techniek langer thuis.


Muzikale middag met
The Seven Fourties Swing

Op zondag 22 mei verzorgt de band "The Seven Fourties Swing" de jaarlijkse muziekmiddag van de PVGE in Brasserie Thermae Son, aanvang 14.30 uur.

De middag is ook toegankelijk voor niet-leden.
The Seven Fourties is een band uit de regio, bestaande uit een zevental muzikanten, geboren in de veertiger jaren. De formatie, opgericht in 1993 door Herman Hendriks, was de eerste jaren het huisorkest van de golfclub "de Gulbergen" in Nuenen. In de loop van de tijd is de band uitgegroeid tot een volledig jazz-orkest met een afwisselend repertoire van dixieland, swing en blues.
Op youtube kunt u een kort optreden van de band zien en beluisteren.
De blazersgroep bestaat uit Frits de Jong op trompet met fluwelen toon, Henk Schriks op klarinet en Hans Jansen op trombone.
Naast Hella Posthumus op piano, staat een stevig ondersteunende ritme-groep met gitaar en banjo: Herman Hendriks, geflankeerd door Peter de Vries op contrabas en Everett Bird op slagwerk.
Kortom: het wordt een geweldige muziekmiddag.
Men kan zich aanmelden door vóór 14 mei 2016 € 3,00 ( niet-leden PVGE € 5,00)
over te maken op IBAN : NL52 RABO 0148259642 t.n.v. PVGE, afd. Son en Breugel onder vermelding van "Muziekmiddag" of door het verschuldigde bedrag met vermelding van naam en "Muziekmiddag" in te leveren bij Annelies van de Laar-van de Nieuwenhuijzen, Van den Elsenstraat 29, Breugel.