Wagenbouwersgroepen Brabantsedag zijn op zoek!

HEEZE – Het bouwseizoen van de 59ste Brabantsedag nadert. Dat betekent dat de wagenbouwersgroepen hun onderwerp hebben gekozen én volop voorbereidingen treffen in aanloop naar het bouwseizoen.

Om de wagenbouwergroepen te ondersteunen, is het vanaf heden mogelijk voor wagenbouwersgroepen om oproepen te plaatsen in de zoektocht naar materialen voor hun wagens.
Of het nu om schoenen, stoelen, tafels, kleding en/of overige materialen gaat, wagenbouwersgroepen kunnen hun oproep plaatsen op een speciaal ingerichte webpagina op de website van Stichting Brabantsedag. Aanbieders van materialen kunnen dan contact opnemen met de wagenbouwersgroepen via de contactgegevens die zij achterlaten in hun oproep. Wilt u weten welke materialen de wagenbouwersgroepen nodig hebben? Kijk dan op de volgende pagina: www.brabantsedag.nl/gezocht.
Over de Brabantsedag Iedere laatste zondag van augustus worden ruim 30 duizend bezoekers overdonderd door de ongeëvenaarde belevenis van de cultuurhistorische optocht. Maar liefst 16 wagenbouwersgroepen met circa tweeduizend acteurs trekken door de straten van Heeze met indrukwekkende huizenhoge theaterdecors. Voorafgaand aan de optocht biedt de Brabantsedag een week boordevol cabaret, kunst, toneel, straattheater, muziek en Klassiek in Kerk & Kroeg. Kortom, de Brabantsedag is een uniek 9-daags festival met cultuur en vermaak voor jong en oud. Voor meer informatie: www.brabantsedag.nl en diverse social-mediakanalen.
Cultuurfestival Brabantsedag za 20 t/m zo 28 augustus 2016 Cultuurhistorische optocht zo 28 augustus 2016 14.00 uur Cultuurfestival Brabantsedag is erkend op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed.


Boogiedown met Typhoon
gedroomde afsluiter EMOVES Weekend

Hiphopfestival op 5 juni met toonaangevende line-up naar Eindhoven Strijp-S
Boogiedown is op zondag 5 juni met een toonaangevend programma de gedroomde afsluiter van het EMOVES Urban Culture Weekend. Met Typhoon, Fresku, Tourist LeMC & Woodie Smalls wordt in één klap de Nederlandse en Belgische top naar Eindhoven gehaald. Door de komst van het New Yorkse rapduo EPMD en internationale artiesten als R.A. The Rugged Man, Akua Naru & Verbal Kent worden ook de echte hiphopliefhebbers ruimschoots op hun wenken bediend. De beats & modern bass fans worden met optredens van producers GANZ, Jarreau Vandal & Jengi Beats eveneens rijkelijk beloond. Boogiedown brengt hiermee een zeer divers en enorm smaakvol muzikaal programma naar het creatieve hart van de lichtstad.

Top Nederlandse en Belgische hiphop aanwezig
Typhoon is op zondagavond de afsluiter van Boogiedown Festival op het Ketelhuisplein tijdens alweer de vijfde editie van het EMOVES Urban Culture Weekend. De winnaar van de 3FM Award in de categorie Beste Hiphop won dit jaar voor de tweede keer op rij deze toonaangevende muziekprijs. Waar Typhoon de week erop vier opeenvolgende dagen het voorprogramma van de Groots met een zachte G-concerten van Guus Meeuwis in het Philips Stadion verzorgt, keert hij op zondag 5 juni met een bijzonder optreden juist terug naar zijn roots. De uit Zwolle afkomstige artiest stond namelijk in 2008 reeds op het podium tijdens de eerste editie van Boogiedown Festival in Breda. In de tussentijd is het hard gegaan met Typhoon en heeft hij fenomenale optredens gegeven op festivals als Lowlands, Pinkpop & North Sea Jazz. Daarnaast won hij vorig jaar twee prestigieuze Edisons, schreef Typhoon de theme song voor Serious Request en sloot hij het jaar feestelijk af met twee uitverkochte concerten in de Heineken Music Hall.

Naast Typhoon staat met artiesten als Fresku, Tourist LeMC en Woodie Smalls de gehele hedendaagse Nederlandse en Belgische hiphop top op het podium tijdens Boogiedown. De multi-getalenteerde Eindhovenaar Fresku is met zijn charismatisch voorkomen een graag geziene gast op Boogiedown met drie opeenvolgende festivaloptredens in 2010, 2011 en 2012 en meerdere spetterende shows op Paaspop. Naast de Neerlandse hiphopgrootheden zijn ook de Belgische artiesten dit jaar goed vertegenwoordigd op Boogiedown. De uit Antwerpen afkomstige troubadour Tourist LeMC tourt momenteel langs diverse Nederlandse podia en zorgt niet alleen voor uitverkochte zalen in het clubcircuit, maar staat in augustus eveneens op Lowlands. Samen met de Engelstalige rapper Woodie Smalls, die net terug is uit de Verenigde Staten van een optreden op 's werelds grootste muziekconferentiefestival SXSW, zorgen zij beiden voor een bourgondische hiphopinbreng van onze zuiderburen.