Koen Kouwenaar
Koen Kouwenaar Foto:

Kersverse kampioen is uitdager van
Best Jeugd Open

Koen Kouwenaar op homecourse tegen topklasse jeugdgolfers. Koen Kouwenaar (18), op 6 mei winnaar van de NK Strokeplay t/m 18 jaar, gaat het op 4 juni in Best Jeugd Open op zijn thuisbaan opnemen tegen de top van de Nederlandse jeugdgolfers t/m 21 jaar.

Het belooft een spannende wedstrijd te worden op de homecourse van Koen Kouwenaar. Eén op zes jeugdgolfers in categorie 1 heeft een plushandicap. De hoogste handicap van de jongens in de eerste categorie is HCP 4.4 en bij de meisjes HCP 7.0.

Het deelnemersveld in de topklasse van Best Jeugd Open bestaat momenteel uit 47 jongen en 13 meisjes, maar daar kan nog verandering in komen, want de deelname geschiedt op basis van handicap en de inschrijving is nog geopend tot 27 mei aanstaande. De punten in de topklasse tellen mee voor de NGF Amateurranking en de TopGolf Holland Pro Series Ranking.

Organisatie
De wedstrijd met in totaal 90 deelnemers in twee categorieën – bruto en netto strokeplay - wordt georganiseerd door de Jeugdcommissie van Best Golf & Country Club op Best Golf. Wedstrijdleider Ron Meelen: 'We zijn positief verrast door het record aantal inschrijvingen voor ons toernooi en ook door het hoge aantal meisjes dat zich heeft ingeschreven. De populariteit van Best Jeugd Open is mede te danken aan onze pagina op Facebook die druk bezocht wordt deelnemers en hun fans. De jeugdige deelnemers komen van alle golfclubs uit alle hoeken van Nederland. Ook de fantastische prijzentafel spreekt tot de verbeelding. Daarnaast zijn er speciale prijzen voor de Hole-in-One (een scooter) en de ShootOut.'

Sponsors
GolfPlaza is hoofdsponsor van Best Jeugd Open. Andere sponsors zijn: Rabobank, IAK Verzekeringen, Best Golf, Brasserie¦Restaurant Dimples, Looijmans Golf Teaching en Verloop Golffysio.


Informatiedag 'Trouwen in het Buitenland'

Informatiedag 'Trouwen in het Buitenland', zaterdag 21 mei
Een inspiratiedag voor geliefden.


Op zaterdag 21 mei organiseert onze afdeling trouwen in het buitenland 'Extravacanza' een informatiedag. Deze dag informeren zij u over alles wat u moet weten als u in het buitenland wilt trouwen.
Aanvang presentatie 'Trouwen in het buitenland': 11.00 uur & 14.00 uur
Locatie: Effting Reizen, Elzentlaan 139, Eindhoven.
Aanmelden: info@effting.nl o.v.v. aantal personen, voorkeur tijd presentatie en informatiedag 'Trouwen in het Buitenland'.
Kom en maak kennis met de weddingplanners van Extravacanza. Zij verheugen zich erop u te adviseren en inspireren over uw trouwdag en droomreis!
Toegang is gratis.


Palingsound in het zonnetje gezet in
De Blauwe Kei

De Palingsound is al vijftig jaar een begrip. Daarom wordt deze Volendamse muziek in het zonnetje gezet op zaterdag 14 mei in Theater De Blauwe Kei.

Alle bekende Volendamse hits uit het heden en verleden komen voorbij tijdens deze voorstelling. Vijftig jaar Palingsound is om 20.15 uur te zien in de Rabobank Theaterzaal.
Volendam staat al vijftig jaar bekend om de Palingsound. Uit het kleine vissersdorpje komen sterren als Jan Smit, Nick&Simon en The Cats. Hele generaties groeiden op met muziek van Volendamse bodem. De Volendamse The Mon Amour Band, met BZN-drummer Jack Veerman, heeft daarom besloten het vijftigjarige jubileum van de Palingsound op grootse wijze te eren.

In deze voorstelling neemt de band het publiek mee naar het verleden en heden van de Palingsound. Tijdens de voorstelling hoort het publiek niet alleen de Volendamse muziek, maar ziet het publiek ook sfeervolle foto's en clips. Bovendien vertellen vele (Volendamse) prominenten tijdens de voorstelling wat de Palingsound voor hen betekend heeft en hoe het hen gevormd heeft op hun muzikale pad.
Kaarten voor 50 jaar palingsound kosten € 25 (inclusief drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via (0413) 34 25 55 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur.


50 jaar Palingsound