Afbeelding
Foto:

Klank- en muziekworkshops voor ouders en hun jonge kind

Wil je eens iets anders dan druk en veel?
Wil je iets creatiefs en muzikaals doen met je kind?
Of wil je gewoon iets leuks doen, samen met je kind?

Kom dan in mei of juni naar de klank- en muziekworkshops in de Bibliotheek!
Van start met boeken
Boekstart is het landelijk project waarmee Bibliotheken het lezen met baby's dreumesen en peuters stimuleert. Jonge ouders komen met hun baby een gratis boekstartkoffertje ophalen in de Bibliotheek. In het koffertje vind je een boekje, liedjes en tips.
Maar niet alleen met voorlezen maak je jouw kleintje enthousiast. Ook met muziek!
Van boeken naar muziek
Vanaf 27 mei start een serie klank- en muziekworkshops voor kinderen van 1 – 2 ½ jaar samen met hun ouder(s). De workshops vinden plaats in de bibliotheken van Geldrop, Mierlo, Nuenen Son en Breugel.
In de workshops ervaar je samen de rust en magie van klanken. Samen kom je door muziek vanzelfsprekend in beweging. Zo ontdek je, met eenvoudige materialen, de kracht van proberen en volgen, van zelf ontdekken en doen.
En door de workshops stap je even uit de hectiek van alledag. Het samenzijn en samen luisteren krijgt volop aandacht. Een bijkomend voordeel is dat je samen tot rust komt. Ook wanneer je een kind hebt dat overgevoelig is en snel overprikkeld, zijn deze workshops een prima middel om rust te voelen en contact te krijgen.
Voor boeken en muziek naar de bieb
De muziekworkshops worden gegeven door Karin van Hengel van Toon en Taal. Ze vinden plaats in de Bibliotheek tussen 10.00 – 11.00 uur op:
vrijdag 27 mei in Son en Breugel, maandag 6 juni in Geldrop, dinsdag 7 juni in Mierlo, donderdag 9 juni in Nuenen.
Voor de kleintjes is de Bibliotheek altijd gratis toegankelijk. En, om kennis te maken, is ook de toegang voor de muziek workshops gratis. Ben je enthousiast over de muziekworkshop? Dan kun je eventueel inschrijven voor het volgen van een serie workshops.


Muzikale middag met The Seven Fourties Swing

Op zondag 22 mei verzorgt de band "The Seven Fourties Swing" de jaarlijkse muziekmiddag van de PVGE in Brasserie Thermae Son, aanvang 14.30 uur. De middag is ook toegankelijk voor niet-leden.
The Seven Fourties is een band uit de regio, bestaande uit een zevental muzikanten, geboren in de veertiger jaren. De formatie, opgericht in 1993 door Herman Hendriks, was de eerste jaren het huisorkest van de golfclub "de Gulbergen" in Nuenen. In de loop van de tijd is de band uitgegroeid tot een volledig jazz-orkest met een afwisselend repertoire van dixieland, swing en blues.
Op youtube kunt u een kort optreden van de band zien en beluisteren.
De blazersgroep bestaat uit Frits de Jong op trompet met fluwelen toon, Henk Schriks op klarinet en Hans Jansen op trombone.
Naast Hella Posthumus op piano, staat een stevig ondersteunende ritme-groep met gitaar en banjo: Herman Hendriks, geflankeerd door Peter de Vries op contrabas en Everett Bird op slagwerk.
Kortom: het wordt een geweldige muziekmiddag.
Men kan zich aanmelden door vóór 14 mei 2016 € 3,00 ( niet-leden PVGE € 5,00)
over te maken op IBAN : NL52 RABO 0148259642 t.n.v. PVGE, afd. Son en Breugel onder vermelding van "Muziekmiddag" of door het verschuldigde bedrag met vermelding van naam en "Muziekmiddag" in te leveren bij Annelies van de Laar-van de Nieuwenhuijzen, Van den Elsenstraat 29, Breugel.


Zonne-energie kan zonder gouden bergen

Iedere huiseigenaar moet kunnen profiteren van de voordelen van zonne-energie, vindt Vereniging Eigen Huis.
Maar in die markt blijkt nog veel mis. Leden van de vereniging geven aan dat gebrek aan goede, objectieve informatie ze tegenhoudt de stap te maken. Vereniging Eigen Huis zet zich in voor meer transparantie. "Er worden nog steeds te vaak gouden bergen beloofd."
Sinds 2012 bundelt Vereniging Eigen Huis de inkoopkracht van haar leden om het beste zonnestroomsysteem aan te bieden tegen een scherpe prijs en tegelijkertijd de markt eerlijker en transparanter te maken. Dat lukt steeds beter. Inmiddels maken al ruim 13.000 huiseigenaren gebruik van de Collectieve Inkoop Zonnepanelen.
Veel mis in de markt
Richard Snijders, marketeer bij Vereniging Eigen Huis: "We zijn de dienst destijds gestart op verzoek van onze leden. En we krijgen nog altijd vragen over betrouwbaarheid, kwaliteit, regels, garanties en financiering. Helaas moeten we daaruit concluderen dat er in de markt nog altijd loze beloftes worden gedaan ten aanzien van rendement, service en nazorg. Verder blijft er veel onduidelijkheid over subsidies en bijvoorbeeld het terugleveren van stroom. Wij laten zien dat dat anders kan."
Eerlijke informatie sleutel tot succes
Vereniging Eigen Huis stelt de misstanden in de zonne-energiemarkt actief aan de kaak door een voortdurende lobby bij energiemaatschappijen, leveranciers en de politiek. Zo ijvert de vereniging voor behoud van de salderingsregeling. Snijders: "Op onze website informeren we de consument over álle aspecten van zonne-energie. Verder delen onze eigen zonne-experts hun kennis op informatiebijeenkomsten. En bij ons krijgen de 13.000 deelnemers aan de Collectieve Inkoop Zonnepanelen ook het podium om hun ervaringen te delen. Want wie kan nou beter uitleggen wat er komt kijken bij zonne-energie dan leden die deze stap al gemaakt hebben.?"
Ook in 2016 kunt u bij Vereniging Eigen huis terecht voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Ga naar eigenhuis.nl/zon voor meer informatie.