raadslid Remco Heeren (Dorpsvisie) feliciteert Tom van den Nieuwenhuijzen (PvdA/GroenLinks)
raadslid Remco Heeren (Dorpsvisie) feliciteert Tom van den Nieuwenhuijzen (PvdA/GroenLinks) Foto: Adrie Neervoort

Politiek eist onderzoek handelwijze dorpsvisie

Vervolg voorpagina
In de raadsvergadering op 12 mei had de beëdiging van de nieuwe wethouders een feestelijk hoogtepunt moeten worden. Van een feestelijke stemming was echter vanaf het begin niets te merken.

Arno Flapper (VVD) begon al met de opmerking dat hij graag van Dorpsvisie de financiële onderbouwing van het HEVO plan wilde hebben, omdat Dorpsvisie het plan in de publiciteit bracht. Maar, volgens Flapper, zonder essentiële financiële onderbouwing waardoor het rapport geen waarde zou hebben. Vervolgens informeerde Johan Bijlsma (PvdA /GroenLinks) of er nu wel of geen motie van wantrouwen van Dorpvisie tegen wethouder Visser zou komen. Hierdoor ontstond een verhitte discussie tussen dorpsvisie en de overige partijen. Uiteindelijk voegde burgemeester Hans Gaillard als voorzitter van de vergadering een agendapunt 17a over de kwestie toe, wat zou worden behandeld aan het eind van de vergadering.
Tussen de vele agendapunten kwamen twee onderwerpen prominent naar voren: De beschuldiging aan het adres van wethouder Visser dat hij bewust informatie zou hebben achtergehouden, en het deels naar buiten brengen van het plan van het Bossche vastgoedbedrijf HEVO. Dit terwijl de aanbestedingsprocedure nog niet was afgerond, en er daarom nog een geheimhoudingsplicht rustte op alle betrokken partijen.

De hamvraag werd daarmee, of Dorpsvisie willens en wetens de geheimhoudingsplicht heeft geschonden en hoe het mogelijk was dat een uitspraak uit een besloten overleg zomaar in het weekblad Forum terecht was gekomen.
Bij agendapunt 17a belandde Dorpsvisie na een verbale knokpartij als een verslagen bokser in de hoek van de ring. Daarbij bleef het niet alleen bij beschuldigingen en verwijten aan Dorpsvisie als fractie, maar werd het ook persoonlijk. Hoewel Dorpsvisie weerwoord gaf en de handdoek niet in de ring gooide, kwam de fractie feitelijk niet meer uit de hoek van verwijten en beschuldigingen.
De uitkomst was, niet verrassend, dat alle fracties met uitzondering van Dorpsvisie de gang van zaken tot op de bodem uitgezocht willen zien. De meest vergaande uitkomst van zo'n onderzoek zou strafrechtelijke vervolging kunnen zijn van de fractieleden van Dorpsvisie.

Waar Dorpsvisie dacht een stok in de hand te hebben met het HEVO-plan, werden zij nu met dit zelfde plan en de manier waar zij ermee zijn omgegaan teruggeslagen. De aantijgingen richting wethouder Visser komen hierdoor in een ander daglicht te staan. De schijnwerper staat nu politiek gericht op de fractie Dorpsvisie, die met de actie politiek en wellicht ook strafrechtelijk in haar eigen mes liep. Het laatste woord hierover is nog niet gesproken.


Hoe lang nog?

Hoe lang gaan we de hele leugens en halve waarheden van dhr. Robert Erdogan Visser nog slikken?
Uit mijn vorige artikeltjes en de reacties daarop is gebleken dat steeds meer inwoners niet begrijpen hoe het mogelijk is dat zo'n man zijn dictatoriaal gedrag mag blijven manifesteren. Hij geeft vrijwel dagelijks blijk gewoon maling te hebben aan onze burgers.
Dit blijkt ook uit het ingezonden stuk van Gerard Swinkels in de editie van dit blad van afgelopen week.
Het laatste nieuws is momenteel dat de nu heersende machthebbers hebben besloten hun achterban te raadplegen over de zaak of een MFA ,of renovatie Vestzak theater of de kerk ombouwen voor multifunctioneel gebruik.
Nu zijn er een paar dingen pijnlijk duidelijk. Dit "raadplegen" van de achterban is om zand in de ogen te strooien. Dan lijkt het erop dat zij democratisch bezig zijn maar niets is minder waar,immers, voor 20.000 euro heeft het college een bureau ingehuurd die moet vaststellen wat de beste optie is, een nieuwe MFA of een van de alternatieven en dat terwijl er notabene al een kant en klaar rapport van buro HEVO in de la van Visser lag.
Daar gaan onze belastingcenten , onder het mom van standstilperiode tijdens de verlengde aanbestedingsperiode niks over het HEVO rapport zeggen ,maar een krediet aanvragen voor een quick scan door een ander buro dat ongetwijfeld meer in het straatje van de wethouder zal passen.
Onder het motto "wiens brood me eet wiens taal men spreekt" zal de de uitslag ongetwijfeld uitvallen dat het een MFA moet worden ongeacht dat dit beduidend duurder zal worden dan de alternatieven.
Maar dictatortje Visser, nog nooit gehoord hebbende van empathie zal en moet zijn zin krijgen.
Het CDA heeft inmiddels ook genoeg van het heersende machtsvertoon en geeft alleen nog "gedoog"steun. Nou denk ik heel simpel. Als je nu tegen het beleid bent van dit regiem Waarom gedogen als je het niet eens ben met het huidige ondemocratische regiem. Het zou beter zijn als in de twee jaar voordat er verkiezingen zijn op te trekken met Dorpsvisie en samen oppositie te voeren.

vriendelijke groet

piet messelaar
p.c.messelaar@gmail.com