Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Voor en door ouders van een zorgintensief kind

Ben je ouder van een kind met een lichamelijke, verstandelijke en/of gedragsmatige beperking of chronische ziekte en wil je in contact komen met een ouder die de weg al een stuk gelopen heeft? Meld je dan aan via het landelijk netwerk van Parent2Parent.

Als je kind meer zorg nodig heeft dan anderen, dan zijn er onderwerpen die je zelfs niet met je naaste familie of met goede vrienden kunt bespreken. Wat houdt de diagnose in voor mijn gezin? Welke zorg en welke hulpmiddelen zijn nodig? Kan iemand mij helpen met een PGB aanvraag? Steun krijgen van mensen die 'weten wat het is' blijkt enorm belangrijk. Zo'n supportouder (h)erkent jouw situatie, die begrijpt dat hele normale dingen lang niet altijd vanzelfsprekend zijn.

De juiste match
De getrainde supportouder kan praktische ervaring delen, maar ook emotionele ondersteuning en een luisterend oor bieden. Een coƶrdinator matcht een supportouder op basis van vraag en overeenkomstige ervaring. Hierna neemt de supportouder zo snel mogelijk telefonisch contact op. De ondersteuning bij het persoonsgebonden budget (PGB) gaat over nieuwe aanvragen en herindicaties. De supportouder neemt geen administratieve taken over.

Nu aanmelden als vraagouder
Om in contact te komen met een supportouder kun je je aanmelden via www.parent2parent.nl.

Landelijk netwerk
Stichting Parent2Parent Nederland is een onafhankelijke organisatie met een landelijk netwerk waarbij vraagouders gematcht worden met opgeleide supportouders.

Parent2Parent wordt mede mogelijk gemaakt dankzij financiƫle ondersteuning van: VSB fonds, Johanna Kinderfonds, Skanfonds, Fonds verstandelijk gehandicapten, Revalidatiefonds en de stichting PGB plein .Voor PGB-ondersteuning werken we samen met Per Saldo.
Parent2Parent helpt kinderen, door hun ouders te ondersteunen.