Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Waar heeft een mens
behoefte aan?

Ik liep langs het hockeyveld op Sportpark de Gentiaan. Het was een prachtige dag. De dames van de hockey , in leeftijd variërend van twintig tot dikke veertiger (dit laatste echt alleen figuurlijk bedoeld) wilden zich klaar gaan maken voor een gezellig partijtje zondagochtend hockey. Helaas konden ze nog niet het veld op omdat de sproeiers aangezet waren die geholpen door de wind, hun water alle kanten uit sproeiden.
Ze zagen mij langs lopen met mijn golfkarretje. Ze groetten mij en ik groette enthousiast terug. Het was per slot van rekening mooi weer, we waren lekker buiten en we waren dan wel, gingen in beweging. Wat wil een mens nog meer? Een van de dames zei; Ik denk dat ik maar met jou meega? Ik word hier hartstikke nat. En ze voegde er aan toe: en de leeftijd heb ik er ook al voor.
Ik liep glimlachend verder maar ergens had zich een angeltje gevestigd. Hoezo de leeftijd? Laat Joost Luijten (Prof golfer van 30 jaar) het maar niet horen? En zo oud ben ik niet, toch? Ik liep naar de volgende afslag. Legde mijn bal klaar, pakte mijn grootste club waar ik sinds 2 dagen de trotse eigenaar van was en sloeg (met Joost Luiten in mijn hoofd) de bal in de richting van de hole. Hij vloog door de lucht, zette zijn daling in en landde op het kort gemaaide gras vlak voor de hole. Zo, en dat is dat.
Hoezo oud? Alle leeftijden zie je op de golfbaan. En ja, op het terras zijn de 60 plussers wat in de overhand. Die hebben inderdaad wat meer tijd. Voor een kopje koffie vooraf, voor een frisdrankje of iets geestrijkers achteraf. Voor een uitgebreid praatje of een luisterend oor.
Maar dat neemt niet weg dat er voor de dertigers en veertigers, de tieners en twens en de hele jonkies, volop plaats is op de golfbaan. Om te bewegen, om contacten te leggen en te houden, om invulling te geven aan je vrije tijd.


Heren 2 kampioen


De competitie van het volleybalseizoen is ten einde. De resultaten zijn bekend. We kunnen zeggen dat het een sportief seizoen is geweest met mooie resultaten. Bij een aantal teams bleef het spannend in de poule tot aan de laatste wedstrijden. Helaas wisten ze helaas niet allemaal de laatste puntjes te bemachtigen. Volgend seizoen nieuwe kansen! Heren 2 en Dames 2 lukte dit wel. Zij zullen volgend seizoen beide promoveren naar een hogere klasse. Proficiat allemaal!
Op 28 mei zullen Heren 1 en Heren 2 nog de bekerwedstrijden spelen in Geldrop en er naar streven om die mooie beker ook dit jaar weer mee naar Son te nemen. Succes alvast heren!

De eindstanden van de competitie zijn als volgt:
Heren 1, OK klasse: 3e
Heren 2, 2e klasse: kampioen!!!
Heren 3, 2e klassen 6e
Heren 4, 2e klasse: 10e
Dames 1, 1e klasse: 2e
Dames 2, 4e klasse: kampioen!!!
Dames 3: 4e klasse: 2e
Dames 4: 4e klasse 3e
Meisjes C: 1e klasse 4e
Jongens B:1e klasse: 11e


Korfbalvereniging De Corridor

Uitslagen
Woensdag 11 mei                                                                                        
Corridor MW2 – Melmac MW2 8 - 15
Rooi MW2 – Corridor MW1         10 - 8
Zaterdag 14 mei
Corridor E1 – Altior E4         0 - 26
Programma
Woensdag 18 mei
Corridor MW1 – Korloo MW1 20.30
Recreanten Klick'15 – Corridor 20.00
Zaterdag 21 mei
Korloo B1 – Corridor B1         11.30
Altior C3 – Corridor C1                 12.30
Korloo D1 – Corridor D1         12.45
Be Quick D3 – Corridor D2         11.00
Odisco E2 – Corridor E1                10.00
Be Quick F2 – Corridor F1         09.00
Corridor F2 – Bladella F2         10.00
Zondag 22 mei                                                
Corridor 1 – VVO 1 13.00
Corridor 2 – VVO 2 11.30
pupil van de week Milou Kreijveld