Afbeelding
Foto:

Koekjes voor mama

Op 9 mei hebben een aantal leerlingen van Lorentz Casimir Lyceum uit Eindhoven samen met de kinderen van de Emiliusschool koekjes gebakken voor Moederdag.

De kinderen van de Emiliusschool waren met veel geduld aan het werk met de koekjes en de bijbehorende kadozakjes. Dit alles om voor hun moeder het mooiste zakje te maken en de aller aller lekkerste koekjes te maken.
Het begon met een project op het Lorentz Casimir Lyceum in Eindhoven, daar werden leerlingen uitgenodigd om deel te nemen aan een zogenaamde business class.
Leerlingen die hieraan deelname moesten binnen een bepaalde tijd een evenement organiseren. Daarbij moesten de leerlingen zelf alles organiseren en bedenken met de ondersteuning van de school waar nodig. Door de inzet van de leerlingen en de samenwerking met de school is er dus een fantastische dag georganiseerd op de Emiliusschool
De groep bestaande uit verschillende leerlingen waarvan enkele ook uit Son en Breugel wisten al snel wat ze wilde gaan doen. Ze wilde graag iets organiseren voor kinderen met een handicap, zo kwamen ze bij de Emiliusschool. Een school voor kinderen met een (meervoudige) handicap. De school was direct erg enthousiast en in goed onderling overleg werd besloten dat het evenement in het thema van Moederdag georganiseerd zou moeten worden. Er werd een schema opgesteld en een plan om materiaal te regelen. Daarbij stelde verschillende sponsors materiaal ter beschikking zoals: Craftgarden, DFM bloemen en planten, Noulou en de Albert Heijn.
De leerlingen van het Lorentz Casimir Lyceum en de Emiliusschool kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag. De kinderen van de Emiliusschool hebben alles zelf gedaan van deeg maken tot het verpakken en versieren van de koekjes en de zakjes. Daarbij hebben de leerlingen van Lorentz Casimir Lyceum alles begeleidt en geregeld een mooi samenwerking met een geslaagd resultaat. Speciale dank gaat uit naar alle sponsoren, die het mede mogelijk maakte dat, aan het einde van de dag alle kinderen die mee hadden gedaan, met een prachtig zakje met koekjes naar huis konden gaan. Speciaal voor mama gemaakt.


Buurtvereniging Zwijnsbergen organiseert reünie

Op zondag 29 mei as. Organiseert de buurtvereniging Zwijnsbergen een reünie voor alle mensen die ooit op Zwijnsbergen hebben gewoond.

Daarom nodigen zij, Iedereen die woont, of ooit gewoond heeft,
- op Zwijnsbergen;
- aan de Vresselseweg vanaf de splitsing met de Oude Vresselseweg tot de Planetenlaan;
- aan de Oude Vresselseweg;
- of aan de Mosbulten tot aan de Vossenbergweg;
is van harte welkom.
Lid of geen lid van de buurtvereniging? Oud of jong, je woont er je hele leven of nog maar kort, het maakt niet uit. Iedereen is welkom.

Wat het comité betreft komt op 29 mei as. Iedereen naar Zwijnsbergen die er ooit woonde. De reünie wordt gehouden op zondagmiddag vanaf 14:30 u.

Aanmelden kan via Zwijnsbergen40@outlook.com. De kosten bedragen € 12,50 per persoon voor volwassen en € 7,50 voor kinderen tot 12 jaar.
Voor de reünie heeft is een website gemaakt, buurtverenigingzwijnsbergen.weebly.com en een facebookpagina, facebook.com/buurtverenigingzwijnsbergen


Weekendpleeggezin gezocht voor Bart

Bart (13) woont bij zijn moeder in Eindhoven. Hij is een vrolijke, extraverte, eigenwijze jongen met een sterk rechtsvaardigheidsgevoel.

In zijn vrije tijd speelt hij het liefst Minecraft op de computer. Daarnaast vindt hij koken en bakken erg leuk en trekt hij graag de natuur in. Voor Bart zoeken we een weekendpleeggezin in de regio Eindhoven waar hij eens per 2 maanden een weekend kan logeren en af en toe een langere periode, kan verblijven. Hij zou het leuk vinden om in een gezin met andere puberkinderen te logeren. Helpt u mee zoeken?

Bent u of kent u het pleeggezin voor Bart?
Spreekt het profiel van Bart? Of kent u mensen waarvan u denkt dat zij hem een stabiele en veilige plek kunnen bieden? Neem dan contact op met Sandra van Hout van Combinatie Jeugdzorg telefonisch via (040) 245 19 45 of per e-mail triangel@combinatiejeugdzorg.nl. Ook kunt u een van onze maandelijkse informatieavonden bijwonen. De eerstvolgende is op donderdag 19 mei bij Combinatie Jeugdzorg aan de Nuenenseweg 4 in Eindhoven. Graag aanmelden voor de informatieavond via (040) 245 19 45 of per e-mail via: triangel@combinatiejeugdzorg.nl. Ook kunt u hier een informatiepakket aanvragen.

Pleegzorg
Pleegzorg is er voor kinderen die door omstandigheden tijdelijk niet thuis kunnen wonen. Ze verblijven dan voor kortere of langere tijd in een pleeggezin. Vaak zijn dat mensen uit hun directe omgeving, bijvoorbeeld familie en vrienden, of bekenden van de school of sportclub. Pas als dat niet lukt, wordt gezocht naar een plekje in een voor het kind nog onbekend pleeggezin.

Wie kan pleegouder worden?
Om pleegouder te worden, hoef je geen superheld te zijn. Juist door heel gewoon te doen, beteken je iets supers voor een pleegkind. Het allerbelangrijkste is dat je een pleegkind structuur, warmte en veiligheid kunt bieden. In principe kan iedereen die ouder is dan 21 jaar pleegouder worden, ongeacht je burgerlijke staat, culturele achtergrond, seksuele oriëntatie of financiële situatie. De pleegzorgorganisatie vraagt om een verklaring van geen bezwaar bij de Raad voor de Kinderbescherming.

Meer informatie?
Meer informatie over pleegzorg staat op www.supergewonemensengezocht.nl inclusief ervaringsverhalen van voormalige pleegkinderen, pleegouders en ouders.
Kijk ook eens op www.pleegzorg.nl en www.combinatiejeugdzorg.nl.


Afbeelding
ogo jeugdzorg