Goud voor Evelien den Ouden uit Breugel
Goud voor Evelien den Ouden uit Breugel Foto:

Uitslagen competitie HTC Son 2000.

Zaterdag heren eerste divisie: 5-1 winst tegen Prinsenbeek

Zondag 2e klasse gemengd: 3-5 tegen de krekel
Zondag 3e klasse gemengd: 1-3 achter tegen volley, rest inhalen door regen
Zondag 4e klasse: 6-2 winst tegen Mierlo
Zondag jeugd gemengd tm14: 6-0 winst tegen genneper parken
Zondag jeugd gemengd tm 17: 0-8 tegen LTC Uden
Zondag jeugd jongens tm 17: 6-0 winst


Standen Sonse Zaalvoetbal Competitie

Stand                                         gespeeld         punten         v-t        
1 Santos                                         14                 37         102- 32        
2 Hoogerdijk/Witlox Tegel                 14                 27         77- 39        
3 Hurkmans                                 14                 23         63- 48        
4 Spierings/Bergmans                         14                 21         57- 49        
5 Sportcafe Expreszo                         14                 20         73- 61        
6 van Rijssel Hoveniers                        14                 19         60- 48        
7 Rovers Timmerwerk                         14                 9         27- 92        
8 La jeunesse                                        14                 2         32- 100        

Uitslagen 21 mei                        
Lajeunesse - van Rijssel Hoveniers 2-9                        
Spierings/Bergmans - Rovers Timmerwerk 4-4                        
Sportcafe Expreszo - Santos 15-3                        
Hoogerdijk/Witlox Tegel - Hurkmans 6-2                        
                        
Spierings/Bergmans - Santos 2-6        Santos kampioen                        
op 27 mei algemene ledenvergadering


De Corridor D1 speelt Korloo D1 van de mat

Loosbroek: De Corridor D1 zou vandaag genoeg hebben aan een overwinning tegen Korloo D1 uit Loosbroek. Concurrent voor de titel Prinses Irene D2 won eerder op de ochtend, dus bij winst zouden de dames uit Breugel "samen" kampioen kunnen worden. Van te voren was er echter al afgesproken dat a.s. dinsdag de festiviteiten zouden worden gevierd als De Corridor D1 in Schijndel haar laatste wedstrijd speelt tegen Avanti D2, dan pas zou de Corridor D1 alleen kampioen kunnen worden.

De zenuwen gierden door de kleedkamer, maar deze waren achteraf niet nodig. Korloo D1 uit Loosbroek is geen hoogvlieger en staat binnen een paar minuten al op achterstand. Elianne gooit ongenadig hard raak: 0-1. De dames van de Corridor spelen goed en het duurt ook niet lang voordat de beslissing valt. Mirna is na een mooie aanval over verschillende schijven het eindstation: 0-2. Korloo D1 stelt daar bijzonder weinig tegenover op enkele halve kansen na. Maar opnieuw scoren de groenhemden en wederom is Eliane het goudhaantje: 0-3. Niet veel later doet Korloo D1 zowaar wat terug, de grootste van het veld gooit knap raak: 1-3. Maar De Corridor D1 geeft geen krimp en dit keer benut Anne een van de vele mogelijkheden: 1-4.
Hierna speelt De Corridor D1 tegenstander Korloo D1 helemaal van de mat. De dames uit Loosbroek moeten regelmatig naar adem happen. Joyce maakt na mooi samenspel de 1-5. Niet veel later heeft ook Ellis succes als ze keurig bediend wordt door Yasmin: 1-6. Nog voor de rust krijgt De Corridor D1 heel veel kansen, maar onder anderen Britt en Mirna hebben pech in de afwerking.

Na de pauze gebeurd er niet veel meer. De Corridor D1 vindt het wel goed zo en Korloo D1 probeert er, tegen beter weten in, nog wat van te maken. Op het bloedhete veld lijkt De Corridor D1 al zijn kruit verschoten te hebben in de eerste helft. Maud en Mirna krijgen nog kansen, maar verzilveren ze niet. In de slotfase krijgt De Corridor D1 nog een strafworp, maar Wysaam heeft niet het geluk aan haar zijde, zodat het 1-6 blijft.


3x Goud voor Breugelse turnkampioen Evelien!

Afgelopen Zaterdag 21 mei werden de KNGU Districtsfinales geturnd bij De Meerkamp in Asten en op Zondag 22 mei tevens de regio toestelfinales.
Al eerder op zondag 10 april vond in Valkenswaard de Regiofinale plaats voor de niveaus D2 en Divisie 5. Maar liefst 15 meiden van turnvereniging Dioscuri Sint-Oedenrode hadden zich voor deze finales weten te plaatsen waaronder Evelien den Ouden uit Breugel (11 jr). Zij presteerde hier op niveau D2 toen werkelijk op alle onderdelen weer optimaal. Op de toestellen brug met een score van 13.933 pt, balk 13.800 pt en sprong 13.667 pt werd ze 1e en op vloer met 14.967 pt een sterke 5e plaats . Met ruim een punt voorsprong in de totaalscore mag ze zich net als vorig jaar Regiokampioen noemen! Kortom, wederom een gouden medaille voor Evelien en uiteraard plaatsing voor de Districtsfinale.
Deze Destrictsfinale werd afgelopen Zaterdag gehouden en presteerde zij weer stabiel op alle toestellen en behaalde hiermee weer een 1e plaats met een totaalscore van 55.167 pt over de beste turnsters van Brabant, Limburg en Zeeland.
Op Zondag was het alweer vroeg uit de veren voor Evelien om op drie toestellen uit te komen voor ook nog de Regio toestelfinales. Met balk, sprong en vloer in haar pakket kwam ze als beste turnster op de balk uit en pakte hiermee haar 3e gouden medaille in deze KNGU finales. Op de vloer behaalde ze ook nog een 3e plek met brons en kon ze bij het onderdeel sprong net geen podiumplaats halen en haalde een 5e plek.
Met deze mooie prestaties gaat Evelien in het nieuwe seizoen op een hoger niveau turnen om nog meer uitdaging aan te gaan.
Je kunt meer over haar lezen op www.dioscuri94.nl