Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

De eerste lachsalvo's klinken in de "nieuwe " Zwaan!

Het was spannend: Het Benefietoptreden van the Blue Stars in de nieuwe zaal van De Zwaan op 19 mei, zou het nu wel of niet doorgaan? De brandweer kwam controleren, er was overleg met de verantwoordelijke wethouder van de gemeente. Kortom, spannende uurtjes vooraf.

Door Henriëtte van Berkel

Maar gelukkig kwam de verlossende goedkeuring op tijd: het optreden kon doorgaan!
Opgeluchte gezichten van The Blue Stars, en van geluidstechnicus Pieter Foolen die alweer op weg was naar een volgende klus, maar meteen rechtsomkeer maakte. Er werd nog een raam geplaatst in het pand en de zaal werd ingericht voor de ca 200. bezoekers. Ook zij waren blij dat hun avondje uit kon doorgaan. En ook de stichting Samenloop voor Hoop haalde opgelucht adem, want de opbrengst van de avond was voor hen.
Met recht kan dit optreden bijzonder worden genoemd, in deze nieuwe omgeving. Harrie Sijbers en Rob Verschuren wisten de toon al meteen te zetten door met bouwhelmen op hun programma te starten. Ze speelden perfect in op de situatie. Het programma verliep daarna als een trein, met hun humorvolle kijk op het verleden wat voor vele "O ja momenten " zorgde bij het enthousiaste publiek. Van de gezichten was duidelijk af te lezen dat de situaties die Harrie en Rob schetsten herinneringen naar boven brachten die met gelach werden begroet. Benjo Plandsoen, Joost Egmond, Ellen Sijbers en Erica van Dijck zorgden met hun liedjes voor de muzikale terugblik en ook dit zorgde voor herkenning en meezingen.
Een unieke avond, die dankzij de belangeloze medewerking van The Blue Stars, Pieter Foolen en De Zwaan ervoor gezorgd heeft dat Samenloop voor Hoop weer een financiële bijdrage mag ontvangen. Maar ook uniek omdat dankzij de inspanning van diverse partijen de zaal van de Zwaan toch gebruikt mocht worden, ondanks de bouwactiviteiten die her en der nog volop plaats vonden.
Het eindresultaat van de opbrengst van dit benefietoptreden wordt binnenkort bekend gemaakt.


"De poppen van Marie" van Toneelgroep Oase

Toneelgroep Oase bestaat uit drie enthousiaste, toneelgroepen met kinderen in de leeftijd van 7 tot 16 jaar.

De toneelgroepen bestaan alweer enkele jaren en de leiding is dit seizoen wederom in handen van regisseuse Myrthe Boot.

Elke woensdagmiddag wordt er met heel veel enthousiasme in jongerencentrum Oase geoefend. Na een seizoen hard werken is het tijd voor een paar echte voorstellingen. Op vrijdag 3 juni en zaterdag 4 juni a.s. spelen de 3 groepen samen hun tweede grote voorstelling in het Vestzaktheater, beide voorstellingen beginnen om 20.00 uur. Het Vestzaktheater beschikt over een grote zaal met een mooi podium, de ideale plek dus voor een spectaculaire nieuwe show!
Anders dan vorig jaar zullen de toneelgroepen samen één gezamenlijke voorstelling verzorgen voor jong en oud. Het verhaal is geschreven door Myrthe en het is een soort vervolg op het bekende verhaal van 'Mary Poppins'.
Het gaat over een gezin dat als het ware ontwricht wordt door de drukte van het dagelijkse leven, waarin ouders en kinderen vooral bezig zijn met hun beeldschermen in plaats van met elkaar en waar vooral wordt geruzied in plaats van gelachen. Hartstikke ongezellig dus!
Gelukkig zorgt oma er uiteindelijk voor dat iedereen in het gezin zijn lesje leert, maar zou het ooit echt weer helemaal goed komen...
...je zult het zien op 3 & 4 juni! Benieuwd geworden naar onze voorstelling? Reserveer een kaartje via liannevanasperdt@hotmail.com.
Wees er snel bij want vol=vol.


Bluestars
Afbeelding