Afbeelding
Foto:

Restaurant-workshop
tijdens prokkelstage

Hoe is het om als kok of als bedieningsmedewerker in een echt restaurant te werken?
Tien jongeren van stichting MeeDoen konden het afgelopen week uitproberen tijdens een Prokkelstage.
Een Prokkelstage is een stage voor één dag voor iemand met een beperking.
Het is een laagdrempelige manier voor bedrijven en mensen met een beperking om kennis met elkaar te maken.
Op 18 mei kregen deze tien jongens en meisje de kans om in een restaurant voor één avond samen te werken met chefkok John Pols van Flavours Catering en Evenementen en ervaren bedieningsmedewerkers.
En wat hebben deze jongeren een geweldige prestatie neergezet tijdens deze restaurant-workshop.
's Middags begonnen de voorbereidingen al. Chefkok John Pols is met de helft van de groep aan de slag gegaan in de keuken en daar is keihard gewerkt aan een heerlijk 3-gangen menu.
Studentes Suzanne en Maureen hebben met de anderen geoefend om de bediening goed onder de knie te krijgen en de tafels feestelijk te dekken.
Om 19.00u kwamen de ouders die als gasten mochten aanschuiven.
Het was hard werken voor Esmée, Niels, Emiel, Job, Jonne, Pien, Phil, Yvonne, Owen en Teun, maar ze hadden er samen ook veel plezier in.
Het was een echt Top Team! Applaus voor de jongeren, voor John, Maureen en Suzanne en ook voor de hulpkrachten Angelique, Arno en Monique. Sigrid, hartelijk dank voor je gastvrijheid!

In de week van 6 t/m 11 juni is het nationale Prokkelweek. In deze week organiseert de Carrousel* nog veel meer Prokkelstages in Son en Breugel.
Steeds meer bedrijven willen hun maatschappelijke betrokkenhuis laten zien. Bijvoorbeeld door het uitbesteden van werk of het bieden van een werkplek aan mensen met een beperking.
Bedrijven weten echter vaak niet goed wat mensen met een beperking zouden kunnen doen binnen hun bedrijf.
Een Prokkelstage kan worden gebruikt om deze mogelijkheden te verkennen
Als u nog twijfelt of een medewerker met een beperking wel past bij uw organisatie, probeer het gewoon eens vrijblijvend uit tijdens een Prokkelstage.
Het kan uw twijfel wegnemen en leidt vaak tot nieuwe inzichten.
Prokkel mee!

Aanmelden kan via info@meedoensenb.nl of www.sonenbreugelverbindt.nl ( Prokkelplein)
Vragen? Stel ze aan de coördinatoren-prokkelstages:
Maaike van Kempen, tel. 06 10 21 69 72
Carla den Otter, tel. 088 799 87 57

*De Carrousel is een samenwerking van SWZ-Zonhove en stichting MeeDoen Werkt. We zijn een leer- werkcentrum voor jonge mensen, vanaf 16 jaar, met een beperking, voor wie het niet zo vanzelfsprekend is om zonder begeleiding en ondersteuning een passende werkplek te vinden en te behouden.


NouLou goed op weg met andere koers

Soms moet een (startende) ondernemer haar koers wijzigen. 3 oktober 2015 heeft het winkeltje NouLou haar deuren aan Markt 2A geopend met tweehands kinderkleding en nieuwe leuke, originele kinderhebbedingen. Na een half jaar bleek dat er voor de kinderhebbedingen veel meer animo was dan voor de tweedehands kleding. Reden om nu al van koers te veranderen en te stoppen met de kleding en het assortiment nieuwe, leuke, originele, betaalbare kinderspullen uit te breiden.
Manoux Pijnenburg, eigenaresse NouLou: "Ik ben vanuit mijn vorig werkleven gewend naar klanten te luisteren. Wat willen ze graag, wat kopen ze graag. waar staan ze open voor…We moeten het toch met elkaar doen. Vandaar al snel een wijziging, omdat blijkbaar de behoefte anders is."
Voor tips staat ze altijd open: "Laatst zei een klant dat ze een minimacarondoosje als tandendoosje had gekocht en dat ze dat ook echt iets voor NouLou vond. Ik heb ze nu ook ingekocht en ze zijn niet aan te slepen!" Hetzelfde verhaal met gym- en zwemtasjes. Die zijn nu ook in het toch al leuke assortiment opgenomen.
Sinds kort is er ook een 'verlanglijstje-service'. Manoux: "De kinderen kunnen dan rondkijken wat ze graag zouden willen hebben en schrijven dat op een lijstje. Die hangen we op. Als dan iemand een cadeautje wilt kopen voor diegene, hoeven we alleen het lijstje er bij te pakken, iets er van uit te zoeken en je hebt een cadeautje dat zeker in de smaak valt. Hartstikke handig!"

NouLou: voor leuke, originele, hippe en betaalbare kinderhebbedingen; kraam- en verjaardagscadeaus of cadeautjes voor zomaar, een goed rapport, leuk voor de heb...

Openingstijden:
Woe 9-12.00 uur, Do 9-17.30 uur, Vrij 9-12.00 uur, Za 10-16.00 uur
Markt 2a, Son en Breugel. Facebookpagina: NouLou


Afbeelding
Afbeelding