Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Dance4Good, koop een kaartje, geef een feest!

Onder het motto 'Koop een kaartje, geef een feest' zet Ladies' Circle Son en Breugel zich dit jaar in voor de Stichting Jarige Job.
Op 16 juli 2016 organiseren ze een spetterend feest 'Dance4Good' in La Sonnerie.
We nodigen je van harte uit om bij dit feest aanwezig te zijn!

Koop een kaartje, geef een feest
Je kind is jarig, wat doe je dan? Je koopt een cadeau, bestelt of bakt een taart en zorgt voor een traktatie op school. En meestal geef je ook nog een (kinder)feest. Heel normaal voor veel kinderen. Helaas zijn er in Nederland zo'n 60.000 kinderen die zich niet bijzonder kunnen voelen op hun verjaardag. Simpelweg omdat de ouders zich een extraatje niet kunnen veroorloven. Stichting Jarige Job zet zich hiervoor in. Jarige Job geeft geen geld maar een complete verjaardagsbox. Zoals versiering, traktaties, wat lekkers voor thuis en cadeautjes! De opbrengst van dit feest zal geheel ten goede komen aan deze stichting.

Geen alledaags feest
Hip, trendy, stijlvol, lekkere welkomstcocktail, entertainment en uiteraard een supergoede DJ zijn zaken die maken dat dit geen alledaags feest wordt!

Sponsors
Wij kunnen elke steun goed gebruiken. Ziet u als sponsor dit feest ook zitten, er zijn diverse sponsorpakketten. U kunt op allerlei manieren sponsoren! Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze site: lc66.ladiescircle.nl.

Kaartverkoop
De kaartverkoop is al van start gegaan. Om er zeker van te zijn dat je er bij kunt zijn, reserveer dan nu kaarten via lcsonenbreugel@live.nl of bij een van de Ladies! Overigens is het feest voor dames èn heren!

Voor meer informatie verwijzen we je graag naar lc66.ladiescircle.nl.
Volg ons ook op Facebook: Ladies' Circle 66 Son en Breugel
En Instagram: ladiescircle66sonenbreugel


Orgelconcert in de Sint Genovevakerk te Breugel

Zondag 29 mei verzorgt Piet Groenendijk uit Zuidbroek een orgelconcert om 16.00 uur in de Sint Genovevakerk te Breugel.
Bespeeld wordt dan het fraaie historische Vollebregtorgel uit 1854. Dit orgel staat bekend om zijn warme klank.
Het programma bevat een praeludium van Buxtehude, koraalbewerkingen van J.S. Bach en Oley (weinig bekend maar zeer de moeite waard), het beroemde koekoek- en nachtegaalconcert van Händel en tot slot het Pasticcio van Langlais
De muziek wordt afgewisseld met door Maria de Graaf voorgedragen gedichten.
Piet Groenendijk studeerde orgel bij ondermeer Cor Visser (Dordrecht) en Piet v.d. Kerkhoff (Rotterdam). Vanaf 1969 studeerde hij aan het Rotterdams Conservatorium bij Arie J. Keyzer. In 1978 behaalde hij de Prijs van Uitnemendheid. Piet Groenendijk was van 2006 tot 2012 de vaste bespeler van het Vollebregtorgel in Breugel en heeft bij meerdere concerten op dit orgel laten horen het orgel zeer goed te laten klinken.
Maria de Graaf studeerde aan het Rotterdams Conservatorium voor ritmiek en blokfluit. Tevens hield zij zich bezig met hofdansen van de Middeleeuwen, Renaissance en Barok, zowel met de muzikale als de dans eigenschappen. Zij studeerde verder nog klavichord bij Bart van Oort. Maria verzorgde als eerste de gedichten bij de concerten in Breugel.

De toegang tot het concert is gratis.


Veelzijdigheid WSD zichtbaar tijdens open dag

Ter gelegenheid van haar 60-jarig bestaan opende WSD, het sociale werkbedrijf van o.a. de gemeente Son en Breugel, zaterdag 21 mei haar deuren voor publiek.
Bezoekers konden uitgebreid kennis maken met WSD. Op verschillende locaties was te zien wat de organisatie vandaag de dag doet om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen.

Zowel op het terrein van WSD als bij kringloopwinkel Het Goed, Helicon en Holland Recycling was te zien hoe mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk worden geholpen en aan het werk zijn. Bezoekers werden, tot grote vreugde van de jeugdige bezoekers, met een toeristentreintje naar de verschillende locaties gereden. Verder was er een banenmarkt, een werkgeversmarkt, konden bezoekers workshops volgen en toonden medewerkers van WSD hun talenten op het talentenplein. Berco uit Schijndel was aanwezig met een truck waarin te zien was hoe de medewerkers van WSD bij Berco de interieurs van vrachtwagens produceren.

Burgemeester Mark Buijs opende de open dag. Vol trots heette hij de eerste aanwezigen welkom: "Ik sta hier namens de 11 burgemeesters van de 11 gemeenten waar WSD voor werkt. En ik ben trots dat WSD haar 60 jarig bestaan kan vieren. Want in die 60 jaar heeft zij inmiddels zo veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk geholpen. Dat is ontzettend belangrijk want kunnen werken is vaak de beste zorg die we mensen kunnen bieden."

Wie alle onderdelen van de open dag wilde bezoeken moest daar een paar uur voor uittrekken. De diversiteit van het bedrijf werd wel duidelijk. WSD is in de loop van de 60 jaar ontwikkeld van sociale werkplaats naar bedrijf dat mensen met een arbeidsbeperking ontwikkelt naar werk. Per persoon bekijkt WSD wat iemand kan, waar hij of zij kan werken en wat er nodig is om iemand te ontwikkelen in zijn werk. De open dag was een prima gelegenheid om daar eens wat meer kennis van te nemen.


Afbeelding
Afbeelding