Aalander Muzikanten
Aalander Muzikanten Foto:

Aalander Muzikanten op de kiosk in Son

In het kader van de zomerprogrammering van kiosk de Sonnestrael geven op zondag 29 mei a.s. de Aalander Muzikanten uit Bakel net als vorig jaar weer een concert op de kiosk op het Kerkplein.
Het optreden begint om 14.00 uur, en duurt tot ongeveer half vijf. De toegang is gratis. Het optreden gaat uiteraard alleen door met goede weersomstandigheden.
De Aalander Muzikanten zijn 56 jaar geleden opgericht als carnavalskapel. Momenteel bestaat de kapel uit 16 leden, waaronder een zanger en een zangeres, en een muzikaal leider.
De naam Aalander Muzikanten is ontleend aan het stroomgebied van het riviertje de Aa in de buurt van Bakel. Na twee LP's werd door de Aalanders een eerste CD opname gemaakt in 1990 om het 30- jarig jubileum te jubileum te vieren. Daarna volgde in 1997 nog een tweede CD.
Het repertoire van het orkest bestaat uit een ruime selectie aan muziek: van polka's, walsen en moderne muziek tot marsen, schlagers en feestmuziek. Bij veel muziek heeft men ook zang, in maar liefst vier verschillende talen (Nederlands, Duits, Tsjechisch, Engels).Ook bevat het repertoire een ruime hoeveelheid aan solostukken, verdeeld over alle instrumentgroepen.


De Speelman muziekmiddag gratis voor iedereen die komt

Zondagmiddag, 29 mei 2016, komen we weer bij elkaar, tussen 15.00-18.00 uur, voor een gezellige muziekmiddag.
Waar? In "de Boerderij in Breugel" , Leeuwstraat 2, naast "de Bongerd". Onze vaste kern muzikanten komt samen om te jazz-sessiën.
Ook iedereen die een muziekinstrument kan bespelen is welkom. Kom ook als je alleen maar komt luisteren of meezingen. Dus houd je van muziek ? Je bent van harte welkom. Neem dan ook meteen wat kennissen, buren en vrienden mee. Er is voldoende parkeergelegenheid en... de boerderijbar is open.
We hopen weer op een volle "deel".... in onze Breugel-Boerderij.

Namens "de Boerderij Breugel",Jan Oome, alias de barman.
jomoome@hotmail.com
Plaats: "de Boerderij", Leeuwstraat 2, 5694VR Breugel. Tijd: zondagmiddag 29 mei 2016, van 15.00 tot 18.00 uur
Entree: Gratis. Parkeren: genoeg plaats en gratis.


PVGE fietsclub organiseert fietstocht "Half Rondje Helmond".

Op woensdag 1 juni fietsen we een fietstocht die om 9.30 uur start vanaf het 17 Septemberplein.
Zowel een hele dag als een ½ dag fietsen is mogelijk.
Ten zuiden van het Wilhelminakanaal voert de tocht eerst naar Aarle-Rixtel. Hier is in het centrum onze koffiestop: bij zonnig weer buiten op het terras; bij iets minder weer binnen. Aankomst hier ca 10.45 uur. Degenen die slechts een ½ dag willen fietsen, gaan na de koffiepauze op eigen gelegenheid terug naar Son en Breugel.
Voor de overigen voert de fietstocht ten westen van Helmond door de Waranda en via Stiphout komen we ca 12.45 uur in Nuenen aan. Hier is de lunch op het plein waaraan ook Het Klooster is gelegen.
Om ca 14.15 uur fietsen we via Gerwen terug naar Son en Breugel, waar we ca 15.30 uur aankomen. Bij lekker weer wordt aan het eind van de fietstocht nog een stop gemaakt bij de jachthaven van Leermakers.
Verdere inlichtingen: clubcoördinator Herman Hendriks, tel.: 0499-473042, e-mail: herman.j.hendriks@planet.nl


Gitaarlessen voor 50 plussers

In september start er een nieuwe cursus: gitaarlessen voor 50-plussers.
Er wordt niet gewerkt met noten ,maar met gitaarakkoorden, om op die manier liedjes te kunnen begeleiden
De liedjes die gebruikt worden zijn meestal liedjes uit de jaren '60 en '70., van de Heikrekels tot de Rolling Stones, van Boudewijn de Groot tot Tom Jones.
Ook bestaat de mogelijkheid eigen liedjes in te brengen. Ideaal ook voor mensen uit het onderwijs, maar vooral voor die 50 plusser die al jaren twijfelde of die vroeger altijd al gitaar had willen spelen. Ook melden zich vaak cursisten aan die vroeger gitaar speelden en dit nu weer op willen pakken.
Er wordt gewerkt in groepjes van maximaal 4 personen. De lessen zijn wekelijks en duren 30 minuten.
De lessen worden gegeven in Sint-Oedenrode. Info via: nicovandewetering@kpnmail.nl