Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Harrie Sijbers maakt prachtig ontwerp als herinnering
aan Samenloop voor Hoop Son en Breugel

Een deel van de opbrengst van SamenLoop voor Hoop Son en Breugel komt ten goede van Inloophuis de Eik. Inloophuis de Eik in Eindhoven is een ontmoetingsplaats voor iedereen die te maken heeft met de ziekte kanker. Of je nu patiënt bent, naaste of nabestaande. Je kan bij Inloophuis de Eik terecht voor niet-medische zaken, zoals een luisterend oor, lotgenotencontact, informatie, ontspanning en veel meer. Inloophuis de Eijk helpt mee met de organisatie van onze Samenloop en zal tijdens de Samenloop op 4 en 5 juni een prachtig ontwerp van Harrie Sijbers gaan mozaïeken.
Elke Eregast, deelnemer en bezoeker van de Samenloop wordt van harte uitgenodigd een steentje bij te leggen in het mozaïek en kennis te maken met Inloophuis de Eik in de tent naast de ingang van de boerderij. De met mozaïek steentjes ingelegde panelen worden verwerkt in een plantenbak die bij De Boerderij zal achterblijven als aandenken aan de eerste Samenloop voor Hoop Son en Breugel

De prachtige mozaïek panelen zijn belangeloos ontworpen door Harrie Sijbers. We waren op bezoek bij Harrie om hem wat vragen te stellen.

Harrie, je hebt 4 panelen ontworpen, wat heb je met deze panelen willen uitdrukken?
Met deze panelen heb ik vier thema's willen uitdrukken.
Een paneel drukt uit 'Verbondenheid', een paneel 'Troost', een paneel Samenloop', en ook een belangrijk paneel 'Blijdschap' dat niet mag ontbreken.
Blijdschap, synoniem met hoop, nieuwe kansen, hoop op een langer leven bij het bericht dat de ziekte overwonnen of behandelbaar is, want dat komt gelukkig steeds meer voor.
Mede dankzij de donaties, o.a. via 'Samenloop voor Hoop', aan het KWF die met dat geld belangrijk onderzoek kunnen doen en de ziekte steeds meer onder controle te krijgen.

Vanwaar je sympathie voor de Samenloop?
Ik heb zeer veel sympathie voor 'Samenloop voor Hoop', die sympathie is gekomen op een avond georganiseerd voor de eregasten bij ons in Dejavu. Zeer enthousiaste vrijwilligers die werkelijk de benen onder de kont vandaan lopen, belangeloos, voor het goede doel. Eregasten met openhartige verhalen, vreugde, verdriet, saamhorigheid. Eregasten die zich zeer gesteund voelen door het luisterend oor, begrip en medeleven van de organisatie. Ik heb het zelf mogen horen in Dejavu, hoeveel het betekent voor mensen, met kanker of genezen van kanker, het gevoel te hebben niet alleen te staan. Je verhaal kwijt te kunnen.

Het heeft ons er ook toe gebracht om de benefietvoorstelling te spelen met de Blue Stars. Een mooie avond in de Zwaan die ruim duizend euro heeft opgeleverd, mooi toch?
Een avond waar ook Pieter Foolen, met zijn bedrijf Foolen Audio & Light, belangeloos aan meegewerkt heeft. Gaat het door, gaat het niet door, we gaan naar huis en laden alles maar weer uit, nee we gaan weer terug.. het gaat wel door. Chapeau Pieter, je bent geweldig!
Wat mij ook aanspreekt bij Samenloop voor Hoop, behalve het goede doel, is de manier waarop een en ander is vorm gegeven.
Anders dan wat geld in een collectebus stoppen, ook prima natuurlijk, is Samenloop voor Hoop vooral een sociaal gebeuren. Het woord 'samen' is een begrip dat in de huidige maatschappij een beetje op de achtergrond is geraakt. We leven in een egoïstische wereld met steeds grotere verschillen tussen arm en rijk, er wordt op veel plaatsen gevochten en elke dag moet je op je hoede zijn voor mensen die je willen bedriegen. De wereld staat in brand.
Als je dan ziet hoeveel mensen op een of andere manier bezig zijn met 'Samenloop voor Hoop' dan geeft dat het gevoel dat het toch kan. Dat is wat Samenloop voor Hoop ook doet, wellicht zonder vooropgesteld doel, mensen samenbrengen, motiveren en verbinden. De maatschappij even maken zoals hij altijd zou moeten zijn. Met respect omgaan met elkaar, zonder winstbejag, hulp en hoop biedend voor mensen die het nodig hebben. Dat kan op veel manieren, samen lopen, natuurlijk, maar ook auto's wassen in de Rhonelaan, concerten, cabaret, sport, een verscheidenheid aan acties en evenementen om u tegen te zeggen, geweldig!
Ik persoonlijk, maar ook mijn vrienden van de Blue Stars, hebben met veel plezier hun bijdrage mogen leveren, we danken jullie!


Wasstraat Rhonelaan groot succes !

Afgelopen zaterdag vond de laatste actie plaats van team Rhonelaan voor SamenLoop voor Hoop.
De Rhonelaan in de Gentiaan werd opgebouwd tot een heuse carwash.
Als eerste werden de auto's grondig gestofzuigd op een van de 3 daarvoor uitgeruste plekken in het begin van de straat. Ondertussen konden de autobezitters genieten van de gezelligheid onder het genot van een kopje koffie en of thee. Als de binnenkant schoon was werd men verzocht om verder te rijden naar de wasplaats. Hier werden op verschillende plaatsen de auto's gewassen en gedroogd.
Het mooie weer heeft er voor gezorgd dat veel auto's de weg naar de Rhonelaan wisten te vinden. Op sommige momenten was het echt heel druk en stond er een echte wachtrij. Sommigen lieten zelfs hun autosleutels achter en kwamen na een telefoontje hun schone auto weer ophalen. Aan het einde van de middag zijn er ongeveer 100 auto's gewassen.
Een totale opbrengst van € 560,- voor de SamenLoop voor Hoop. Team Rhonelaan bedankt de inwoners van Son en Breugel, die er mede voor hebben gezorgd dat deze actie een groot succes werd.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding