Afbeelding
Foto:

Jongens B1 HTC Hockey Kampioen!

Onder begeleiding van Bas van Beek (trainer | coach) en Jan Lijding (coach) heeft het jongensteam B1 van HTC Hockey op overtuigende wijze het kampioenschap, met nog een wedstrijd te gaan, binnengehaald.
Onder het toeziend oog van de vele supporters, ouders vrienden, familie de sponsoren BKRS en BeautyXL kon het feest na een zege van 8-2 op naaste concurrent Boxmeer losbarsten. Een trots Cees Overdijk die verantwoordelijk is voor de "jongenslijn" kon daarna de prachtige kampioensbeker overhandigen aan aanvoerder Stijn Kuijks. Door dit kampioenschap promoveert dit team automatisch naar de 2e klasse.

" Begin van het seizoen begonnen we met een compleet nieuwe selectie. We zijn hard gaan werken aan een hecht team met aandacht voor ieder zijn eigen kwaliteiten en vaardigheden. De jongens trainde twee keer per week en als er geen training was gingen de teamleden onderling het veld op. Dit was het fundament voor ons succes", Aldus Bas van Beek die zichtbaar trots is op de geleverde prestatie.
Jan Lijding vult Bas van Beek aan, .." Het is echt een collectief kampioenschap waar Bas vanuit zijn ervaring en kennis de jongens veel heeft bijgebracht. Het is prachtig dat ze dit goed opgepakt hebben en ook heel mooi voor deze fantastische hockeyclub"..
Met het behaalde kampioenschap zet HTC Hockey een stap in de ontwikkeling van de jongens/herenteams. Een mooie prestatie waar velen de weg naar sportpark de Gentiaan weten te vinden.

Van harte met het kampioenschap.


SBC D4 wint toernooi bij DVS

Op het toernooi van DVS was SBC D4 uitgenodigd. De Sonse club was ingedeeld in een poule met Brabantia D7, RPC D5 en 6 en DVS D4 en 5.
SBC D4 pakt punt tegen Brabantia D7
De eerste wedstrijd was tegen Brabantia D7. De eerste kans voor de Eindhovenaren is meteen raak.: 0-1. Twee minuten later wordt de voorsprong verdubbeld.: 0-2. Brabantia D7 is veel beter en krijgt heel veel kansen. Balder voorkomt met enkele prachtige reddingen een nog grotere achterstand. Uit het niets doet SBC D4 toch nog wat terug. Laurens schiet van dichtbij knap raak: 1-2. SBC D4 wordt steeds beter en komt wederom via Laurens op 2-2. SBC D4 krijgt nog enkele grote kansen maar de Sonse club moet uiteindelijk blij zijn met het eerste punt.
RPC D6 gemakkelijke prooi voor SBC D4
SBC D4 begint dit keer uitstekend aan de wedstrijd. Binnen een paar minuten krijgt Arron een grote mogelijkheid en schiet Raoul op de lat. Uiteindelijk schiet Rens vanaf de rand van het strafschopgebied raak: 1-0. RPC D6 maakt geen grote indruk. SBC D4 krijgt ruimte en is fel. Laurens komt vrij voor de goal en maakt het geweldig af: 2-0. De beste kans voor SBC D4 is voor Robbie, maar die schiet maar net naast. Chris ziet de keeper ver voor zijn doel staan en lepelt de bal in het doel: 3-0. Er zijn nog enkele grote mogelijkheden voor de oranje hemden, en wederom bepaalt Chris de 4-0 einduitslag
SBC D4 zet stug DVS D5 opzij
Gastheer DVS D5 was de derde tegenstander. Ondertussen was Freek uit Son overgekomen om de zieke Chris Weijers te vervangen.
DVS D5 speelt erg compact met als gevolg dat er in de eerste tien minuten, maar weinig gebeurd. De eerste kans dient zich pas halverwege de wedstrijd aan, maar de keeper uit Aalst heeft geen problemen met het schot van Rens. Maar SBC D4 komt toch op voorsprong. Uit een hoekschop van Robbie kopt Arron op de binnenkant van de paal, in de rebound schiet Rens raak: 1-0.
DVS D5 krijgt grote kansen op de gelijkmaker. Maar Balder houdt zijn doel schoon of de bal gaat maar net naast.
Aan de andere kant komt Chris in kansrijke positie, maar hij komt niet langs de lange verdedigers. In de slotfase gaat Robbie meteen Messiaanse actie vanaf eigen helft op het vijandelijke doel af en rondt het in tweede instantie knap af: 2-0. Een beauty van een actie!
SBC D4 wint zo zijn tweede wedstrijd verdiend én met goed voetbal.
DVS D4 vernedert door SBC D4
De vijfde wedstrijd was opnieuw tegen een team van de gastheer namelijk DVS D4.
SBC D4 is opnieuw de bovenliggende partij en krijgt veel kansen. Chris zet de bal goed, maar de bal gaat net voorlangs. Arron heeft een mooie actie, maar schiet over. De grootste kans is er voor Tim, die na voorbereidend werk van Chris naast schiet. Niet lang erna geeft Tim een mooie pass op Arron die perfect afrond: 1-0. Meteen hierna scoort Laurens de 2-0. SBC D4 is oppermachtig en uit een voorzet van Chris scoort Robbie de 3-0. Chris kan alleen op het doel afgaan en scoort de 4-0. Kansen genoeg voor SBC D4 en DVS D4 komt nauwelijks over de middenlijn. Dit is verdienste van de goed spelende Duco, Freek, Bram en Freek van Steenhoven die achterin de poort dichthouden. SBC D4 krijgt nog enkele grote mogelijkheden. Maar het blijft slechts bij 4-0 waar dubbele cijfers tot de mogelijkheden behoorden.
Toernooi winst na ruime zege tegen RPC D5
De laatste wedstrijd was tegen RPC D5. Bij winst zou SBC D4 het toernooi winnen. Een aanvallend en fel SBC D4 zet de tegenstander direct onder druk. Het duurt ook niet lang voordat Arron de 1-0 maakt. Kansen zijn er genoeg voor de oranje hemden, maar Arron, Chris, Freek van Steenhoven en Robbie hebben hun vizier niet op scherp staan. RPC D5 probeert wat terug te doen, maar komt niet door de ijzersterke Sonse muur.
SBC D4 verdubbelt halverwege de wedstrijd de voorsprong. Chris gaat op rechts goed door en schiet op de keeper, maar in tweede instantie geeft hij de bal aan de vrijstaande Rens die hem in het lege doel schiet: 2-0. SBC D4 krijgt veel mogelijkheden om de score op te hogen. Niet lang erna gaat het plotseling hard met de score. De vrijstaande Tim schiet de 3-0 binnen. Rens maakt even later de 4-0 en in de slotfase wordt de vrijstaande Raoul gevonden die ongenadig hard raak schiet: 5-0.
Met het winnen van het toernooi in Aalst-Waalre sluit SBC D4 met een goed gevoel het seizoen af.


Afbeelding