voorste rij: Yasmin, Joyce, Mirna, Ellis, Maud en Britt. Achterste rij: Ilse, Anne, Wysaam, Elianne en Renate.
voorste rij: Yasmin, Joyce, Mirna, Ellis, Maud en Britt. Achterste rij: Ilse, Anne, Wysaam, Elianne en Renate. Foto: Adrie Neervoort

De Corridor D1 verslikt zich in Avanti D2

Er stond nog één wedstrijd voor De Corridor D1 op het programma tegen de hekkensluiter Avanti D2.
De dames uit Breugel hebben aan één punt voldoende om zelf kampioen te worden. Voor deze wedstrijd was De Corridor D1 al zeker van het kampioenschap, maar dat moesten ze wel delen met Princes Irene D1 uit Nistelrode.
Avanti D2 heeft in drie wedstrijden één schamel puntje veroverd. De verwachting was ook niet dat deze wedstrijd problemen zou opleveren. Vanuit Breugel was er veel volk op de been en de dames verkeren in blakende vorm. Je zou zeggen alle ingrediënten waren aanwezig voor een geweldige wedstrijd van De Corridor D1. Maar er waren ook twijfels, want in Schijndel win je meestal niet zomaar.
Vanaf het begin van de wedstrijd is het direct zichtbaar dat Avanti D2 sterker is dan de ranglijst aangeeft. De dames uit Schijndel spelen fel en bieden flink wat tegenstand. De Corridor D1 lijkt daardoor verrast en is duidelijk niet zichzelf. Op een mogelijkheid van Joyce na creëren ze niet veel. Maar wanneer ze het tempo verhogen hebben ze meteen succes. Elianne gooit keurig raak na een vloeiende aanval: 0-1. Avanti D2 laat zich echter niet uit het veld slaan en krijgt enkele grote kansen op de gelijkmaker, hun vizier staat echter niet opscherp.

De Corridor D1 krijgt ook veel mogelijkheden, maar een treffer van Mirna wordt afgekeurd en Britt mist maar net de korf. Aan de andere kant doet Avanti D2 het beter en maakt het na een mooie aanval de 1-1.
De Corridor D1 is niet onder de indruk en gaat direct opzoek naar een voorsprong. Zo brengt Maud Britt in kansrijke positie, maar zij mist op één haar na de korf. Vlak voor rust krijgt De Corridor D1 een strafworp. Wysaam heeft echter geen geluk, zodat het bij rust 1-1 blijft.
Een gelijkspel is voldoende voor de Breugelse dames, maar ze gaan voor de winst en Joyce krijgt de eerste mogelijkheid direct na de hervatting. Een paar minuten later geeft Anne Mirna de mogelijkheid om te scoren, maar de bal wil niet in de korf. Avanti D2 laat dan even zien hoe het wel moet en scoort direct bij haar eerste beste kans: 2-1. Een tegenvaller voor de groen hemden, die duidelijk van slag zijn. Avanti D2 krijgt hierna nog wat grote kansen om de score uit te breiden.
Maar dan is er toch nog Mirna, ze komt in kansrijke positie en rondt het dit keer keurig af: 2-2. Blije gezichten bij alles wat De Corridor een warm hart toe draagt, maar 15 seconden nadat Avanti D2 het spel weer heeft hervat ligt de 3-2 alweer in de korf. Een zware tegenvaller voor De Corridor D1. Avanti D2 ruikt bloed en is de bovenliggende partij. Na een snelle aanval scoren ze de 4-2. Dit seizoen hebben de dames uit Breugel het nog niet zo lastig gehad als tegen deze tegenstander. Avanti D2 gaat gewoon door met scoren en maakt brutaal ook nog eens de 5-2.

Onder aanvoering van Maud probeert De Corridor D1 om toch nog wat terug te doen. Maud heeft tweemaal pech in de afwerking. Tevens wordt ze meerdere malen opzichtig gehinderd. De scheidsrechter, die zeer dubieus fluit, wuift de voorvallen weg. Britt en Yasmine krijgen nog grote kansen, maar de bal wil er vandaag niet in.
In de slotfase doet Britt op aangeven van Maud toch wat terug: 5-3. Maar wederom krijgt De Corridor D1 de deksel op haar neus als Avanti D2 vrijwel direct tegen scoort: 6-3. Dit is ook meteen de einduitslag.
Na afloop zijn de dames van De Corridor teleurgesteld in deze wedstrijd, maar toch blij met het kampioenschap, ondanks dat ze het moeten delen met Prinses Irene D1.