Titelkansen tweede en derde tennisteam blijven aanwezig

De tennisteams van HTC Son hebben afgelopen week weer volop gestreden.
Op zaterdag mocht het eerste heren team in de eerste divisie aan de bak tegen de nummer 3 uit de poule. In Teteringen speelden zij op gravel om nog kans te houden op het kampioenschap. Er moest dan eigenlijk wel gewonnen worden. De enkelpartijen werden met 3-1 gewonnen waarna de dubbels gespeeld konden gaan worden. Hierbij wonnen beide teams 1 wedstrijd waardoor een 4-2 overwinning op het scoreformulier genoteerd werd. Concurrent Prinsenbeek noteerde dezelfde uitslag waardoor er volgende week nog 1 punt goedgemaakt dient te worden voor het kampioenschap.

Bij de zondagteams is ook de eindstreep in zicht. Op deze voorlaatste dag werd er om van alles gestreden. Het eerste team tracht te handhaven voor de tweede klasse gemengd en het tweede en derde team strijden nog om het kampioenschap. Het eerste team speelde vandaag uit bij Domstad. Het team kwam goed uit de startblokken. Katharina Jakob, Nick vd Horst en Wesley Muijs wisten hun enkelpartij te winnen, Evi Buijsen verloor helaas haar partij. Bij de dubbels wisten Kristel Sanders en Katharina in drie sets te winnen en ook de heren Mark Pluk en Wesley pakten hun partij. Zij deden dit in twee sets. Bij de mixpartijen wonnen Kristel en Mark weer. Bij Katharina en Nick werd het een heuse thriller die in de super-tiebreak beslist moest worden. Hier trok Domstad aan het langste eind met 10-8. Een 6-2 eindresultaat, een mooie score met het zicht op handhaving.

Het tweede en derde team speelden beide thuis. Het tweede team speelde tegen 't Root. Hierbij kwamen we uit de enkelpartijen met een 3-1 voorsprong door overwinningen van Ieke van Vught, Kristel vd Heijden en Jasper van Kleef waar Tom Lieverse helaas in 3 sets verloor. Bij de dubbels wisten de dames de goede lijn door te zetten en schoven zij in twee sets de tegenstanders opzij. De heren Philip Christiaans en Tim Helsper wisten helaas hun sterke spel net niet om te zetten in een overwinning. Bij de mixen wonnen Kristel en Tim van hun tegenstanders terwijl Ieke en Jasper hun opponenten uitschakelden met vlammend spel. Net als het eerste team dus een 6-2 overwinning op de koplopers uit hun poule. Hierdoor blijft het ontzettend spannend in de derde klasse gemengd en houdt het team kans op het kampioenschap.

Het derde team was voor aanvang van deze wedstrijddag koploper in de vierde klasse gemengd. Hun directe concurrent BRZ kwam vandaag op bezoek in Son. Bij de enkelpartijen wist Jade Kluijtmans haar goede reeks helaas niet voort te zetten, zij verloor in twee sets. Iris Schepens maakte er zoals wel vaker een marathon partij van. Een redelijke hel voor iedereen langs de kant die niet met de spanning om konden gaan. In drie sets wist zij uiteindelijk toch weer de partij binnen te slepen. Bart de Wit en Mathijs vd Wielen domineerden vervolgens weer in de enkelpartij waardoor een 3-1 voorsprong kon worden genoteerd. Bij de damesdubbel stond Iris samen met Anne Vercoelen op de baan. Een garantie voor veel grijze haren dus! En ook dit was weer waar. Een 3 setter moest het worden waarbij de dames op 5-3 matchpoints zagen worden weggewerkt. Uiteindelijk verloren zij de derde set in de tiebreak. Bij de mannen ging het ook niet zoals gepland. Bart en Jasper Gerritsen verloren hun partij in 2 sets waardoor het ineens 3-3 stond en de mixen uiteindelijk de strijd ging beslissen. Op de eerste mix stonden Jade en Jasper. Zij begonnen wat stroef aan de wedstrijd maar wisten deze uiteindelijk toch met twee sets te winnen. Paul Nagel en Anne waren op stoom. Zij trokken de partij een stuk gemakkelijker naar zich toe door puik spel van beide spelers. Een 5-3 overwinning als resultaat waardoor het kampioenschap nu nog een stap dichterbij is gekomen. Volgende week kunnen zij met 4-4 al kampioen worden uit in Venray.
Na alle partijen sloten de thuisspelende teams gezamenlijk af met een maaltijd verzorgd door de trainer om vervolgens gezellig met elkaar nog een potje te storen.

Overige uitslagen:
Jongens t/m 17: 4-2 winst, Gemengd t/m 17: 3-5 verloren, Heren 35+: 6-0 winst


Afscheid Bart, welkom Bart!

Op 8 mei speelde Dames 1 alweer haar laatste wedstrijd, wat helaas ook de laatste wedstrijd was van coach Bart van den Acker.
Na 70 min te hebben gestreden voor de winst, bleef de stand op 2-2 staan, waardoor Dames 1 volgend jaar niet meer uitkomt in de 1e klasse. Bart heeft afgelopen jaar heel veel tijd en energie in Dames 1 gestoken, waar de dames en de club hem heel erg dankbaar voor zijn. Hij heeft nu besloten om komend jaar meer tijd aan zijn jonge gezin te besteden. Een van de hoogtepunten van het afgelopen seizoen was het kampioenschap in de zaal, waardoor we volgend jaar in de topklasse uitkomen. Ook het teamweekend naar de Ardennen was een leuk avontuur. Na een wisselvallige eerste helft van het seizoen is het gelukt om de tweede seizoenshelft contant te presteren. Bart bedankt voor alles!!

Bart Scheer (29) neemt het stokje van Bart over. Hij was afgelopen jaar assistent trainer van Dames 1, en daarnaast ook trainer/coach van MB1 OZ. Bart komt uit Veghel en is docent Lichamelijke Opvoeding. Bart wordt ook lid van de TC en zal zich bezig gaan houden met het verbeteren de jeugd linie (opzetten Train de Trainer programma). De club is blij dat hij deze taken op zich gaat nemen.


Martijn te Molder in actie op EK Masters in London

Martijn te Molder heeft afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag deelgenomen aan de EK voor Masters in London. Aan dit evenement hebben zo'n 10.000 zwemmers deelgenomen in de leeftijd van 25 tot 95 jaar.
Voor Martijn stond op vrijdag de 50m rugslag op het programma waarbij hij een 46e plaats behaalde in 0.34.05. Op zaterdag de 200m rugslag die hij aflegde in 2.42.77, goed voor een 40e plaats. Zondag tenslotte kwam hij in actie op de 100m rugslag waarbij hij 38e werd in 1.13.69.

Komend weekend
Komend weekend wordt het tweede deel van de Brabantse Zomer Kampioenschappen gehouden in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. De wedstrijd begint zaterdag om 13.10 uur en zondag om 12.00 uur.