Afbeelding
Foto:

Spelebos is er klaar voor

Het komende zomerseizoen is Nationaal Speelgoedmuseum Spelebos in beweging!

Prachtig gelegen, midden in de bossen op de grens van Best en Son, maakt het Spelebos samen met het oorlogsmuseum Bevrijdende Vleugels deel uit van het museumpark Best. Bij het Spelebos, wat 4 jaar geleden haar deuren opende, staan interactie en speelbeleving centraal.
Geen Ipad's of computers, maar lekker spelen zoals het bedoeld is voor zowel jong als oud. Het speelgoed is verwerkt in schitterende diorama's, en komt tot leven middels het gebruik van licht, geluid en beweging. Daarnaast organiseert het Spelebos dit seizoen volop nieuwe activiteiten en evenementen. Zo kunnen kinderen zich inschrijven voor een creatieve workshop, terwijl de (groot) ouders kunnen relaxen bij de aangrenzende Brasserie. Maar ook een kabouterkinderfeest, een expeditiefeest, óf met je vriendjes op pad met een echte knapzak behoort tot de mogelijkheden. Het museumpark doet ook dit jaar weer mee aan het project Museumschatjes van Erfgoed Brabant, waarbij leerlingen gratis een museum kunnen bezoeken. Ook de wat oudere bezoeker kan volop genieten in het Spelebos. Tijden herleven bij het zien van het speelgoed uit de eigen jeugd. Prettige bijkomstigheid is dat Spelebos beschikt over een ruime parkeergelegenheid voor de deur waar je bovendien gratis mag parkeren.
Het belooft een speelse zomer te worden in het Spelebos. Ben je een boekenliefhebber? Hou dan zondagmiddag 26 juni vrij. Dan vindt namelijk op het Spelebos ook de eerste Nederlandse Boeken en Stripboeken Dag plaats!

Meer informatie over het Spelebos en de nieuwe activiteiten en evenementen treft u aan op www.spelebos.nl?


Nuenhems Trots en Nuenhems Lef gepresenteerd

Afgelopen zondag 22 mei heeft Brouwerij Nuenhem haar nieuwe merk en de eerste bieren gepresenteerd aan het grote publiek.

Cafe Ons Dorp in Nuenen had de primeur. In een drukbezochte bijeenkomst werden de bieren onthuld aan inwoners van Nuenen, Son & Breugel en andere geinteresseerden. Er waren ook veel leden van het brouwersgilde aanwezig. Na een korte toespraak werden de flesjes opengemaakt en kon iedereen het bier gaan proeven.De reakties waren erg enthousiast.
Brouwerij Nuenhem levert op dit moment twee bieren: Nuenhems Trots en Nuenhems Lef.
Nuenhems Trots is een goudblond bier met een frisse smaak en een duidelijk waarneembaar bittertje.
Nuenhems Lef is een donkergekleurd stevig bier, een gemoedelijke IPA met een mooie nasmaak en hangende geur.
De bieren zijn te koop bij diverse horeca en verkooppunten in Nuenen en Son. O.a. bij: Cafe Ons Dorp Nuenen, Slijterij Van Lieshout Nuenen, Gall & Gall Son en via internet bij www.hetbiermoment.nl. Op heel korte termijn komen hier andere verkooppunten in de regio bij.

Brouwerij Nuenhem is lang geleden begonnen als een kleine thuisbrouwerij. John Leijten heeft inmiddels meer dan 20 jaar ervaring met het brouwen van bier. Samen met zijn broer Ryan is hij de oprichter van Brouwerij Nuenhem. De brouwerij heeft een sterke regionale binding. De bieren worden in de regio gebrouwen en de brouwers komen uit Nuenen en Son en Breugel.

De broers hebben twee mooie en gemoedelijke bieren op de markt gebracht. De ambitie is hoog en er liggen nog vele recepten klaar. Maar ze blijven nuchter over de aanpak en willen dit merk echt laten slagen.
www.brouwerijnuenhem.nl


Afbeelding