Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Boek in de schijnwerper

Mijn naam is Jolanda en ik ben werkzaam bij boekhandel de Traverse.
De meeste boeken die ik lees zijn thrillers en in verband met de komende weken van het spannende boek die duurt van 3 t/m 19 juni is mij gevraagd om dit boek te lezen.
Hieronder lees je mijn recensie over Black-Eyed Susans van de auteur Julia Heaberlin.


"Een Spannende Thriller die je steeds op het verkeerde spoor zet"

Tessa/Tessie Cartwright word op 16 jarige leeftijd half dood teruggevonden naast drie andere meisjes die slachtoffer zijn geworden van een seriemoordenaar.
Als enige overlevende haalt ze de krantkoppen met de bijnaam een van de" Black-Eyed Susans",vernoemd naar de bloemen die groeide op de vindplaats van de meisjes.
Door Tessa's verklaring belandde de dader in de dodencel.
Ongeveer 20 jaar later ontdekt Tessa bij haar huis vers geplante Black-Eyed Susans,ze is ervan overtuigd dat haar moordenaar hierachter zit, maar die zit toch in de dodencel?
Geplaagd door flarden van herinneringen beseft Tessa dat misschien wel een onschuldig persoon vastzit.
Ze besluit de verdediging te helpen voor haar eigen veiligheid en die van haar dochter.
Door zelf op onderzoek te gaan komen er allerlei geheimen aan het licht.
Je krijgt als lezer aanwijzingen van het 16 jarige meisje en de vrouw die Tessa vandaag geworden is,maar geen van die aanwijzingen leidt op het eerste gezicht naar de seriemoordenaar of toch wel..........
Een boek dat je vanaf het begin tot het eind blijft boeien.
Bij deze wens ik u heel veel leesplezier toe en heet iedereen van harte welkom om een kijkje te nemen in onze winkel voor nog veel meer spannende boeken.

Jolanda


Simon de Waal schrijft geschenkboek Vector voor de Spannende Boeken Weken 2016

De Nederlandse thrillerauteur Simon de Waal heeft het geschenkboek Vector voor de Spannende Boeken Weken 2016 geschreven.
Tijdens de periode van de Spannende Boeken Weken 2016 (3 t/m 19 juni) krijgen klanten van boekwinkels het boek cadeau bij besteding van ten minste €12,50 aan Nederlandstalige boeken. Vorig jaar schreef Marion Pauw het geschenk Grijs gebied voor Juni- Maand van het spannende boek.

Synopsis
Een demente oude man krijgt in een tehuis in Rusland regelmatig bezoek van zijn zoon. Zijn vader reageert bijna nergens meer op. De zoon krijgt in de gaten dat hij niet de enige is die zijn vader bezoekt, ook een andere man verschijnt regelmatig en die krijgt wel reacties van de oude man, met name als het woord Vector valt. De zoon gaat op onderzoek uit, er is hier iets gebeurd wat hij niet weet en wat zijn vader is vergeten. Zijn zoektocht brengt hem weer terug naar Nederland waar de zoon is opgegroeid, het blijkt te gaan om ampullen met het levensgevaarlijke Marburg virus. Als die in verkeerde handen vallen, dan zijn de gevolgen niet te voorzien. Zijn vader heeft, na plotselinge sluiting van het instituut waarbij hij werkte, de ampullen proberen te verbergen, maar nu is de jacht op de kostbare inhoud heropend.


Gratis zomercadeau van de Bibliotheek.

Hoera de zomer komt eraan! En de Bibliotheek maakt de zomer nog leuker met een zomercadeau voor de nog-niet-leden: De VAKANTIEBIEBapp. Een gratis App voor je tablet of mobiel. Waarmee de Bibliotheek ook in de zomer laat zien dat je met het lezen van Bibliotheekboeken heerlijk ontspant.
Of je nu in een tentje kampeert, op het strand ligt, of onderweg bent. Of lekker thuis! In de VakantieBieb-app vind je een leuk en gratis leespakket voor het hele gezin. Kinderen moeten immers hun leesvaardigheid bijhouden door te blijven lezen, ook in de vakantie! Geen probleem met die mooie APP!

Hoe kom je aan de vakantiebieb?
Gewoon door gratis te downloaden op tablet of smartphone. Daarna zoeken en downloaden en opslaan in de virtuele boekenkast. Vanaf dat moment kun je meteen (offline) lezen. De Vakantiebieb heeft alleen maar legale eBooks! En…. de boeken hoeven niet te worden teruggebracht!
Voor diegenen die nog geen lid zijn van Bibliotheek Dommeldal is de vakantiebiebAPP gratis beschikbaar van 1 juni (kinderen) en vanaf 1 juli (volwassenen) tot en met 31 augustus. Downloaden kan via vakantiebieb.nl
Ben je al lid van de Bieb? Dan bof je! Want Bibliotheekleden kunnen altijd -zomer èn winter- E-Books kiezen uit een hele grote collectie. Heel gemakkelijk via de website Bibliotheekdommeldal.nl


Afbeelding
Afbeelding