De winnaars: Loïs, Emma, Naomi, Noor, Kim, Pleun, Ciske, Joli, Donnée, Roni, Nynke, Anouk, Loes, Roxy, Lara en Dannique. Niet aanwezig Janne en Hilde, maar deze beker is ook voor jullie!!!! Begeleiding: Ferry, Ineke (niet op foto), Wim, Yannick (niet op foto) en Pascal.
De winnaars: Loïs, Emma, Naomi, Noor, Kim, Pleun, Ciske, Joli, Donnée, Roni, Nynke, Anouk, Loes, Roxy, Lara en Dannique. Niet aanwezig Janne en Hilde, maar deze beker is ook voor jullie!!!! Begeleiding: Ferry, Ineke (niet op foto), Wim, Yannick (niet op foto) en Pascal. Foto: Adrie Neervoort

SBC MA1 Bekerkampioen District Zuid 1

Zaterdag 4 juni, Sint Michielsgestel, de BEKERFINALE district Zuid 1.
Op deze zeer warme en benauwde middag, trad SBC Meisjes A1 aan voor de bekerfinale tegen WDS'19 uit Breda. De Bredanaars kwamen met een spelersbus en vele supporters. Na een kampioenschap in de 2e klasse voor de winterstop en ook een kampioenschap in de 1e klassse van WDS'19 na de winsterstop, wist SBS MA1 dat dit een zware kluif zou worden. Om 12.55 uur werd afgetrapt. Dit kon pas nadat de blauwwitte rookresten waren verdwenen van het veld. Met een officiële scheidsrechter en 2 grensrechters kon er qua arbitrage niets misgaan. De ambiance was super. Al snel bleek dat beide team aan elkaar gewaagd waren. WDS'19 kon scoren, maar Loïs bracht redding met een schitterende reflex op de doellijn. Het was toch WDS'19 dat op 1-0 voorsprong kwam na wat slordigheden in de achterhoede. Niet veel later wist SBC uit een vrije trap van Noor gelijk te maken. Dannique scoorde fraai de 1-1. SBC werd wat sterker en niet veel Roxy kon na een schitterende actie en dito passeerbewegingen met links uithalen en zette SBC op een 1-2 voorsprong. Hierna was er veel strijd, maar Emma, Naomi, Kim en Noor hielden knap stand.

Op het middenveld bikkelde Donnée uitmuntend en zusjes Joli en Ciske speelden ijzersterk. Voorin hielden Dannique, Roxy en Lara de boel op scherp, net als Pleun. Net voor rust kreeg WDS'19 een vrije trap vanaf rechts. De bal kwam op de lat en de rebound was na licht hands voor WDS'19 en de 2-1 hing in de touwen. Ai, zo ga je niet prettig de rust in. Na rust was het weer WDS'19 dat sterk begon en op 3-2 kwam na een fraaie vrije trap (overtreding Noor bestraft met Geel) die mooi in de kruis achter Loïs krulde. SBC wankelde, maar er werd niet opgegeven. 20 minuten voor tijd, na een corner van Kim vanaf rechts, schoot de bal voor doel. Iedereen leek te missen maar Lara (ze was geblesseerd uitgevallen, maar toch weer ingevallen) liet dit buitenkansje niet aan haar neus voorbij gaan en zette haar voet erachter en scoorde de 3-3. Met goede invalbeurten van Nynke en Roni kwam SBC weer tot leven. Helaas moest Joli het veld verlaten met een knieblessure. SBC drukte en kreeg nog een kansje via Lara en een actie van Roxy. Donnée liet nog een gevaarlijk schot los, maar de keepster van WDS'19 bracht redding. In de laatste minuten kwam WDS'19 weer gevaarlijk voor de goal van SBC. Het was een echte bekerfinale waarin werd gestreden en geknokt. De scheids blies af en we gingen een zinderende penaltyserie tegemoet. Noor scoorde de eerste, 1-0. WDS'19 scoorde niet (0-1), Donnée scoorde (0-2), Loïs had de bal bijna…. WDS'19 (1-2), Lara scoorde (2-3). WDS'19 scoorde (2-3), Roxy scoorde (2-4), WDS'19 scoorde (3-4). Toen kon Emma de boel beslissen maar Emma mistte (3-4)….de spanning steeg. WDS'19 moest scoren, maar ze miste. Via de binnenkant paal ging de bal eruit en SBC MA1 won de beker met 3-4.
De meiden, begeleiding en supporters werden gek. De beker was gewonnen! SUPER-SONSE-WOMEN!!!! Anouk en Loes waren niet in actie gekomen, maar zij waren de allerbeste supporters deze middag. De beker is ook van jullie. Heel Son, be proud of this TEAM. Het was SENSATIONEEL ! De winnaars: Loïs, Emma, Naomi, Noor, Kim, Pleun, Ciske, Joli, Donnée, Roni, Nynke, Anouk, Loes, Roxy, Lara en Dannique. Niet aanwezig Janne en Hilde, maar deze beker is ook voor jullie!!!! Begeleiding: Ferry, Ineke (niet op foto), Wim, Yannick (niet op foto) en Pascal.


Waar heeft een mens behoefte aan?

Gezelligheid
De tijd van de feministes ligt al enige jaren achter ons, toch? (Ik vrees dat bij enkele lezers nu al de nekharen enigszins overeind komen). Laat staan die van de suffragettes. En toch…..alle acties ten spijt, de dames lopen in toch nog wel wat gevallen, nog steeds een beetje achteraan. Nou heb ik het toch netjes gezegd, of niet dan. Want ik zal je eens wat vertellen. Vorige week zaterdag had Golfclub Son een supergezellige ladiesday. Waarom er zo'n dag werd georganiseerd? Nou, simpel omdat vrijwel alle golfclubs dat doen, maar ook omdat Golfclub Son om het jaar een wedstrijd heeft waarin de mannen 'strijden' om de Bavaria Cup. U leest het goed, de mannen, want aan die wedstrijd mogen de dames niet meedoen! Maar dit jaar dus ook een speciale ladiesday!

Gezéllig dat het was. Ongelooflijk. Georganiseerd door een clubje mannen van de golfclub die van wanten weten wat koken en verwennen betreft. En deze mannen vonden dat de dames ook eens een keer in het zonnetje mochten worden gezet. HULDE !! Een topdag en die houden we erin! Elk jaar opnieuw dus. De mannen hebben trouwens niks te klagen want die tweejaarlijkse Bavaria-dag mag er ook zijn.
Waarom ik dit hier vertel? Om aan te geven dat lid zijn bij Golfclub Son niet alleen betekend dat je tegemoet komt aan je behoefte aan bewegen en aan contacten, maar vooral ook aan gezelligheid. Want die gezelligheid blijft niet beperkt tot die speciale dagen. Welnee, er worden wekelijks leuke wedstrijden georganiseerd en daar doen telkens grote aantallen spelers aan mee en die maken er dan samen een heel leuke dag van. Trouwens gewoon een rondje lopen met een paar andere leden is ook al heel leuk, zeker als je na afloop nog samen iets drinkt op het zonnige terras of in het ook al weer gezellige clubhuis.
Lijkt je dat ook wat? Nou, kom dan gerust een langs voor een kijkje op de baan en een kopje koffie. Dan proef je de sfeer vanzelf en dan voel je ook of het je past. Ik twijfel daar geen moment aan!


Afbeelding