Afbeelding
Foto:

Beslissingen vallen bij competitieteams op HTC

Gedurende de hele week waren de tennissers van HTC Son 2000 weer druk in de weer om hun tennispartijen om te zetten in winst. Veel mooie en bizarre situaties passeerden weer de revú en dit zorgde uiteindelijk voor veel blijdschap op de tennisbaan. Het was ook gelijk de laatste competitiedag voor de teams, waardoor wij na vandaag zouden weten of er teams gaan promoveren of degraderen uit hun klasse.

Op de zaterdag was het eerste heren team in de eerste divisie nog altijd in de race voor het kampioenschap. Zij moesten dan nog wel 2 punten goed maken op de naaste concurrent. De Warande was de laatste drempel die het team moest overwinnen. Toby de Klerk, Wesley Muijs, Mike Jansen, Pieter-Jan van Kessel en captain Frank Bieze waren de spelers die het moesten gaan doen. Toby verloor helaas de eerste enkelpartij van de dag op het smashcourt in Oosterhout. De heren Wesley, Mike en Pieter-Jan gingen er wel met een overwinning vandoor. Bij de dubbels wisten Frank en Wesley helaas hun servicegeweld niet om te zetten in een overwinning en ook Toby en Pieter-Jan verloren hun dubbel waardoor de einduitslag 3-3 was. Dit bleek helaas niet genoeg te zijn voor het kampioenschap waardoor het team volgend jaar weer in de eerste divisie uit mag komen. Er waren op zaterdag wel 2 andere kampioenen. Het tweede en vierde team die beide uitkomen in de 2e klasse kroonden zichzelf tot kampioen. Mikel, Herman, Mark en Marc voor het tweede team en Mathijs, Max, Maurice, Paul, Daan en Jim voor het vierde team. Proficiat heren en succes volgend jaar in de 1e klasse.

Ook op zondag was het erg spannend en kent HTC nieuwe kampioenen, maar werd er ook nog gestreden om lijfsbehoud.
Het eerste team speelde uit in Utrecht tegen Iduna. Voor dit team gold dat het in ieder geval niet zou degraderen wanneer het team 2 of 3 punten zou pakken. Na de enkelpartijen kon deze doelstelling bij worden gesteld, want alle enkelpartijen werden gewonnen. Zo leek er ineens meer mogelijk. Bij de dubbels en mixpartijen werden de punten eerlijker verdeeld waardoor de einduitslag 6-2 werd in het voordeel van HTC. Dit betekent dat het eerste team op een 3e of 4e plek zal eindigen in de 2e klasse gemengd. Een zeer knappe prestatie van Mike Jansen, Wesley Muijs, Nick vd Horst, Mark Pluk, Kristel Sanders, Evi Buijsen en Katharina Jacob!
Het tweede team deed nog volop mee om het kampioenschap in de derde klasse gemengd. Vandaag moest er dan wel flink gewonnen gaan worden om bij de inhaalpartij volgende week niet heel veel punten meer nodig te hebben. De horde die het team hiervoor moest nemen heette GTR. Na de enkelpartijen stond het team 3-1 voor na overwinningen van Kristel vd Heijden, Tim Helsper en Jasper van Kleef. Tim en Philip Christiaans verloren daarna helaas de heren dubbel, maar de rest van de partijen werden gewonnen waardoor een 6-2 einduitslag op het papier stond. Door een paar positieve resultaten bij de concurrenten kan ook het tweede team nog kampioen worden door volgende week bij de inhaalwedstrijd 3 punten te pakken uit tegen Volley. Dit zou een geweldige prestatie zijn voor het team waar Tom Lieverse vandaag helaas ziek uitviel.

Het derde team was ook volop bezig om het kampioenschap in de vierde klasse binnen te halen. 4 punten zouden vandaag voldoen uit bij Venray. De partijen werden vandaag in een vreemde volgorde gespeeld in verband met een feestje bij één van de Limburgers. Er werd dus aangevangen met de mixpartijen. Anne Vercoelen en Mathijs vd Wielen kwamen goed uit de startblokken en pakten gelijk het eerste punt voor HTC. Jade Kluijtmans en Jasper Gerritsen konden vandaag hun zegereeks niet voortzetten en verloren hun partij helaas. Bart de Wit mocht vervolgens de baan op voor het enkelspel die hij soeverein binnen sleepte. Mathijs vd Wielen speelde vervolgens een dijk van een wedstrijd die uiteindelijk in drie sets in het voordeel van Venray uitviel. Bij de dames enkels werden de punten ook verdeeld, Iris Schepens verloor haar partij en Jade Kluijtmans pakte weer een punt binnen. De dubbels zouden dus uiteindelijk moeten beslissen of er feest gevierd kon worden of dat het team afhankelijk was van resultaten op andere parken. De herendubbel van Paul Nagel en Bart maakte dit echter overbodig. In twee sets pakten zij de winst. De dames konden uiteindelijk de laatste competitiedag nog in winst af laten sluiten, maar zij gingen nipt ten onder in 3 sets. 4-4 was hierdoor het eindresultaat waardoor de champagne kon worden ontkurkt en het feest los kon barsten. Proficiat allemaal!

Het team gemengd t/m 14 jaar, Bram, Bram, Ruben, Renée, Lotte en Malon begon vandaag aan de laatste competitiedag, thuis tegen Boekel. Ze stonden bovenaan met alle competitiedagen gewonnen, maar met maar 1 puntje voorsprong op de nummer 2. Boekel was de nummer 3 en had hun beste spelers opgesteld, dus het was duidelijk dat er flink geknokt moest worden. Als ons team deze competitiedag zou winnen, wisten ze zeker dat ze kampioen zouden worden! Na de dubbels stond het 1-1 waardoor het team flink aan de bak moest om niet de voorsprong uit handen te geven. Bij de enkelpartijen waren de Sonse spelers echter de beteren waardoor het 5-1 werd in het voordeel van HTC. De tegenstander was heel sportief en bleef nog even om met ons team de overwinning mee te vieren! Geroemd met snoepmedaille, champagne, versierde tompoezen, 'We are the champions' op de achtergrond en een ijsje als afsluiter ging iedereen zeer tevreden en blij naar huis! Proficiat Bram, Bram, Ruben, Renée, Lotte en Malon. Zéér dik verdiend en complimenten voor dit team.

Ook op de vrijdagavond hadden wij nog een kampioensteam. Hans, Anne-Marie, Michaela, Rene en Ans werden de uiteindelijke koploper in de gemengd dubbel in de 2e klasse. Proficiat met jullie mooie snoepmedailles!

Overige uitslagen:
Jeugd t/m 14 jongens: 0-6 verlies, Jeugd t/m 17 gemengd: 1-7 verlies


Afbeelding