Stimuleringsbijdrage Blauwe Kei voor Theatergroep Trots

Theatergroep Trots, een nieuw initiatief van ROC de Leijgraaf, speelt op donderdag 9 en vrijdag 10 juni in totaal drie keer de voorstelling Steen voor Steen in Theater De Blauwe Kei. Het gezelschap ontving voor de totstandkoming van deze voorstellingen een stimuleringsbijdrage van € 1.000,- uit handen van Peggy van Hout, projectmedewerker sociaal-cultureel bij Theater De Blauwe Kei. Dit bedrag wordt uitgekeerd in de vorm van zaalhuur, techniek en andere faciliteiten binnen het Veghelse theater. De stimuleringsbijdrage is mogelijk gemaakt door de sponsoren van De Blauwe Kei.

De Blauwe Kei ondersteunt graag projecten die jongeren in contact brengen met cultuur in het algemeen en theater in het bijzonder. Theatergroep Trots is zo'n project. Het biedt talentvolle leerlingen de kans om een professioneel theatertraject te doorlopen en laat scholieren zien wat cultuur voor hen kan betekenen. De theatergroep richt zich op actuele maatschappelijke onderwerpen en probeert jongeren te stimuleren om 'steen voor steen' aan hun zelfvertrouwen te werken en positieve acties te ondernemen.

Onder leiding van theatermaker Jesse van den Elsen en regisseur Jozan van Balkom hebben de twaalf meest enthousiaste en talentvolle leerlingen van alle opleidingen van ROC de Leijgraaf zich verenigd tot een hechte groep; Theatergroep Trots. Deze groep presenteert op donderdag 9 en vrijdag 10 juni de voorstelling Steen voor Steen in Theater De Blauwe Kei. Jesse van den Elsen: "Het mooie van dit project is dat leerlingen hun ervaringen en verhalen uit hun eigen omgeving hebben gebruikt voor de invulling van de voorstelling". Steen voor Steen gaat over de lastige thuissituatie waar veel leeftijdsgenoten mee te maken hebben. Jezelf verliezen in feesten en verdovende middelen is een uitweg, maar bouwen aan jezelf en je toekomst lijkt de échte oplossing. De leerlingen worden begeleid door drie artiesten, waardoor de voorstelling een professioneel karakter krijgt.

De voorstelling op donderdag 9 juni om 14.30 uur is voor iedereen toegankelijk. Kaarten kosten € 2,- (inclusief consumptie) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via (0413) 34 25 55 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur.

Verenigingen die enthousiast zijn geworden door het lezen van dit artikel en zelf van plan zijn een activiteit te organiseren, kunnen een afspraak maken met Peggy van Hout via telefoonnummer (0413) 38 91 96.


Het Arabian Horse Weekend

Op zaterdag 11 en zondag 12 Juni wordt alweer het dertiende Arabian Horse Weekend georganiseerd in Sint-Oedenrode bij Manege de Pijnhorst en deze editie komt er anders uit te zien, dan u van ons bent gewend.

Op zaterdag 11 Juni zal dit jaar voor het eerst in Nederland de Aljassimya Farm Amateur Challenge door ons worden georganiseerd. Er zal een 'Special Award' uitgereikt worden aan het einde van het seizoen aan de 15 hoogst geplaatste voorbrengers / Handlers. De punten kunnen verzameld worden door Handlers of Ruiters in zowel de "Novice", als de "Amateur" classes in iedere 2016 European Amateur Shows onder Patronage of Aljassimya Farm uit USA. In 2015 zijn onder andere vele winnaars verwend met een weekend Parijs tijdens de Salon du Cheval en de wereldkampioenschappen. In de middag zal er begonnen worden met de rubrieken onder het zadel waaronder ook Western rubrieken.

Op zaterdag 11 Juni na de middag beginnen we met de Internationale C show en zullen we de jaarling rubrieken de revue laten passeren. Hierbij hebben we ook weer een apart Kampioenschap voor de jaarlingen. In 2015 was dit een groot succes. Onze grote voorring, brede ingang tot de extra grote hoofdring zorgt voor minder imposante indrukken bij de deelnemende paarden zodat hun deelname ontspannener verloopt en ervaring en zelf- vertrouwen positief kunnen groeien. Uiteraard is er weer een Internationaal ECAHO jurykorps om alle klassen te beoordelen. Tegen het einde van de middag is er de rubriek onder het zadel en beginnen de veulenrubrieken.
Rond 12.45 zal de Nederlandse Barsoi club een concours d 'élégance verzorgen waarbij u dit prachtige hondenras kunt bewonderen.
Daarna vinden de Senior Merries en Senior Hengsten rubrieken plaats. Na de prachtige en indrukwekkende hengsten zal er begonnen worden met de Kampioenschappen waarbij de dag zal eindigen met de bekendmaking van de Best of Show (dit is het mooiste paard van de gehele show). Dit jaar hebben we inschrijvingen vanuit de volgende landen: Jordanië, Saudi Arabië, Koeweit, Qatar, Verenigde Arabische Emiraten, België , Duitsland, Noorwegen ,Zwitserland, Italië en gelukkig ook veel deelnemers uit ons eigen land.
Er zal weer een uitgebreid strodorp zijn waar van alles te zien en te koop is. Vele vrijwilligers zorgen voor het slagen van dit weekend, dat vrij toegankelijk is en waar u kunt genieten van de schoonheid van de Arabische Volbloed, het basis paard van vele paardenrassen. Kortom, er is één en al bruisend spektakel en entertainment voor zowel jong en oud met als middelpunt het Arabisch Volbloedpaard.

Voor meer informatie zie : www.arabianhorseweekend.nl.

Sint-Oedenrode ligt aan de nieuwe A50 (Nijmegen-Eindhoven) net boven Eindhoven en is prima te bereiken. Het is gratis parkeren en gratis entree op beide dagen voor deelnemers en bezoekers. Het evenement vindt plaats bij Manege de Pijnhorst, Bremhorst 6 te Sint-Oedenrode.
Tot ziens op 11 en 12 juni in Sint-Oedenrode bij Manege de Pijnhorst, in het hart van de Meierij!