collage
collage Foto: Annemieke van Tinteren

Recordopbrengst SamenLoop voor Hoop

Zondagmiddag 5 juni werd de SamenLoop voor Hoop afgesloten. Een 24 uur durende wandelestafette met 49 teams, ruim 1250 lopers en heel veel bezoekers. Die konden genieten van een strak en toch relaxt georganiseerd evenement rondom de Bongerd in Breugel.
Het was een weekend met een lach en een traan. Een weekend schouder aan schouder tegen kanker in de hoop er op termijn een chronische ziekte van te maken. Alle deelnemende teams sponsors, bezoekers, organisatie, vrijwilligers iedereen dus die betrokken was bij de SamenLoop voor Hoop hebben het voor elkaar gekregen. Een droomopbrengst voor KWF kankerbestrijding. Tijdens een de slotceremonie werden er 6 koffertjes geopend waardoor het uiteindelijke bedrag van € 105.194, - zichtbaar werd.

Voor dit bedrag kan er weer één jaar lang onderzoek gedaan worden naar de ziekte kanker. Onderzoek dat al heel veel resultaat heeft opgeleverd en dat nu nog elke dag weer gedaan moet worden. Er zijn al veel stappen gezet in allerlei onderzoeken en door de SamenLoop voor Hoop actie in Son en Breugel zijn daar het afgelopen weekend nog wat stappen bij gedaan. Lees meer over dit bijzondere weekend in Son en Breugel op pagina 14, 15 en 16.