Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Wereldwinkel Son en Breugel weer open

Gelukkig hebben niet al te veel klanten er last van gehad dat de winkel dicht was omdat er een "restyling"-project werd uitgevoerd.

De vaste klanten waren gewaarschuwd en de spontane kopers zijn gewoon wat later terug gekomen om hun Fair Trade inkopen te doen. De sluiting was dan ook maar heel kort. Dit dankzij de inzet van een groep vrijwilligers die samen de klus in minder dan een week geklaard hebben. De winkel is helemaal in een actuele huisstijl gebracht en heeft een frisse moderne uitstraling. Ook het assortiment is voor een deel vernieuwd, maar je vindt er ook nog steeds de vertrouwde producten. Allemaal producten uit de derde wereld waarvoor de lokale producenten en hun medewerkers een eerlijke prijs en een eerlijk loon krijgen.
De mensen van de Wereldwinkel in Son en Breugel zijn zo trots op en blij met hun vernieuwde winkel dat ze ook graag de klanten laten delen in hun vreugde. Van 25 juni t/m 2 juli is er een kortingsactie waarbij op een steeds wisselend deel van het assortiment 30% korting wordt gegeven. Alle reden dus om eens naar de winkel aan de Nieuwstraat 10a te komen en uw Fair Trade aankopen te doen.


Blokker heropent vernieuwde winkel in Son en Breugel

Waren er begin dit jaar nog geruchten in de media dat Blokker het filiaal in Son en Breugel zou gaan sluiten, nu blijkt dat het filiaal van Blokker in Son en Breugel een van de landelijke filialen is die een vernieuwde winkel formule heeft gekregen.

Na een korte interne verbouwing ging de Blokker nieuwe stijl afgelopen woensdag 15 juni open.
De nieuwe formule moet aansluiten bij de veranderde samenstelling en gebruiken van moderne Nederlandse gezinnen. Opvallend binnen de formule is dat de producten zijn ingedeeld in acht 'werelden', hierdoor kan de consument snel en gemakkelijk het juiste product vinden.

De werelden zijn: 'schoonmaken & huishouden', 'wassen & strijken', 'koken & bakken', 'eten & tafelen', 'opbergen & organiseren', 'wonen & sfeer maken', 'spelen & verrassen' en 'actueel'. Ook is er meer overzicht in de winkel door het gebruik van lagere schappen, heldere verlichting en inspirerende instore communicatie. Tevens hebben de winkelmedewerkers van de Blokker een intensief traject van trainingen achter de rug op zowel product- als serviceniveau.
Ook de online activiteiten krijgen in de winkel een grotere rol. Dat blijkt al uit het nieuwe logo, met een oranje punt achter de formulenaam om de rol van de webshop te benadrukken op de voorgevel. Het filiaal aan de Nieuwstraat is ook voorzien van de Kiosk, dit is een combinatie van een afhaalservice voor de webshop en digitale schermen om producten die niet op voorraad zijn direct online te bestellen. Online biedt Blokker 35 duizend extra producten bovenop de vijfduizend in de winkel. Voor deze nieuwe formule investeert Blokker landelijk 100 miljoen euro om Blokker een nieuwe impuls te geven. Het is geen geheim dat Blokker al 2 jaar verliest maakt. Door deze transformatie wil Blokker weer snel een positief resultaat bereiken.


Basisschool De Harlekijn bestaat 15 jaar

Het is feest op basisschool De Harlekijn. De school bestaat 15 jaar! En dat vieren ze volop.

Na 15 jaar heeft de speelplaats een grondige opknapbeurt gekregen. Als start van de festiviteiten is de speelplaats officieel geopend. Daarvoor hadden kinderen uit groep 8 een spelletjes dag georganiseerd voor de hele school.

Ondanks een enkele regenbui had iedereen veel plezier en werd de dag afgesloten met het oplaten van ruim 200 ballonnen!

15 jaar is 15 dagen feest op De Harlekijn. De komende weken vinden er verschillende leuke activiteiten plaats. Als afsluiting gaat de hele school een spectaculair muziekoptreden verzorgen met daarna een gezellig feest voor kinderen en ouders.


Afbeelding