Afbeelding
Foto:

Argo Clubkampioenschappen zwemmen

Afgelopen zaterdag zijn de Clubkampioenschappen gehouden. 44 Zwemmers en zwemsters hebben aan deze wedstrijd deelgenomen waarbij iedereen 3 afstanden heeft gezwommen.
Nadat alle afstanden gezwommen waren, werden de medailles voor de verschillende leeftijdscategorieën uitgereikt. De volgende zwemmers en zwemsters mogen zich clubkampioen noemen in hun categorie:
Luuk Janssen, Naomi van der Post, Martijn Bogers, Veerle Dahler, Iwan der Kinderen, Anke Verstappen, Fenne Peters, Sanne Peters, Roel Janssen, Janne Santegoeds, Lars Diesch, Dana Janssen, Pascal van Bakel, Marijke van der Heijden en Martijn Te Molder.
De zwemmers en zwemsters die geen plaatsje op het podium wisten te bemachtigen ontvingen een fraaie herinneringsmedaille. Iedereen ging dus met een medaille naar huis.

Overige wedstrijden
Naast de Clubkampioenschappen is er door zwemmers van Argo deelgenomen aan een tweetal andere wedstrijden: Antwan Peijnenburg heeft in Vriezenveen tijdens de Twenterand kanaalrace de 10km vrije slag gezwommen. Hij deed dit in een tijd van 2 uur en 50 minuten.
Daarnaast hebben Pascal van Bakel en Luc van Eijndhoven in Dordrecht deelgenomen aan het NK voor Jeugd en Junioren. Pascal behaalde een 15e plaats op de 50m schoolslag in 0.31.80. Luc kwam met twee keer een 5e plaats dicht in de buurt van het podium. Hij behaalde de volgende resultaten: 5e op de 400m vrije slag in 4.38.65, 23e op de 100m vrije slag in 1.00.80, 21e op de 50m rugslag in 0.32.91, 5e op de 1500m vrije slag in 18.23.34, 25e op de 50m vrije slag in 0.28.87, 13e op de 200m rugslag in 2.28.75 en 10e op de 200m vrije slag in 2.10.75.

Komend weekend
Komende zaterdag staat het 7e Openwaterzwemevenement in het Merwedekanaal te Vianen (Utrecht) op het programma, aanvang 10.30 uur.


Golf De Gulbergen presenteert zich bij
Brandevoort Fit

Een levensgroot "Golf – Dartbord" trok de aandacht van vele bezoekers aan Brandevoort Fit, een evenement waarbij sportverenigingen en alles wat met gezondheid te maken heeft, de gelegenheid hadden zich te presenteren.
Zaterdag 18 juni werd op Sportveld Brandevoort voor de eerste keer dit evenement georganiseerd. Pro Ruud van der Linden van Golf De Gulbergen was daarbij met een viertal vrijwilligers aanwezig.

De bedoeling was om de bezoekers uit de wijk Brandevoort kennis te laten maken met de golfsport in het algemeen en met Golf De Gulbergen in het bijzonder. Uiteindelijk ligt de wijk Brandevoort nog geen vijf kilometer afstand van onze golfbaan. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met je buren.

Ondanks het wat mindere weer en daardoor misschien wat minder bezoekers was de interesse voor Golf De Gulbergen goed te noemen. Oud en jong mochten proberen om met een licht balletje (voorzien van klittenband) tegen het grote dartbord te slaan en zo een prijs te winnen. De Pro gaf vakkundig uitleg, noteerde de namen en de punten. Dit terwijl de andere bezoekers, die nog even stonden te wachten, uitleg kregen over het golfen op De Gulbergen.

Opvallend was dat er relatief veel jeugd met hun ouders waren en dat, na het slaan van de balletjes, er serieuze interesse was en om meer informatie gevraagd werd van zowel het golfen voor de kinderen als voor de ouders zelf. De genoteerde bezoekers ontvangen binnenkort een mailtje met daarin de uitnodiging om naar De Gulbergen te komen.


Golfrubriek

Waar heeft een mens behoefte aan?
Natuur (Latijn natura, van Nasci, "ontstaan, geboren worden")
Zou dat het zijn? Dat we ons daardoor 'herboren' voelen wanneer we op een berghelling ons verwonderd hebben over de weidsheid van het uitzicht? Of wanneer we gewandeld hebben langs een stromend beekje onstaan door een waterval? We door de branding lopen aan zee, het ruisen in onze oren, de roep van de zeemeeuwen horen. Dat de parken in de grote steden zo graag bezocht worden. Door jong en oud.
De natuur kan zo prachtig zijn, helend werken, ruimte geven. Het wordt niet voor niets geadviseerd. Zeker in deze drukke wereld met prikkels links, rechts, boven en onder ons. De smartphone altijd bij de hand, de computer op standbye, niet meer slechts één televisie in huis. Buiten spelen, buiten zijn.
Kijkend naar al dat groen, luisterend naar slechts de wind, de vogels, komen je gedachten tot rust. Glijdt de stress van alle dag van je af. Geen proefwerk, toets, test of sollicitatiegesprek meer in je hoofd. Geen zorgen om ouders, kinderen, naasten, werk of financiën. Heel even niet. Heel even alleen maar in de natuur.
En dan, gedachteloos een beetje een balletje slaan. Plok…..daar gaat ie…. Mmmmm……misschien toch iets beter concentreren…….. Uithalen, en zoef..……beter! Een zwaai naar een collega golfer. Genieten van de prachtige natuur om je heen. Alles vergeten. Het spel vraagt je concentratie. Lekker een beetje lopen, lekker een beetje met een balletje en een club bezig. Wat kan het leven eenvoudig zijn. Al is het maar voor even.


Afbeelding