Begrijpt U het nog?

De volgers van de dorpse politiek hebben ongetwijfeld meegekregen dat er door het college en de meerderheid van de raad besloten is om een nieuw MFA te gaan realiseren op het parkeerterrein voor de kerk.

Wij verbazen ons nog steeds over een aantal zaken waarover we tot op heden geen antwoord kregen en die willen we graag met u delen.

Wethouder Frenken kreeg een motie aan zijn broek voor het overschrijden van de post hulp bij de huishouding met 70.000 EUR.
En paar maanden later wordt er niet geschroomd om bureau Berenschot in te schakelen voor een bedrag van 20.000 EUR voor het" lekken" van vertrouwelijke informatie betreffende hergebruik van de kerk.
Ook wordt er nog eens 20.000 EUR verstrekt voor een quick scan over dit onderwerp terwijl er al een ontwerp ( HEVO)in de la van de wethouder lag.
Dit tegen elkaar afwegend is onze vraag: Waar legt deze raad haar prioriteit??????

Een van de (schijn)argumenten om de kerk niet te hergebruiken is dat de ruimte te groot zou zijn om op te vullen met de beoogde gebruikers.
Het oppervlak van de kerk was toch al een vaststaand gegeven? Waarom dan nog een quickscan?Voor de bühne ?
Bovendien waarom zou het Vestzak dan niet voldoen?
Waar vinden de parochianen een onderkomen?

Ander argument is dat nieuwbouw duurzaam zou zijn.
In onze ogen is juist hergebruik duurzaam en zou je door bijv. het dak van de huidige kerk te voorzien van zonnepanelen nog duurzamer kunnen handelen.Waarom is dat niet onderzocht?

Hoe wordt het parkeerprobleem opgelost? Niemand die daar een pasklaar antwoord op heeft.Waarschijnlijk moeten de kosten van de oplossing voorlopig onder de pet blijven.

Er wordt steeds gesproken over de kaders die de raad vastgesteld heeft alleen niemand weet welke kaders daarmee bedoelt worden.
Het 3 W rapport is immers nooit vastgesteld en saillant detail: in dat rapport wordt gesproken over het feit dat woningen aan het kerkplein de vijand in huis halen is( zie aankoop huis Torenstraat).
Gemakshalve wordt dit feit over het hoofd gezien.

We moeten het centrumplan " integraal" aanpakken volgens wethouder Visser, vervolgens wordt de kerk voorlopig nog niet maar misschien op termijn wel aangekocht om zijn verdere centrumplannen ( zoals doortrekken Kerkstraat en woningbouw aan het plein) te realiseren.
Wat gaat dat de gemeenschap kosten?

Niemand spreekt zich keihard uit over het feit dat goed lopende wijkvoorzieningen zoals Braecklandt en de Boerderij geen gevaar zullen lopen door het realiseren van de nieuwe centrumvoorziening maar men wordt geïrriteerd als DorpsVISIE daar vragen over stelt.

Wat als Nuenen en/of Geldrop Mierlo op termijn samengevoegd worden met onze gemeente?
Dan hebben we al een paar verlieslijdende MFA 's en kunnen we er nog wel 1 extra bij hebben.

Mischien dat U ons een en ander kunt uitleggen maar wij zijn het spoor bijster.

Ik denk dat we inmiddels genoeg woorden vuil gemaakt hebben over dit onderwerp maar DorpsVISIE zal u op de hoogte blijven houden over alle items die voor ons allen belangrijk zijn.
U kunt ons standpunt dan vergelijken met de opvattingen van de andere partijen en ons laten weten of u onze mening deelt.

Met vriendelijke groet,

Namens DorpsVISIE,
Helga Helders