Dennis Deter

Vroeger de kermis, daarna de kroeg en inmiddels de datingsite. Dé plek om op zoek te gaan naar je levenspartner. Niks om mee te koop te lopen als je daarop bezig bent, was de opvatting toen dat fenomeen ruim tien jaar geleden de kop opstak. De schaamte voorbij, is het niet meer weg te denken en ook jongeren maken er massaal gebruik van. Een ervaringsdeskundige was bereid om zijn vele ervaringen met ons te delen. En daarmee met heel Son en Breugel. Waar gebeurd, verzekert hij ons. Dichtbij, ook met dames uit het dorp. Herkennen mag. Maar vrees niet, iedereen blijft anoniem. Ook hijzelf.
Zijn pseudoniem: Dennis Deter.

Deze aflevering ontmoet Dennis een dame met een hele trukendoos vol verleidingstactieken.

Ida: truc I
Ze heet Ida. De eerste keer ontmoeten we elkaar op neutraal terrein, in Den Bosch. Gezellig en een vervolg waard. Maar, wat mij betreft, niet close. Ik zal het er maar op houden dat de verpakking mijn smaak niet is – ja ik kan wel tactisch zijn hoor. Aardig vind ik haar wél. Ze heeft ook veel competenties. Intelligent, politiek geëngageerd. Als de PvdA bij de laatste verkiezingen van dat moment geen zetels in had hoeven leveren, was ze 2e kamerlid geweest. Ze is ook handig. De centrale verwarming in haar huis eigenhandig aangelegd, bijvoorbeeld. Doe ik haar niet na. Ze geniet een riant inkomen, naast drie parttime banen een bijdrage van haar ex, die een topfunctie heeft gehad. Kortom, alles in de tent behalve een vent.

De tweede ontmoeting vindt plaats bij haar thuis. Ida trekt haar trukendoos open.
Haar eerste truc is die met het boek. Cd of dvd viel ook te proberen. Hoe werkt het?
Het belangrijkste is dat het kleinood niet te veel waarde heeft, als de truc mislukt ben je het namelijk kwijt. En ook weer niet te weinig. Het beoogde slachtoffer moet zich moreel verplicht voelen om het terug te brengen.

Het pakt als volgt uit.
Ida: lees jij veel?
Ik: nee
Ida: waaaaat? En je schrijft zo leuk!
Ik: ik ben autodidact, en cultuurbarbaar bovendien. Minpuntje?
Ida: (loopt naar de kast, pakt een enigszins vergeeld boek, loopt ermee terug en doet het open) Dit moet je lezen, écht iets voor jou. Neem het maar mee. Maar ik wil het wél terug hebben (ze schrijft haar naam erin en noteert het op een lange lijst die enige routine doet vermoeden). Hee, wat ga je nou doen?
Ik: de naam en de auteur in mijn smartphone zetten. Zo'n bekend werk zullen ze op de bieb wel hebben.
Ida: maar ik wil je nog een keer zien!
Ik: ahaaa, dus dit is geen boek maar een stok achter de deur. Ik wil het best meenemen hoor. Heb ik wel eens vaker gedaan bij een date. Heb haar nooit meer gezien maar het boek keurig in een plastic zak aan de voordeur gehangen haha.
Ida: haha (maar niet blij)

Dennis

De volgende aflevering de tweede truc van Ida. Dat wordt meteen haar laatste.