klapstoelen concert PHEV vorig jaar in de Gentiaan
klapstoelen concert PHEV vorig jaar in de Gentiaan Foto:

Cliëntenondersteuning vanuit het CG-Platform

Voor ouderen bestond de mogelijkheid al om gebruik te maken van cliëntenondersteuners. Nu zijn ook vanuit het CG-Platform (Chronisch zieken en Gehandicapten Platform Son en Breugel cliëntenondersteuners beschikbaar. Deze richten zich met name op de ondersteuning van volwassenen en jeugd op het gebied van de Wmo, jeugdzorg en welzijn. Het CMD (Centrum voor Maatschappelijke Ondersteuning) resp. de gemeente heeft tot taak om u de hulp van een cliëntenondersteuner aan te bieden. Het zijn onafhankelijke vrijwilligers die hiervoor zijn geschoold.

Wanneer u in gesprek wilt gaan met de consulenten van het CMD dan kunt u een beroep doen op een cliëntenondersteuner. Zij/hij kan met u en eventueel uw partner en/of mantelzorgers een (keuken)tafelgeprek voorbereiden. Ook kan zij/hij u ondersteunen tijdens het gesprek met de CMD-consulenten. Na het gesprek is het zinvol om samen door te spreken welke afspraken er nu precies met u zijn gemaakt en wat zij voor u betekenen. Kortom een cliëntenondersteuner staat naast u wanneer u problemen heeft waarvoor u graag een oplossing zou willen.

Vanuit het CG-Platform zijn de cliëntenondersteuners: Miranda Rutjes, Ilse Ras, Peter Goumare en Jan de Lange. U kunt een beroep op hen doen via het CMD. Hiervoor kunt terecht op de Europalaan 2, 5691 EN Son en Breugel. De balie is open op werkdagen van 09.30 tot 13.00 uur of telefonisch van 09.00 – 17.00 uur op nummer 0499-491470. Het e-mailadres is: cmd@sonenbreugel.nl.

Meer informatie over het CG-Platform en al haar activiteiten kunt u vinden op www.cgplatformsonenbreugel.nl of via secretaris@cgplatformsonenbreugel.nl of 0499-479293


Openluchtconcert in
de Breeakker

Op donderdag 14 juli trekt harmonie Pro Honore Et Virtute traditiegetrouw weer een Son en Breugelse wijk in voor het jaarlijkse klapstoelenconcert.

Dit jaar zal het concert plaatsvinden in de Breeakker, op het grasveld bij de Nachtegaallaan. Iedere bezoeker kan zijn of haar eigen klapstoel meenemen van thuis en genieten van de muziek van het orkest. Dit jaar zal ook de opleidingsharmonie acte de presence geven, zodat u zowel de gevestigde orde als het aanstormend talent van PHEV kunt beluisteren. Beide orkesten zullen afzonderlijk een aantal stukken spelen, maar ook gezamenlijk enkele nummers ten gehore brengen. Op het programma staat voornamelijk lichte muziek, variërend van dixieland tot Hollandse hits. Het concert begint om 20.00 uur en zal ongeveer een uur duren. Neem dus een klapstoel mee en kom gezellig luisteren naar dit zomerconcert.