Afbeelding
Foto:

Koloniaal Teakhuis Eindhoven 17 jaar ervaring in teakmeubelen

Koloniaal Teakhuis Eindhoven is een nieuwe woonwinkel op woonboulevard Ekkersrijt, direct naast de Kwantumhallen.
Nieuw op Ekkersrijt Eindhoven maar is al sinds juli 1999 importeur en winkelier in teakhouten producten van over de hele wereld zoals China, India en als belangrijkste land Indonesië.

Sinds het jaar 2000 hebben zij zich gespecialiseerd in " teak op maat" of het nu gaat om een plantentafel of een complete kastenwanden en horeca inrichtingen alles kan op de gewenste maat geregeld worden.

Het teakhout wat we hiervoor gebruikt wordt is voor het grootste deel afkomstig uit Indonesië. Daarbij maken zij een verschil tussen hergebruikt en nieuw plantage teakhout.
Het hergebruikte teakhout is afkomstig uit oude huizen, fabriekshallen en oude stations. Dit oude hout heeft een robuuste en stoere uitstraling perfect voor het vervaardigen van een meubelstuk. In dit oude hout kan dus wel kleine oneffenheden zoals gaatjes en opvulstukjes voorkomen maar krijgt daardoor die unieke uitstraling.

Het nieuwe teakhout is afkomstig van de plantage. Deze teakplantages die veel voorkomen op Java-Indonesie staan onder streng toezicht van de Indonesische regering. Het hout wat van de plantage komt is gaaf en heeft een prachtige structuur.

Koloniaal Teakhuis Eindhoven heeft in Indonesië een fulltime kwaliteits controleur die in de gaten houdt of de producten aan de juiste opgegeven specificaties voldoen. Uit onze eigen fabriek in Indonesië produceren zij 70% van de goederen. De rest van de meubelen worden gemaakt door gespecialiseerde toeleveranciers. Bijvoorbeeld voor de teakhouten stoelen heeft Koloniaal Teakhuis Eindhoven een eigen toeleverancier. Door het uitbesteden van deze producten kunnen we de totale productie op snelheid houden.

Koloniaal Teakhuis Eindhoven maakt gebruik van een ervaren verkoopteam, dit team is al jaren werkzaam in het bedrijf en heeft dus ervaring in het verkopen van maatwerk teakproducten. De ervaren eigen bezorgdienst zorgt ervoor dat uw meubelstuk keurig wordt bezorgd.
Bezoekt u de showroom dan zult u ervaren dat er geen sprake is van een standaard meubelzaak, door de relaxte sfeer en het advies van de medewerkers zult u dit ervaren. Bij Koloniaal Teakhuis Eindhoven kunt u elk meubelstuk laten maken, groot of klein zij maken geheel gratis direct een ontwerp en kunnen u ook direct vertellen van de prijs zal worden.
En deze prijs zal u verbazen, want Koloniaal Teakhuis heeft niet voor niks de slogan;


Evert Thielen, "mosterd maar dan met een twist"

Restaurant De Gertruda Hoeve in Son en Breugel is bekend om de fijnste gerechten die vers worden bereid en vakkundig worden opgediend in het sfeervolle restaurant.
Dit alles onder de bezielende leiding van Evert en Marlies Thielen. Evert werkt graag met streekproducten en op zijn kaart staan regionale en vaak biologische producten.

Door: Adrie Neervoort

Toch is dit nog niet genoeg volgens Evert. "De bijproducten zijn compleet over genomen door de industrie, wat mij ontzettend stoort dit zijn allemaal producten die uit de keuken komen". Want ook de zogenaamde bijproducten op tafel als ketchup, hangop en mosterd ontkomen niet aan zijn passie. De passie om een eerlijk en heerlijk product te maken.
Liefde
Uit deze liefde voor het eerlijke product is eigenlijk ook de Breugelse mosterd ontstaan. Want mosterd doe je bijvoorbeeld op het spek of de worst maar wat nou als we de spek of de worst in de mosterd doen? Vreemd? Voor Evert Thielen niet. Hij heeft bijvoorbeeld mosterd met zwoerd de smaak van deze producten overheerst niet maar geeft de mosterd net de twist die het bijzonder maakt.
Heerlijk voor bij een gerecht maar ook te gebruiken bij kaas of als dipsausje. Tijdens het gesprek over de mosterd dwalen we regelmatig af want Evert spreekt vol passie over alles wat met eten te maken heeft. Hij experimenteert dan ook graag met voedsel, wat kan je er mee en wat zeker niet. Een moeizaam traject waarvan de gast niets merkt want die krijgt uiteindelijk alleen het volmaakte product op tafel.

Bekeren
Vroeger had je de pastoor die je bekeerde, maar ik denk dat er een vervanger is opgestaan als het om eten gaat. Na een gesprek met Evert Thielen denk je anders over voedsel en stel je er zelfs vragen bij.
"De smaak van het origineel product moet weer terugkomen, want niemand weet meer hoe echte appelmoes smaakt" zegt Evert Thielen.

Want is de smaak van appelmoes zoals we het nu kennen wel de smaak van appelmoes zoals deze werkelijk is. Evert Thielen stelt deze vraag regelmatig bij allerlei producten en komt er vaak door experimenteren en onderzoek er achter dat de smaak zoals wij die nu kennen niet meer de originele smaak en kwaliteit is.

Ook nieuwsgierig naar de echte smaak? Dan moet u even geduld hebben want De Gertruda Hoeve is deze zomer gesloten van 11 juli t.m. 2 augustus.


De Gertruda Hoeve Breugel