Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Tien jaar kiosk een geslaagd festijn

Buienradar was al dagen lang en misschien wel honderd keer geraadpleegd, maar de weergoden waren Son en Breugel afgelopen zondag gelukkig gunstig gezind. Een klein verfrissend buitje rond de klok van drie uur, dat was alles en verder was het de hele middag genieten van de zon en een aangename temperatuur op het royaal uitgebreide en druk bezette terras van de Zwaan.

Door: Ad Louwers

Het tienjarig bestaan van de kiosk werd gevierd en dat gebeurde in stijl met een gevarieerd muziekprogramma voor elk wat wils, samengesteld door de BACK commissie, de groep vrijwilligers, die waakt over het welzijn en een goede bezetting van de Sonse cultuurtempel.

Na een kort openingswoord rond de klok van twee uur van burgemeester Hans Gaillard, die nog eens de vlotte totstandkoming van de kiosk nu alweer een decennium geleden in herinnering bracht en namens de gemeente de vrijwilligers bedankte, werd de muzikale aftrap verricht door harmonie Pro Honore Et Virtute. En zoiets is aan de muzikanten van Martien Maas wel toevertrouwd. Na de vakantie gaat de harmonie zich voorbereiden op het concours in november in Zutphen met als niet geringe taak zich te handhaven in de hoogste klasse.
Zo te horen hebben ze er wel zin in, de muzikanten.

Jeugd heeft de toekomst
Daarna werd het podium snel vrijgemaakt en in bezit genomen door de jeugd. Key4Music liet met een afvaardiging van jeugdig muzikaal talent weer horen en zien, dat het er voor de toekomst ook op dat gebied prima uitziet voor Son en Breugel. Ze komen er aan, de opvolgers van bijv. "Old Grey and Restless", dat is zeker.
De Klezkoppen zorgden daarna voor een plezierige afwisseling door het publiek te vergasten op een aantal typische "Klezmernummers". Jiddische muziek, die de laatste jaren steeds populairder wordt. Vijf blazers, niet versterkt en spelend met groot enthousiasme brachten de sfeer van een Joods bruiloftsfeest uitstekend over.

Comeback Sincère
Een hele tijd hadden we in Son na enkele spectaculaire theaterproducties eigenlijk weinig meer gehoord van Theaterkoor Sincère, maar zondagmiddag maakten de zangeressen en zangers – weer onder de vertrouwde en inspirerende leiding van Dirk Kokx – een grootse comeback. Een aantal bekende pop- en musicalnummers werd met veel verve gebracht en onderstreepte de ambitie, die er kennelijk weer is nog maar eens overduidelijk.
Dat zit weer helemaal goed met Sincère.

Feest met Nancy
Voor een feestelijke uitsmijter had de organisatie te elfder ure Nancy van Heeswijk weten te strikken, nadat plaatselijke coryfee Aris Weel vanwege wat gezondheidsproblemen had moeten afhaken. En Nancy van Heeswijk, een diva met allure en een stem als een klok, waarmee we eigenlijk pas goed kennis hebben gemaakt tijdens de laatste zittingsavonden, weet daar wel raad mee. In een mum van tijd stond het terras op zijn kop en bracht zij de toch al feestelijke stemming nog een stukje omhoog.
En samen met Aris, die toch nog even het podium op kwam, maakte zij van het nummer "Mag ik dan bij jou" spontaan een prachtig en ontroerend duet, dat een van de hoogtepunten was van een in alle opzichten meer dan geslaagde feestmiddag,
De commissie, die in het randgebeuren ook gezorgd had voor enkele attracties voor de kinderen, kan met een tevreden gevoel even op haar lauweren gaan rusten. Maar niet te lang, want komend weekend staat er met plaatselijke zanger Kevin Bachus alweer nieuw muziekspektakel gepland op de kiosk.


Afbeelding
Afbeelding