Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

MudRace zwaar maar erg stoer om te doen

Afgelopen zondag was hij er weer: de MudRace op De Stoerderij van Arjan Swinkels in Breugel.
Een mooi, sportief en vooral gezellige evenement. Het zonnetje liet zich eindelijk weer eens zien, dus een heerlijke dag voor rennen door de modder. Er stonden 88 deelnemers klaar om de hindernissen te overwinnen. Per keer gingen 22 deelnemers het parcours op en streden tegen elkaar om de ongeveer 500 meter het snelst af te leggen.

Maar eerst starten de "afvallers", een groep die onder begeleiding van Irmo van SonSport bezig waren om veel gewicht te verliezen en hun conditie op te bouwen. Dat waren eigenlijk al winnaars voor ze aan de MudRace begonnen.

Dat het voor de deelnemers best wel zwaar was, bleek wel uit het aantal dat moest afhaken. Ook dat de groepen gemixt waren speelde daar waarschijnlijk een rol bij, de organisatie gaat volgend jaar waarschijnlijk met categorieën werken. De uiteindelijke winnaar was Marcel Kuipers uit Son. Volgend jaar staat er weer een MudRace bij de Stoerderij op het programma.
Misschien niet de meest professionele MudRace van de regio, maar wel de leukste en na drie keer kan er al gesproken worden van een traditie. Tot volgend jaar.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding