Dennis Deter

Vroeger de kermis, daarna de kroeg en inmiddels de datingsite. Dé plek om op zoek te gaan naar je levenspartner. Niks om mee te koop te lopen als je daarop bezig bent, was de opvatting toen dat fenomeen ruim tien jaar geleden de kop opstak. De schaamte voorbij, is het niet meer weg te denken en ook jongeren maken er massaal gebruik van. Een ervaringsdeskundige was bereid om zijn vele ervaringen met ons te delen. En daarmee met heel Son en Breugel. Waar gebeurd, verzekert hij ons. Dichtbij, ook met dames uit het dorp. Herkennen mag. Maar vrees niet, iedereen blijft anoniem. Ook hijzelf.
Zijn pseudoniem: Dennis Deter.

Deze aflevering gaat over weer een ontmoeting, maar dan digitaal. Dennis ontraadt deze met klem aan fijngevoelige types die vinden dat een man altijd respect moet tonen als het over vrouwen gaat.

Youlonely: blont
Eigenlijk had ik het kunnen zien aankomen, met zo'n nickname. Denk je een woordje Engels te spreken. Youlonely betekent niet "Jij alleen", lieverd. Hoewel je niet de enige was op de datingsite met zoiets. Ik sta soms versteld hoeveel (ver-) taalfouten er alleen al in nicknames staan. Wat dacht je van Superwive, Funygirl, Buyzylizzy, Yoy, Youtou, Itsmie, Mysteriegirl, Butterbloem.
Wat zeg je? Niks mis mee? Laat maar zitten.

Jouw foto deed mij een beetje denken aan Tineke de Nooy, de dame die eerst op TV een praatprogramma had en na haar ontslag haar toevlucht nam tot commercials voor nóg dommere kijkers.
Wat zeg je? Bedankt voor het compliment? Graag gedaan.

Hoe je in werkelijkheid heette ben ik vergeten. Ik kan mijn geheugen wel beter gebruiken. Dat ik de rest nog heb onthouden, is te danken aan jouw onvergetelijke domheid en de bluf waarmee je die etaleert.

Je komt uit de horeca, schreef je. Ik geloofde je meteen. Nou is de horeca geen branche met types die je meteen op straat herkent, maar je hebt wel een archetype – zoek dat woord maar eens op - en dat was jij. Zwaar geblondeerd, nog zwaarder getoupeerd, opgespoten haar, de lucht van haarlak dampte van de foto. Ja lieverd, dat kan écht. Ik kreeg er acuut een hoestbui van.
Volop praatjes die nergens over gaan, niks snappen maar overal over meelullen. En keihard beweren dat het klopt wat je zegt. Oefen maar eens voor de spiegel een paar keer "Sorry, ik snap het niet." Zorg dan wel dat je kunstgebit niet uitvalt.

Ik heb me best wel met je vermaakt hoor, in die paar mailtjes.
Maar toen je dat ene moeilijke woord verkeerd uitlegde, was voor mij de lol eraf.
Niet dat woord zelf. Ik vond het zelfs nog best knap dat je het woord Google even later in één keer foutloos had overgeschreven.
Maar kom me niet af met het verhaal dat ik een andere Google heb dan jij.

Om niet nog meer van die onzin aan te horen heb ik je geblokkeerd.
En nee, denk nou niet dat ik jouw nickname óók verkeerd heb geschreven. Ik heb hem alleen iets veranderd om je te behoeden voor herkenning. Want je staat nog steeds met die achterlijke naam op die achterlijke site.

Dennis

De volgende aflevering gaat Dennis zelf de fout in. Zijn reeks van contacten begint verslavend te werken en het worden er steeds meer. Tijd voor een koude douche.