Afbeelding
Foto:

Openlucht tentoonstelling Kunstpleinen voor de 12e keer georganiseerd

Op zondag 17 juli 2016 wordt door ARS LONGA de jaarlijkse openlucht tentoonstelling KUNSTPLEINEN voor de 12e keer georganiseerd op het Kerkplein
en het Raadhuisplein van Son en Breugel. Het is een expositie voor alle ruimtelijke kunstvormen o.a.: beeldhouwen in steen, hout en brons, keramiek en assemblages.
Geopend van 11.00 – 17:00 uur. De toegang is gratis.
Dichters uit Son en omgeving dragen voor uit eigen werk bij het Dommelbalkon. Organisatie dichtgroep DichtBij: tussen 12.00 tot 15.00 en van 16.00 tot 17.00 uur. Van 15:00 –16:00 uur is er tevens een carillonconcert te beluisteren.

Op Kunstpleinen zijn werken te zien van:

Toos Bonten
Na mijn opleiding aan de kunstacademie van Utrecht ben ik me steeds meer gaan toeleggen op beeldhouwen. Ook maak ik grote kleurrijke schilderijen.
Bij het beeldhouwen staat vooral de mens centraal. Vaak zijn het geabstaheerde figuren uit serpentijn, albast of brons. Het beeld moet eenvoud uitstralen. Steeds zoek ik naar de balans tussen bewerkte en onbewerkte steen. De vrouw is voor mij een geliefd thema. Dit jaar laat ik ook kleiner werk zien. www.toosbonten.exto.nl www.dagjeuitdekunst.nl 06-23899823

Flor du Puy
Er zijn weinig dagen dat ik niet met boetseren of aanverwante activiteiten in de weer ben. Het blijft fascinerend om een kop onder je handen te zien groeien. De reacties van de uitgebeelden zijn minstens net zo boeiend en wisselend: de een loopt letterlijk met zichzelf weg, de ander vindt het wel erg confronterend om te zien dat de jaren hun sporen hebben achter gelaten. Ik zie ze graag

Cees van de Wijdeven
Geïnspireerd om telkens een nieuwe vorm voor een beeld te ontdekken, maakt het vele werk ondergeschikt. Het proces van vormgeven is zeer inspirerend en is voor mij telkens een uitdaging. Kleur; vorm en compositie zijn voor mij een lijdraad tot een aanvaardbaar beeld.
ceesvdwijdeven@gmail.com ceesvandewijdeven.nl

Miny Mennen
Ik woon in Deurne,ik doe al vanaf het begin mee met de exposities kunstpleinen Son.
Mijn werk is heel divers,het liefste werk ik met verschillende steensoorten zowel kleur als van hardheid.
Mijn innerlijk zijn of thema s waardoor ik geraakt word,bepalen samen met de vorm van de steen het beeld.
In die periode zit ik nu ,ik laat dit gebeuren en word daar blij van.

Riek Woudwijk
Mijn beelden ontstaan door inspiratie uit mijn omgeving.
Ook ontstaat het terwijl ik aan het hakken ben en mijn gevoel volg.
Het liefst werk ik in wat hardere steensoorten zoals bijvoorbeeld marmer en in abstracte vormen.

Hans Werner
Het menselijk lichaam staat in mijn werk centraal. Ik houd van de blote beelden uit de klassieke oudheid en de parken van Parijs. Mijn werk bestaat uit naaktstudies, geboetseerd in was en daarna gegoten in brons. Rodin en Maillol zijn mijn grote voorbeelden.

Doortje Groteclaes
Ik studeerde af in keramische vormgeving.In de laatste jaren laat ik mij vooral inspireren door de muziek met haar veelheid aan instrumenten en klanken.

René Scholder
Ik maak uitsluitend beelden uit steen, afwisselend figuratief en abstract, en doorgaans uit wat hardere steensoorten, met een voorkeur voor marmer. Meestal beeldhouw ik de beelden uit een stuk, maar ook combineer ik regelmatig diverse steensoorten tot een beeld ( beeldvormen). De abstracte beelden zijn pure fantasie en de meeste figuratieve beelden zijn herkenbaar, maar hoeven niet perse een 1 op 1 weergave van de werkelijkheid te zijn.

Paula Groote-Versteegen
Ik maak eenvoudige abstracte beelden die een organische vorm hebben, die zich in kleine verschillen in vorm en kleur van elkaar onderscheiden. Elk beeld heeft zijn eigen sfeer en geslotenheid, te samen vormen ze een groep die een geborgenheid en veiligheid in zich heeft. Het deel uitmaken van een gelijkgezinde groep waarin ieder individu zich kan uiten, is een terugkerend thema in mijn werk."

Ad Renders
Na een aantal jaren met keramiek bezig te zijn geweest, ben ik overgestapt op het maken van bronzen beelden.
Ik laat me vaak inspireren door b.v. grottekeningen of mythische verhalen.
Mijn beelden giet ik zelf met behulp van de cire-perdue of verloren was techniek.
Voor het maken van mijn beelden, gebruik ik naast was ook andere brandbare materialen.                

Ans van Bakel
Heel mijn leven ben ik al geinteresseerd in beeldhouwen...ooit ga ik dit leren!
Na diverse cursussen, workshops en bij verschillende beeldhouwers in de leer te zijn geweest, ben ik intussen al 10 jaar aan het beeldhouwen.
Van een grove, ruwe steen iets moois maken blijft mij trekken....
Het is een zeer ontspannende bezigheid, je vergeet alles om je heen.

Margo Elffers
De beelden van mij zijn veelal abstract en organisch, aangeraakt door kubistische invloeden.
De meeste beelden zijn van steen, dat is mijn favoriete materiaal.
Ik volgde de opleiding Beeldhouwen in Neerpelt ( België ) waar ik werkte met andere materialen zoals klei,
hout, polyester en brons. Het belangrijkste was leren KIJKEN

Chris van Eekelen
Chris is sedert enige jaren gedreven beeldhouwer en maakt zowel figuratieve als abstracte beelden. Voor deze expositie ligt zijn focus is op complex gevormde beelden met symmetrische aspecten. Alle beelden kunnen buiten in de tuin geplaatst worden

Jan van Oorschot
Mijn voorkeur gaat uit naar harde steensoorten. Twee terugkerende thema's zijn bewegingen van vogels en van water, die verstild zijn in een actiemoment.
De karakteristieke houding of beweging van een vogel inspireert mij nog steeds tot het maken van monumentale gestileerde of geabstraheerde vormen.
Verder maak ik graag vleugelachtige vormen.

Marijke Smulders.
Bij het kopen van een ruwe steen kijk ik of de vorm en steensoort mij aanstaat, soms heb je geluk en krijg je ineens inspiratie voor een beeld van wat het uiteindelijk moet en zal worden.
Andere keren zit je te stoeien hoe de steen het beste tot zijn recht komt, iedere steen is weer een uitdaging vooral omdat een steen door structuur of oneffenheid er een eigen draai aan wil geven.
Voor mij is iedere steen weer een uitdaging die ik graag aanga.

Willem Berkers
Nog steeds is het boeiend om te kijken in mijn omgeving naar mensen, voorwerpen of gebeurtenissen. In die eigen schoonheid, vorm, kleur of inhoud, die blik of dat gebaar.
Zoete of bittere ervaringen raken iedereen. Maar eenmaal bij mij binnen kan ik ze helaas niet meer ontkennen en moet ik er iets mee doen.
Daar ligt mijn oorsprong en vanuit al mijn voorgaande werken ga ik voort naar morgen, voor vast mijn allermooiste. www.willemberkers.com www.facebook.com/willemberkerskunst

Ook zullen er tijdens de openluchttentoonstelling muzikanten optreden dit zijn: Krijn Moons (intermezzo's op gitaar), Bo Ribbens (akoestische piano) en Raven Wouters (zang).