Dennis Deter

Vroeger de kermis, daarna de kroeg en inmiddels de datingsite. Dé plek om op zoek te gaan naar je levenspartner. Niks om mee te koop te lopen als je daarop bezig bent, was de opvatting toen dat fenomeen ruim tien jaar geleden de kop opstak. De schaamte voorbij, is het niet meer weg te denken en ook jongeren maken er massaal gebruik van. Een ervaringsdeskundige was bereid om zijn vele ervaringen met ons te delen. En daarmee met heel Son en Breugel. Waar gebeurd, verzekert hij ons. Dichtbij, ook met dames uit het dorp. Herkennen mag. Maar vrees niet, iedereen blijft anoniem. Ook hijzelf.
Zijn pseudoniem: Dennis Deter.

Deze aflevering gaat Dennis zelf de fout in. Zijn reeks van contacten begint verslavend te werken en het worden er steeds meer. Tijd voor een koude douche.

Ciska: verkeerde keelgat
Vrouwen die ik al langer ken zal ik nooit met elkaar verwarren, maar ik had mezelf overschat bij het aantal met wie ik simultaan contacten kon onderhouden. In gewoon Nederlands: er kwam een moment dat ik ze door elkaar haalde. Ik ben toen op de rem gaan staan, maar voor die ene bij wie ik door de mand viel was dat te laat.

Ze heette Ciska en was vaardig, scherp en humoristisch in het communiceren. Op de foto vond ik haar niet aantrekkelijk, ik miste iets karakteristieks. Maar als mailmate was ze heel onderhoudend. Na een onderbreking liet ze opnieuw van zich horen. We waren inmiddels overgestapt op chatten.
Rond die periode had ik ook mijn eerste sporadische contacten met Ginny, die drie huwelijken achter de rug had. Ik wist even niet zeker wie van die twee ik voor me had. Lastig ook met die nicknames op zo'n datingsite. Een zwak excuus? Ik geef het meteen toe. De dialoog ging letterlijk als volgt.

"Ik weet het even niet zeker. Ben jij de vrouw die drie huwelijken achter de rug heeft?" "Nee" "Oh, maar dan weet ik weer wie ik voor me heb."
Ciska: "Jij? Jij weet helemaal niks. Ik laat jou mooi van voren af aan beginnen"
Ik: "Jij krijgt ineens wel veel praatjes Ciska. Laten we maar gaan mailen, dan kan ik het ook beter lezen en onthouden dan op de chat.
Ciska: oh sorry hoor, ik bedoelde het niet verkeerd … het was grappig bedoeld. Ik kan ook best lief zijn hoor.
Ik: geeft niet hoor, jouw opmerking schoot me even in het verkeerde keelgat. Zand erover.
Ciska: nu weet ik eigenlijk niet waar zand overheen moet. Ik zou niet weten wat ik verkeerd heb gezegd. Als je een vent bent leg je mij dat eens haarfijn uit. Maar ik gok dat dit weer in je verkeerde keelgat zal schieten en jij afhaakt, dat moet dan maar.
Ik: jij? 'Jij weet helemaal niks. Ik laat jou mooi van voren af aan beginnen.' Als jij niet meteen begrijpt hoe aanmatigend en arrogant dat zinnetje over kan komen, doe ik ook geen moeite om dat jou duidelijk te maken. Maar één ding heb je goed gezien: ik verbreek NU ons contact."

Achteraf kon ik mij haar reactie wel een beetje voorstellen. Ik was vooral kwaad op mezelf en projecteerde dat op haar. Soms valt er iets verkeerd, de reactie ook weer, vlam in de pan. Chemie dus, maar dan van het verkeerde soort.
Maar ze was mij te bitchy. Niet alleen voor mij trouwens: vijf jaar na dato staat ze nog steeds in de etalage. Met een bekentenis dat ze niet de gemakkelijkste is. Eerlijk duurt het langst.

Dennis

De volgende aflevering ontmoet Dennis een echte dramaqueen.