Afbeelding
Foto: wikimedia.org

Cultuur minnend Son en Breugel geniet!

Voor liefhebbers van kunst en poëzie was het zondag genieten op het Raadhuisplein, Kerkplein en het Dommelbalkon. In een relaxte sfeer genoten de bezoekers van hetgeen de diverse kunstenaars presenteerden aan beelden, brons en andere materialen.
Een logisch pad ontstond richting Dommelbalkon waar diverse dichters voorlazen uit eigen werk, of dat van een ander. Zoals de docent van het Novalis collega uit Eindhoven. Hij had een selectie gemaakt van gedichten en limericks van zijn studenten en bracht deze met verve over aan het publiek.
Muziek was er als intermezzo, en ook hier werd met volle aandacht en bewondering naar geluisterd. Toen een flinke regenbui zich aandiende, werd net het nummer Summertime ingezet, wat voor enige hilariteit zorgde. Het Dommelbalkon leent zich uitstekend voor dit soort kleinschalige, intieme evenementen. Een geïnteresseerd publiek dat een bewuste keuze maakt om hiervan te genieten. Een onderbreking was er tijdens het Carillonconcert, maar daarna was er weer ruimte voor poëzie en overpeinzingen.
Het publiek liet zich niet afschrikken door een enkele, korte maar hevige regenbui. Men zocht het terras van De Zwaan of de beschutting van de kiosk even op, om zich daarna weer op het kunstpad te begeven. De combinatie met de gedichten is een succes gebleken, evenals de muziek ter ondersteuning. Ook is er contact gelegd met jonge dichters en muzikanten om op deze manier de drempel te verlagen, en het is gebleken, met succes! Ongetwijfeld zal dit concept in de toekomst een vervolge gaan krijgen. De organisatie kan terugkijken op een meer dan geslaagde dag.


Vakantie verhalen

Een romantische reis, een verregende kampeervakantie, een uitdagende bergwandeling, een indrukwekkende duikreis. Dat kunnen vakantieherinneringen zijn met mooie verhalen.
Voor onze speciale vakantie-editie zijn wij op zoek naar uw ervaringen en nodigen u uit om ze in onze krant te delen.
Insturen kan tot maandag 25 juli via redactie@demooisonenbreugelkrant.nl
Wij zien ze graag tegemoet en voor het meest bijzondere verhaal hebben wij een aardige attentie.