Rowwen Hèze
Rowwen Hèze Foto:

Openingstijden Theater
De Blauwe Kei in zomerperiode

In de zomerperiode heeft Theater De Blauwe Kei aangepaste openingstijden.

Van maandag 25 juli t/m zondag 4 september is de theaterkassa van Theater De Blauwe Kei gesloten. Vanaf maandag 5 september is De Blauwe Kei weer geopend op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur. Reserveren van kaarten via de website www.blauwekei.nl is uiteraard gewoon mogelijk in de zomerperiode. De theaterkaarten worden vervolgens in week 36 toegestuurd.
Het nieuwe theaterseizoen gaat na de zomer muzikaal van start. Op dinsdag 20 september komen Harrie Jekkers en Jeroen van Merwijk naar De Blauwe Kei. De mannen, die in 1987 al een keer samen op de planken stonden, laten met liedjes, verhalen en dialogen zien wat ze gemeenschappelijk hebben, maar ook waardoor ze zich van elkaar onderscheiden.
Vrijdag 23 september komt de Limburgse dialectband Rowwen Hèze naar het Veghelse theater om als vanouds een gezellig feestje te bouwen. De show vindt plaats in het zalencentrum van De Blauwe Kei, die speciaal voor dit 'staconcert' wordt omgebouwd.


Ooievaars welkom op
De Gulbergen

Nadat de ooievaars vorig jaar hun nest hadden gebouwd op de hoogspanningsmasten op de parkeerplaats van Golfclub De Gulbergen en dit jaar op een portaal boven het spoor tussen Eindhoven en Helmond, naast de golfbaan, krijgen zij nu een definitief eigen thuis.

Vrijdag jl. werden er twee nesten aangeboden aan het bestuur van de golfclub vanwege het 25 jarig bestaan; één nest van de Business Club en één nest van de Commissie Heren Senioren. Vanaf het terras van het clubhuis heeft iedere bezoeker een goed uitzicht op de nesten. De eerste voorzichtige kennismaking met de nesten heeft al plaatsgevonden.
Op de foto heeft de voorzitter van de golfclub, Cees Hoddenbagh (links), de ooievaarsnesten symbolisch in ontvangst mogen nemen van de Winny Hoffmann, voorzitter van de Business Club (midden) en Ad van Gent, voorzitter van de Heren Senioren.

Dat de voorzitter van Golfclub De Gulbergen content was met deze jubileumgeschenken, bleek wel uit zijn dankwoord, waarin hij spontaan de volgende tekst uitsprak:
Ooievaar, oh majestueuze ooievaar
Op Golf De Gulbergen staat vanaf nu je nestje klaar
Sterker nog, niet één nest, het zijn er zelfs twee
Dus neem volgend jaar gerust nog een ander stelletje mee
Hopelijk worden de komende jaren veel nieuwe ooievaartjes geboren
Weet dan: dit is mogelijk gemaakt door de Business Club en de Heren Senioren!!!


Ooievaars welkom op De Gulbergen