VAKANTIE TIP

Zondag 31 juli
het Wasven in Eindhoven

Gratis genieten van live muziek in de natuur!
Het Wasven in Eindhoven is meer dan een fijn stukje natuur in Tongelre waar je gaat joggen, fietsen of de hond uitlaten. Verstopt in het groen staat daar een boerderij met een restaurantje en een biologische bakker. En je vindt er ook een eeuwenoude plataan die is uitgeroepen tot een van de geluksplekken in Eindhoven. In dit betoverende stukje Eindhoven zorgt de Effenaar in samenwerking met Groendomein Het Wasven voor een extra dosis geluk. Op drie zomerse zondagen in juni, juli en augustus geniet je hier weer van fijne muziek en lekker eten en drinken. Dus stop je voetjes in je flip flops en hop, Effenaar 't Wasven.
Zondag 31 juli en zondag 21 augustus aanvang 14.00 uur Gratis toegang
Wasvenboerderij Celebeslaan 30 5641AG Eindhoven


Vanaf zaterdag 6 augustus
Sneekweek

zaterdag 6 t/m donderdag 11 augustus 2016 (Sneek, Friesland)
Tijdens deze week zijn er elke dag zeilwedstrijden in verschillende categorieën op het Snekermeer en worden er verschillende feestelijke activiteiten georganiseerd in Sneek, zoals een vlootschouw en een kermis.
Geschiedenis: Na de Franse tijd, in 1814 werd een zeiltocht naar Joure gehouden toen bekend werd dat de de Sneeker Jacob Sjoukes Visser was gedeserteerd uit de Franse krijgsdienst en veilig was aangekomen in Joure. Dit viel in de smaak en elk jaar werden zeilwedstrijden gehouden. Dit groeide uit tot de Sneker Hardzeildag. Ook rond deze dag werden zeilwedstrijden gehouden en in 1935 werd de eerste werkelijke Sneekweek georganiseerd.
Tegenwoordig is de Sneekweek het grootste evenement op de binnenwateren van Europa, en begint op de vrijdag voor de eerste zaterdag van augustus met een vlootschouw (een show met honderden boten en vuurwerk). De Sneekweek duurt tot en met de donderdag erna. Woensdag staat bekend als Hardzeildag, de laatste wedstrijddag, op die dag is er ook een grote braderie in de stad. Er is tijdens de Sneekweek ook een kermis.