Vakantie Tip

vanaf vrijdag 29 juli
Zomercarnaval Rotterdam

vrijdag 29 t/m zondag 31 juli 2016 (Rotterdam)
Rond de laatste zaterdag van juli is het in hartje Rotterdam Zomercarnaval: drie dagen passie, vuur, pracht en praal. Uitgegroeid van een kleinschalig feestje tot het grootste evenement van Nederland..
De Straatparade, het kleurrijke hoogtepunt van Zomercarnaval, vindt plaats op zaterdag 25 juli 2015. Start om 13:00 uur vanaf Blaak.
Zomercarnaval groeide in iets meer dan 20 jaar uit van een kleinschalig Antilliaans feestje tot een grootschalig driedaags evenement dat bezoekers uit heel Nederland en daarbuiten aantrekt.

De Straatparade, het kleurrijke hoogtepunt van Zomercarnaval, vindt altijd plaats op de laatste zaterdag van juli. De parade begint om 13:00 uur en kronkelt zich een weg door de binnenstad van Rotterdam. Jaarlijks nemen ruim 2000 carnavalsvierders uit Nederland en ver daar buiten deel aan de grootste tropische carnavalsoptocht van het land.Door dat samengaan van zoveel nationaliteiten kreeg het Zomercarnaval een geheel eigen karakter.

Wie nu deze gebeurtenis meemaakt, weet nauwelijks wat hem overkomt. Een menigte mensen die een veelvoud is van de hele Antilliaanse bevolking op de Antillen én in Nederland bij elkaar opgeteld, viert in de straten van Rotterdam uitbundig feest, danst en geniet van een schitterende optocht en allerlei exotische hapjes die te koop worden aangeboden. De sfeer is feestelijk en ontspannen.


Zondag 31 juli
De Wettense Braderie

Dit jaar organiseert CV De Wetters voor het eerst 'De Wettense Braderie'. Het belooft een gezellig, zomers evenement te worden met verschillende kraampjes en horecagelegenheden.
De braderie zal plaats vinden op zondag 31 juli 2016, op het evenemententerrein de Koppeldreef in Nederwetten. Vanaf 's morgens 10.00 ben je van harte welkom.
Kortom een dag met veel 'Wettense' gezelligheid, zorg dat je erbij bent!
Koppeldreef achter de Kruik Aanvang 10.00 uur Kleine toegangsprijs + Kopje koffie of thee.