Leo Willemen
Leo Willemen Foto:

Zondag 31 juli Tour de kiosk

Deze zondagmiddag speelt pianist Leo Willemen non stop piano op de Sonse kiosk en wordt daarbij muzikaal ondersteund door zanger/gitarist Nico Weijns.

Al enkele jaren maken zij in de zomer een muzikale tournee langs tal van kiosken in de omgeving. Leo Willemen trad ook vorig jaar al op in Son.
Voor het derde achtereenvolgende jaar organiseert de Stichting ELBRIMALE Fonds bijzondere concerten op kiosken in zes verschillende Brabantse dorpen. Doelstelling van de Stichting is om musici, zowel (semi-) professionals als amateurs een podium te bieden en dit zonder winstoogmerk. Door het jaar heen verzorgt Leo Willemen ruim 150 optredens in zorgcentra en bij allerlei particuliere aangelegenheden. De bescheiden donaties daarvoor gaan geheel naar de stichting.

Dit jaar speelt autodidact pianist Leo Willemen samen met de bekende Vughtse gitarist/zanger Nico Weijns. Leo Willemen is op 13 oktober 1944 in Tilburg geboren Hij stamt uit een muzikaal gezin waarbij als het ware eten bijna even belangrijk was als muziek maken en zingen. Met zijn eerste instrument – een blikken trommel – bracht hij, net uit de luiers, de huis- en buurtgenoten reeds in beroering. Ook 'trommelde' hij al vroeg op de piano die in de 'voorkamer' stond; -tegen beter weten in- wilde hij geen pianoles nemen, maar bleef op zijn eigen manier het instrument bespelen. Na de trommel en de mondharmonica volgde het kerkorgel en de gitaar, met welk laatste instrument hij als solozanger ooit volle zalen trok, met o.a. Heintje Davids, de Zangeres zonder naam, Willeke Alberti, Sandra Reemer, e.v.a.. Het 'trommelen' op de piano won het uiteindelijk van de gitaar. Hij kan nog steeds geen muzieknoot lezen en beroert dan ook meer de toetsen ongeveer 'in willekeurige volgorde'.

In de afgelopen ca 50 jaar ontwikkelde Leo een geheel eigen, onnavolgbare (en door hem zelf nog steeds niet te snappen) techniek en stijl. In de loop der jaren componeerde hij een aantal piano-improvisaties. "Spelend bij de gratie van de improvisatie."
Het concert op de Sonse kiosk duurt van 14.00 tot 16.00 uur en omvat een gevarieerd repertoire van classics, evergreens, (licht) klassiek, luisterliedjes, etc.

Iedereen is van harte welkom ofwel conform het statement van de Stichting ELBRIMALE Fonds: "muzikaal entertainment voor alle leeftijden, voor elk moment". De toegang is uiteraard geheel gratis; een donatiebus voor een bijdrage aan de Stichting staat weliswaar uitnodigend bij de kiosk. "Kom zo maar even genieten, zegt het voort".
Voor meer informatie zie de website www.elbrimalefonds.nl.