Op de foto ontvangt bestuurslid van Doctors for Mozambique Stichting, Leo van de Sande uit Nuenen (l
Op de foto ontvangt bestuurslid van Doctors for Mozambique Stichting, Leo van de Sande uit Nuenen (l Foto:

Golfers van De Gulbergen steunen Doctors for Mozambique

Vorige week woensdag, 24 augustus, werd de jaarlijkse Goed Doelwedstrijd gespeeld door de heren van Golfclub De Gulbergen.
Met deze traditie geeft men aan dat golfen een sport is waarbij het niet alleen om het spelletje gaat, maar waarbij ook aan organisaties en stichtingen wordt gedacht die een bijdrage goed kunnen gebruiken.
Ruim 100 heren van de Golfclub speelden deze woensdag mee. Zij genoten van een stralende zonnige dag. Het was een gezellige en sportieve wedstrijd, waarbij het in eerste instantie niet ging om te winnen, maar om een bijdrage aan de Doctors for Mozambique Stichting. Na afloop van de wedstrijd kon een bedrag van € 1.135 aan deze stichting worden overhandigd.

Het goede doel wordt geselecteerd uit een aantal vooraf opgestelde criteria. Van belang is de kleinschaligheid en bij voorkeur een organisatie uit de regio Eindhoven-Helmond. Grotere projecten met een landelijke of internationale organisatie zullen minder kans maken om uitgekozen te worden.
Dit jaar was de keuze gevallen op Doctors voor Mozambique Stichting, gevestigd in Nuenen.
Deze Stichting kiest ervoor om te zorgen dat er meer jonge talentvolle Mozambikanen opgeleid kunnen worden tot arts, met het doel hun eigen volk te kunnen genezen. De stichting richt zich hoofdzakelijk op studenten die van het platteland komen. De regering van Mozambique bepaalt waar de net afgestudeerde arts de eerste twee jaar na het afstuderen gaat werken.


Gemengd Koor Best is weer gestart
op 30 augustus.

Ruim een maand geleden, op dinsdagavond 12 juli, had het Gemengd Koor Best haar laatste repetitie voor de zomervakantie. Dat is altijd een halve repetitie, waarna de leden zich verplaatsen naar de ruimte met de bar om met een hapje en drankje de vakantieperiode in te luiden.
Deze keer echter werd de repetitie afgesloten met de huldiging van 4 jubilarissen: Marijke Latour en Jos Ruttenberg, die 25 jaar lid van het koor zijn en Resie en Leo Arendsen, die 12½ jaar lid zijn (zie foto). De foto is genomen na afloop van de huldiging.
Wilt u wat meer weten over het Gemengd Koor Best, dan geeft onderstaande informatie een goed beeld van het koor als geheel en de concerten waar vanaf 30 augustus weer stevig voor gerepeteerd wordt. Tijdens de repetitie van 6 september zijn belangstellenden van harte welkom om te komen luisteren en de sfeer te proeven.

Wist u dat:
Het Gemengd Koor Best op 13 september gaat zingen voor de bewoners van de Kanidas en op zondag 20 november om 14.00 uur in de Prinsenhof voor de bewoners van Best en omstreken. Het programma daarvoor uit bekende liedjes bestaat: Het Dorp, Mag ik dan bij jou, Money, Money, Money, Frozen en nog vele andere. Het concert opgeluisterd zal worden door gitaardocent Emiel van Dijk met enkele van zijn leerlingen. Het een hele enthousiaste groep is die met plezier zingt. Haar dirigente Mirjam hen elke week hard laat werken, wat wordt afgesloten met een gezellig samenzijn. De leden na afloop van een repetitie veel energie hebben opgedaan, want zingen is gezond voor lijf en leden. Het koor elke dinsdagavond repeteert in Gemeenschapshuis de Vlinderhei, Vlinderhei 16 in Best van 20.00 tot 22.15 uur. U voor meer informatie contact kunt opnemen met secretaris Mieke Dankers, tel. 0499-310914 of 06 22392361 of email tdankers@hotmail.com. U ook nog meer over het koor kunt lezen op www.gemengdkoorbest.nl.


Nederlands talent in De Blauwe Kei

Theater De Blauwe Kei heeft niet alleen veel buitenlandse artiesten te gast komend seizoen, ook veel Nederlands talent komt naar Veghel toe. Zo staan onder andere Herman van Veen, Saskia & Serge, Simone Kleinsma, Tim Knol, Karin Bloemen en Mini & Maxi op het programma.

Bent u in Nederland gebleven tijdens de vakantieperiode, of bent u weer blij om terug in Nederland te zijn? Komend theaterseizoen kunt u gewoon in Veghel genieten van grote namen uit de Nederlandse theater- en muziekwereld. Naast een aantal grote acteurs zoals Paul de Leeuw, Matteo van der Grijn, Huub Stapel en Anne Wil Blankers, zijn de Nederlandse artiesten Simone Kleinsma, Karin Bloemen en Mini & Maxi te bewonderen en kunt u genieten van de muziek van onder andere Saskia & Serge, Tim Knol en De Dijk.

Theater De Blauwe Kei is trots op haar gevarieerde aanbod van talenten uit allerlei genres uit ons mooie landje. Kaarten voor alle voorstellingen zijn te reserveren via www.blauwekei.nl.


Afbeelding